Når du skal på skiferie, er det meget vigtigt, at du har det rigtige udstyr med. Det er selvfølgelig vigtigt at have styr på skiene, stavene, skistøvlerne, hjelmen og et par skibriller eller goggles. Men for at få den bedste oplevelse under skiferien og måske efter, er der mange andre ting, som ligeledes spiller en stor rolle. Din påklædning er blandt andet utrolig vigtig, da du vil opleve, at kulden og vinden kan være meget slem, når du tilbringer de lange dage på pisterne. Din rejsedestination har også betydning, da vejret og klimaet rundt om i verden kan være meget forskelligt, hvilket din påklædning skal tage højde for.

Vi her hos GrejFreak.dk har på baggrund af vores egne erfaringer lavet en pakkeliste, som du kan bruge, når du skal på din første skiferie eller den årlige tur. Vi har ikke skrevet antal på grejet på listen, da det afhænger af længden på rejsen. I stedet har vi lagt fokus på at ridse op, hvad der er vigtigt for, at du får den bedste oplevelse under din tur. Pakkelisten er selvfølgelig kun en guideline, så der kan selvfølgelig være nogle ting, som du ikke føler nødvendigt. Vi her hos Grejfreak.dk forhandler et stort udvalg af udstyr til din næste skiferie.

På ski i alperne

Skitøj

Dit skitøj spiller en stor rolle for din oplevelse under hele skiferien, og herunder kan du finde, hvilket skitøj vi anbefaler, du tager med på din skiferie.

Skijakke

Det er meget vigtigt, at dit yderste lag er vind- og vandafvisende, så du kan modstå kulden og holde dig tør i længere tid. Nogle foretrækker en skaljakke, da de er meget lette og samtidig vand- og vindafvisende. Du finder vores skijakker til mænd her og vores skijakker til kvinder her. Når du ikke står på ski, kan det også være en fordel, at du tænker over din påklædning. Husk gerne en varm vinterjakke, så du kan få en tør jakke på uden for pisterne. Derudover kan det også være en fordel at investere i et par vinterstøvler, da du nemt kan få kolde fødder. Da underlaget kan være glat, anbefaler vi fodtøj med en grov sål. Se hele vores udvalg af støvler her.   

Populære jakkerSkibukser

Som ved skijakken er det også vigtigt, at dine skibukser er vind- og vandafvisende, så du er godt klædt på til en lang dag på pisterne. Vi har et udvalg til mænd her og til kvinder her.

Skiundertøj

Skiundertøj spiller også en vigtig rolle, da det er det inderste lag, som skal holde på din kropstemperatur. Her vil vi hos GrejFreak.dk foreslå, at dit skiundertøj består af merinould, da ulden er så fin, at det er yderst komfortabel. De små fibre i ulden indeholder utrolig meget luft, som gør varmekapaciteten i merinoulden utrolig høj, selv om den ikke vejer særlig meget. Det gør også, at det har en god åndbarheden, en naturlig lugtbekæmpelse og en svedtransporterende effekt. Du finder vores skiundertøj til mænd her og skiundertøj til kvinder her

Populær undertøjSkipulli eller mellemjakke

Hvis det er meget koldt eller blæsende på din skidestination, kan det være nødvendigt at tilføre et ekstra lag til din overkropsbeklædning såsom et mellemlag mellem din jakke og skiundertøj. Her vil vi foreslå en pulli eller en mellemjakke, da det virker isolerende. En skipulli eller mellemjakke giver ligeledes mulighed for at regulere i forhold til vejret. Du kan finde udvalget til mænd her, mens du finder vores udvalg til kvinder her.

Populære mellemjakkerStrømper, handsker, halstørklæde m.m.

Udover det ovenstående er det også vigtigt at have styr på skistrømper, skihandsker og noget beklædning til halsen, for at modstå blæsende kulde og de lave temperaturer. Vi har forskelligt udvalg, så du kan vælge det, der passer bedst til dig og dit behov. Du finder alle vores skistrømper her. Vi anbefaler, at man ca. har et par rene til hver dag, da man tit kan opleve, at de bliver fugtige og lugtende. Derudover finder du vores huer, handsker, halstørklæder, halsedisser m.m. til mænd her og til kvinder her

Populære strømperSkiudstyr

Når du skal købe nyt skiudstyr, skal du overveje behov, niveau og ønsker. Der er mange forskellige typer af skiløb, så du skal selvfølgelig have et par ski, som passer til den type skiløb, du vil udføre. Der findes ski til alle niveauer og skityper, så her skal du være bevidst om dit behov. Det er samtidig vigtigt, at dine skistøvler passer til din fod, så du undgår fodskader og vabler. Sikkerheden skal også altid prioriteres højt, så en god hjelm og skibriller og evt. også et rygskjold er ekstrem vigtige. I skiudstyr anbefaler vi, at du pakker:

 • Ski. Bredden og længden afhænger af din højde og hvilke type ski, du fortrækker

 • Skistøvler

 • Skistave

 • Skihjelm. Her er det vigtigt, at hjelmen har justeringsmuligheder og er i god kvalitet

 • Skibriller/Googles. Her er det væsentligt at overveje linsetype, linsefarve, skiftemuligheder, fit, frame, størrelse,      åndbarhedsmuligheder

 • Skirygsæk. En rygsæk kan være praktisk, hvis du bruger lang tid på pisterne, da du har mulighed for at have grej og frokost/snack med på turen. Vi har et udvalg af rygsække her.

 • Rygskjold. Et rygskjold kan være en god ide, hvis du kører meget park og off-pist, da risikoen for skader ved styrt kan være højere. Et rygskjold kan også bruges som en ekstra sikkerhed for alle skiløbere.


 • Andet vigtigt grej

  Ud over påklædning og skiudstyr er der mange andre vigtige ting, som du skal huske til skituren. Da klimaet kan være meget anderledes end i Danmark, kan det være en fordel, at du har solcreme, læbepomade og en fed fugtighedscreme med. Derudover kan det være en god ide, at du investerer i et vandtæt etui til din telefon, så den ikke tager fugt og vand. Vi anbefaler, at du pakker:

 • Taske til alt dit udstyr. Vi kan anbefale en Duffel Bag fra The North Face eller Thule

 • Vandafvisende pose eller etui til din telefon så du undgår vandskader 

 • Powerbank

 • Kreditkort

 • Pas

 • Mobiltelefon

 • Vandafvisende solcreme

 • Læbepomade

 • En fed fugtighedscreme.

 • Toe/hand warmers

 • Solbriller • Nødvendige ting – hvis uheldet er ude 

  Forhåbentlig får du ikke brug for det, men det er vigtigt, at du tænker over dine forsikringer, hvis uheldet skulle være ude på din skiferie. Det Blå EU-sygesikringskort dækker i alle EU-lande, Norge og Schweiz, så det er vigtigt at have med. Du bør undersøge, i hvilken grad du er dækket af det blå EU-sygesikringskort i det land, du besøger. Derudover bør du også overveje at tegne en privat rejseforsikring, da du så er helt sikker på, at du er dækket, hvis uheldet skulle ske. Vær opmærksom på at alle rejseforsikringer ikke dækker skiferier, så du måske er nødsaget til at tegne en separat rejseforsikring for skisport.

 • Sygesikringsbevis (Det blå EU-sygesikringskort hvis du skal på skiferie i lande inden for EU. Norge og Schwiez er også dækket af det blå sygesikringskort. Du skal altid have det på dig)

 • Rejseforsikring (Et must hvis du skal på skiferie i lande, som er uden for EU, Norge og Schweiz. Du skal altid have det på dig)


 • Tilbage til GrejPedia forsiden