Hej alle sammen!

Jeg hedder Kasper og er ansat på deltid hos GrejFreak.dk ved siden af mit studie. Jeg har været så heldig at få lov at teste eTrex Touch 35 håndholdt GPS fra Garmin. Lige netop eTrex 35 er topmodellen i eTrex serien, og den er spækket med en masse fede features. I den tid jeg har haft GPS’en til rådighed har den været med på to ferier, samt en del ture i skoven på mountainbike.

Garmin eTrex Touch 35 kommer forudindlæst med topoActive-Europakort og er derfor klar til at tage i brug direkte fra æsken. Med 15 år på bagen er eTrex serien en af Garmin's mest populære og alsidige GPS'er, som kan bruges til det meste. En ideel GPS, hvis du gerne vil ud og nyde naturen, cykling, bjergvandring eller give dig i kast med den digitale skattejagt, Geocaching.
 

Førstehåndsindtryk

Kassens indhold består af et USB-kabel, en manual, cykelholder, og så selvfølgelig GPS’en.
Alle eTrex modellerne kører på to stk. AA batterier, og det er derfor det eneste, du skal anskaffe dig, før du kan komme i gang med at tracke aktiviteter. AA-batterierne giver op til 16 timers brug og kan nemt skiftes ud på farten, hvis man er afsted længere tid. 
Så snart der tændes for GPS’en, åbnes startsiden. Her er der et stort udvalg af aktiviteter, som man nemt kan navigere i mellem ved hjælp af den store farve-touchskærm. GPS’en kommer med forudindstillede aktiviteter men kan nemt skræddersyes til dine egne behov, alt efter hvilke data du gerne vil se, eller hvilket kort der passer bedst til den givne aktivitet.

 

DE MEST POPULÆRE GPS MODELLER PÅ SHOPPEN

 

Alsidige funktioner

Jeg har primært selv brugt den til at tracke forskellige aktiviteter som vandreture og mountainbike. Med både GPS, GLONASS og trykhøjdemåler, sikres en nøjagtig position i selv mere krævende højdemeter - så selv, når man bevæger sig længere op over vandets overflade, får man en nøjagtig tracking af sine aktiviteter.

Noget af det, der gør eTrex til en alsidig og super brugervenlig GPS, er, at du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over de relevante informationer, når du er i gang med din aktivitet. Samtidigt kan du hurtigt skifte skærm imellem endnu flere oplysninger, der er relevante i forbindelse med dine aktiviteter.

Udover at tracke aktiviteter, er det også nemt at planlægge forskellige ruter hjemmefra, lige meget om man selv vil planlægge ruten eller benytte nogle af de mange ruter, som andre brugere har delt på Garmin-portalen - Garmin Connect. Denne portal er et samlingspunkt for ejere af Garmin-produkter, hvor der kan deles ruter med millioner af andre brugere - og samtidig finde inspiration til nye ture. Der er noget for en hver smag, hvorend det er løb, mountainbike, klatring, skiløb, svømning. Alle disse ting kan også nemt bruges til at tracke en tur på cykel, eller sejltur i kajak. I kassen medfølger der endda allerede udstyr til at kunne montere GPS'en på cyklen.
 

Hold kontakten

Med eTrex touch 35 skal du heller ikke være bange for at tage afsted på tur og misse vigtige opkald eller beskeder. Med det som Garmin kalder smart notifications, er du sikker på ikke at misse en sms eller et opkald, med mindre du selv vælger, at du ikke ønsker at kunne blive kontaktet. Igen er det noget at det fede ved eTrex touch 35 - du vælger langt hen ad vejen selv, hvordan du vil præge din GPS.  

I forbindelse med min test af Garmin eTrex touch 35, har jeg haft den med ude på et par mountainbiketure. Her syntes jeg især, at det er fedt, at man kan koble den på telefonen, hvor GPS’en kan tale sammen med aktivitetsappen Strava, der er et kæmpe onlineforum, hvor man indenfor flere aktiviteter kan dele sine præstationer og måle sig med andre brugere.

Så tager du for eksempel en tur på mountainbike i Marselisborgskoven i Aarhus, hvor rigtig mange hver uge cykler, kan du konkurrere med brugerne på Strava. Her kan du vælge at få live beskeder på Garmin eTrex Touch 35, hvis der kommer en del af ruten, som er registeret på Strava. På den måde ved du, at du skal give den lige dét ekstra!
 

Garmin eTrex Touch 35 Håndholdt GPS


Digital skattejagt

Garmin eTrex touch 35 er en særdeles velegnet GPS til familien, der gerne vil ud i naturen og opleve noget sammen. Og for at gøre det hele lidt sjovere, kan man nu med mange af Garmins ure og GPS’er lege med i den store digitale skattejagt kaldet geocaching. Geocaching går i alt sin enkelthed ud på, at man skal ud i naturen og finde såkaldte "geocaches" eller skatte (ofte en lille dåse med en lap papir, hvor man kan skrive, at man har fundet catchen eller lignende), som andre mennesker har placeret rundt omkring i hele verdenen. Disse caches kan variere meget i både størrelsen på cachen, men også sværhedsgraden af at finde denne gemte skat. 

Hele "spillet" er baseret på, at andre brugere gemmer skatte og efterlader digitale spor, som man kan finde på f.eks. sin eTrex touch 35. Sporene kan være i form af en gåde, du skal løse, for at få et fuldt koordinatsæt til den endelig placering af skatten, men det kan også være en omtrentlig position af skatten, og så må man selv i gang med at lede.

Jeg har selv været ude at finde nogle af disse "geocaches" - både i Danmark, men også i udlandet. Det er en super sjov og nem måde at komme ud og se naturen på en lidt anderledes måde. Samtidig ser du også lidt alternative steder, man normalt ikke vil finde, hvis ikke man var blevet hjulpet på vej af andre, der havde lyst til at dele stedet.

Alt i alt vil jeg sige, at Garmin eTrex touch 35 er en super fed GPS, der har rigtig mange fede funktioner, som dækker et meget bredt behov. Den er super brugervenlig og er helt ideel til familieture, hvor man godt kunne tænke sig at have børnene med ud og involvere dem i de oplevelser, man kan få i naturen. Samtidig er der også massere af informationer og features til datanørden, der godt kan lide at måle og analysere sine aktiviteter. GPS'en bærer også præg af Garmins høje standarder og er lavet holdbare materialer, der tåler stød, snavs og vand. Den er endda vandklassificeret IPX7, der betyder, at den kan tåle nedsænkning i 1 meters vand i 30 minutter uden der sker noget.
 

Garmin eTrex Touch 35 Håndholdt GPS

Vi har et bredt sortiment af GPS'er - både håndholdte og ure - med flere forskellige modeller fra Garmin.
 

MEST POPULÆRE FRA GARMIN

 

Klik her for at se flere videoer om eTrex Touch 35 håndholdt GPS fra Garmin.