Herunder har vi samlet det grej, du skal pakke, når du skal på fisketur. 

Fiskestang

En fiskestang er det vigtigste redskab, når du skal på fisketur. Der findes et utal af fiskestænger på markedet i dag til et utal af forskellige måder at fiske på. Mange fiskere vælger én stang og bruger den til det hele, og det kan man også sagtens. Hos GrejFreak.dk forhandler vi blandt andet Shimano - et velkendt mærke i fantastisk kvalitet. Vi forhandler stænger, som kan lidt af det hele, de fungerer både til spinnefiskeri, havfiskeri med forfang og blink, medefiskeri eller fiskeri med wobler.


Hjul

Medmindre du vil medefiske som i de varme lande, så skal du også huske et hjul. Et godt hjul er med til at gøre oplevelsen meget bedre. Der er ingen grund til at gå ud og investere i det dyreste hjul, hvis du kun fisker et par gange om året, så længe du vedligeholder dit grej ordentligt, kan du have glæde af det i mange år.

 

Line

Der skal noget line på hjulet, for at du ikke bare står og kaster blink ud i havet uden at kunne få fat på dem igen. Før i tiden var nylon-line det eneste rigtige, men teknologien har efterhånden overhalet den gamle klassiker. I dag sværger flere og flere fiskere til fletline, som navnet antyder er en flettet line. Dette giver utrolig høj styrke i forhold til tykkelsen på linen, hvilket betyder, at du kan få flere meter line på hjulet. Det er især vigtigt, når du dybhavsfisker i f.eks. Norge, eller hvis du trawler med linen efter båden.

 

Endegrej

Der skal selvfølgelig også være noget, fiskene gider bide på. Igen er der et utal af forskellige blink, spinnere, woblere, forfang, jigs og jeg skal komme efter jer. Mange erfarne fiskere har én spinner eller én wobler, de sværger til i bestemte situationer, og der er ikke andet for end at prøve sig frem. Her betyder erfaring en hel del for den enkelte fisker, og der kan opstå meget debat om, hvad der er bedst i diverse situationer. Noget generelt man dog kan sige om endegrej er, at flere er udviklet til brug i specielle situationer. F.eks. er spinnere udviklet til fiskeri i sø og å, blink kan bruges i både å, sø og i havet. Woblere bruges hovedsageligt til rovfisk, mens en enkelt krog med en orm eller powerbait bruges i søer eller åer. Der kan skrives lange bøger om brugen af endegrej.

 

Madding

Orker du ikke selv at grave orm, er Powerbait den bedste substitut. Rul en lille klump mellem fingrene og sæt det på krogen, og du er klar til at fange den store ørred.

 

Opbevaring

Når du så har købt dig fattig i alverdens endegrej og madding til alverdens fiskeeventyr, skal du lige huske en kasse til opbevaringen. En god kasse med flere rum til grejet, gør det meget lettere at transportere grejet og sikrer, at du ikke skal bruge halvdelen af den dyrebare tid ved vandet på at filtre alting ud af hinanden. Der kan med fordel investeres i en kombi af en taske og en kasse, så der er plads til kniv, tang, madding mv.

 

Knive

Lige præcis knive kommer vi til nu. En simpel rustfri kniv i god kvalitet er at foretrække. De findes også i alverdens afskygninger med tændstål i skaftet, med indbygget værktøj osv. Lige til fiskeri er det ikke så vigtigt med en fancy kniv med flot træskæfte, her er det funktionaliteten, der er i fokus, og kniven vil uden tvivl få nogle tæsk undervejs.

 

Efter du har fanget fisken, skal den jo fileteres, så den er klar til at blive tilberedt. En fileteringskniv er derfor god at have med.

Multitool

Et godt multi-tool er næsten uundværligt på fisketuren. De mange forskellige værktøjer i et multi-tool gør, at du kan reparere de fleste ting selv på fisketuren. De samler desuden flere forskellige værktøjer, du alligevel skulle have med på fisketuren i én: f.eks. en tang til at løsne krogen med, når den sidder godt fast i fiskens mund.

 

Fangstnet

Et fangstnet er også godt at have med på fisketuren, så du ikke risikerer, at fisken hopper af krogen, lige inden du får den op på land. Der findes også flere forskellige fangstnet, nogle med teleskopstang og nogle flyder. Så er det bare at finde lige det net, som passer bedst til dine behov.

 

Krogskærper

Er dine kroge blevet rustne og sløve, kan du hurtigt og nemt slibe dem op igen med en krogskærper. 4-5 slibninger på en krogskærper, og de er næsten så gode som nye.

 

Vægt

Du skal selvfølgelig også kunne veje den store gedde, du lige har kæmpet med, så du kan blære dig med din nye personlige rekord over for venner. En lille handy digital vægt vejer ingenting og er nem at have med på fisketuren.

Beklædning


  • Jakke: Enten en tynd sommerjakke til de varme dage eller en tykkere windbreaker til dagene på havet. 

  • Bukser: Et par vandafvisende bukser er også gode at have med, så du ikke bliver våd og kold. 

  • Gummistøvler eller støvler: Fiskeri foregår i vand, og nogle gange kan det være rart at bære et par gode gummistøvler eller støvler, hvis det er smattet, så du ikke får våde fødder. 

  • Vest: En vest med plads til grej gør det nemmere at komme rundt ved åen, så du slipper for at gå frem og tilbage til din fiskekasse.

  • Langt undertøj: Til de helt kolde dage kan et sæt langt undertøj i uld hjælpe dig med at holde varmen hele dagen.
     
  • Sokker: Et par gode sokker er fantastiske på fisketuren. Om vinteren holder et par uldsokker dine fødder varme, mens du om sommeren med fordel kan bære et par svedtransporterende sokker. 

  • Regntøj: Et godt sæt regntøj holder dig også tør, hvis vejret vise sig fra sin trælse side.

  • Solbriller: På solrige dage gør et par polariserede solbriller det ekstra rart at være fisker. De fjerner genskinnet fra vandet og gør det nemmere at se, hvad der foregår under overfladen.


Så er det ikke andet at sige end: God tur og knæk & bræk.

Tilbage til GrejPedia forsiden