Hej med jer. Mit navn er Nicolaj, og jeg arbejder til daglig med marketing og kundeservice. Den seneste tid har jeg haft den glæde at have et nyt ur på mit håndled i form af Fenix 5X Sapphire fra Garmin, så derfor vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer om denne model.

Er Fenix 5X det ultimative multisportsur? Svaret må være et kæmpe JA!

Det kæmpestore univers, der er bag om et Garmin-produkt, gør det helt unikt. Hvis du mangler noget i din enhed, så kan du altid tilføje det – såfremt det er kompatibelt med din enhed. Det er en af de store fordele ved Fenix 5X, der virkelig har gjort noget ekstraordinært for mig, da stort set alt er kompatibelt med dette ur.

Det har været med til at gøre, at det ikke bare er et ur for mig, men et vigtigt redskab for mig, uanset hvad jeg skal. Skal jeg spille golf, så er det med. Jeg havde nemlig hentet banen ned på uret, så det hele kunne registreres i uret.

Skal jeg ud og sejle en hyggetur eller bare ud og fiske, kan jeg bruge det til at guide mig. Hvis jeg finder et rigtig godt fiskeområde, så kan jeg gemme lokationerne på uret og vende tilbage til positionen.

Det er med, når der skal styrketrænes, det er med, når der skal løbes, uanset om det er i naturen eller på løbebånd, når der skal vandres en lang tur med rygsækken eller alt muligt andet. Hver eneste sportsgren har sin egen profil i dette Garmin ur.

 

Perfekt til løbetræning

Er du til løbetræning, så har uret Garmin Coach installeret, som det er en løbetræner om dit håndled. Du skal bare beslutte, hvad du gerne vil opnå. Om det er en bestemt distance, en bestemt tid, et halvmaraton eller noget andet, så er det bare at aktivere din træner, som nok skal hjælpe dig.

Jeg har brugt mit rigtig meget til løb og cykling - og rigtig meget for at komme til ikke at tage de samme ruter hver gang. Jeg taster blot ind på enheden, hvor langt jeg skal i dag, og så finder uret gerne flere forskellige ruter, hvor jeg så vælger den, der passer mig bedst, samt bruger den træningsprofil, der passer til den sport, jeg udøver.

Når dit træningspas er afsluttet, vil du kunne se, hvor effektiv din træning har været samt få en tid på, hvor lang en restitution kroppen har brug for. Det har resulteret i, at jeg presser mig selv væsentligt hårdere end før, da det jo handler om at få det maksimale ud af træningen.
 

Har det nogle begrænsninger?

Jeg har ikke oplevet begrænsninger med mit ur endnu. Det har været med mig overalt i - mere eller mindre al slags vejr. Det er alt fra surfer ture i saltvandet ud for Sydafrikas kyst, en tur ud og fiske i Randers fjord hvor man får uret i vandet og en god hård vandretur, hvor det godt kan risikere at få nogle prygl.
 

DE MEST POPULÆRE URE PÅ SHOPPEN

 

 

Hvordan er det til hverdag?

Det har stor betydning for mig, hvordan uret er at have på hver eneste dag. Mit ur har både titaniums kæde samt en gummi rem. Jeg ville kun bruge titaniums remmen til pæne” formål” men sådan blev det bare ikke, på trods af den meget simple måde at skifte kæden på ved en super simpelt klik system, så har jeg kun fået skiftet kæde, hvis jeg lige har tænkt over det, ellers er der en helt fantastisk komfort med begge remme.

Uret tracker din stresstilstand, døgnrytme, puls samt en lang række andre ting, hvilket er ganske spændende at følge med i. På den måde kan du se, hvordan din krop har det.

 

Batteriet 

Batterilevetid har været et stort issue for mig. Tidligere har jeg haft forskellige smartwatch modeller, og da jeg vil have et godt samarbejde mellem mit ur og min mobiltelefon, har det en rigtig stor betydning for mig. Systemet fra Garmin er rigtig velfungerende, let og simpelt. Det er ikke muligt at svare direkte fra uret, hvilket heller ikke var en funktion, jeg brugte før. Men jeg kan se, om det er noget, jeg skal tage stilling til lige nu, eller om det kan vente til senere.

Når der er notifikationer, GPS samt træning 4 gange om ugen med uret, så trækker det på batteriet, men der har jeg været meget positiv overrasket. Med alt slået til har jeg i gennemsnit ca. ladet mit ur hver 14. dag.

  • Vægt: 98 g (gummirem)

  • Størrelse: 51x51x17,5 mm (240 pixels x 240 pixels)

  • Rem: Titanium + gummi

Se vores store udvalg af Garmin ure her og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for råd og vejledning, inden du foretager et køb.