Har du haft dit telt i mange år efterhånden? Eller måske brugt det mange gange i løbet af den seneste tid? Så kan det være, at du skal overveje at genimprægnere det.

Men hvorfor skal man egentlig imprægnere igen? Imprægneringen forsvinder over tid, og dermed også den vandtætte funktion. Det kan skyldes flere forskellige faktorer, og vi giver dig herunder nogle af de hyppigste:

  • Har du overnattet nær havet, kan dette medvirke til, at imprægneringen forsvinder. Saltholdige vinde, også kaldet havgus, kan svække imprægneringen.

  • Endvidere spiller pollen, luftforurening og sågar også ekskrementer fra fugle og bladlus en rolle i at svække imprægneringens virke.

  • Også deodorant spray, antimyggespray mv. har en negativ indvirkning på imprægneringen.

  • Nikotin nedbryder også imprægneringen, og det er samtidig umuligt at imprægnere ovenpå nikotin – effekten af dette bliver i hvert fald dårlig.
     

Rengør dit telt først

Hvis du vælger at imprægnere dit telt, bør du rengøre det grundigt først - det er vigtigt både at rengøre indvendigt og udvendigt. Du kan læse mere om, hvordan du rengør dit telt her.

Nikotin og myggespray sidder muligvis indvendigt, og fugleekskrementerne sidder (forhåbentlig) udvendigt. Det er således en god idé at imprægnere på indersiden for at få det bedste resultat. Det er oftest mest beskidt udenpå, og dette gør det svært at imprægnere. Bemærk, at teltet skal være helt knas tørt, når du begynder på at imprægnere teltet.

Der findes flere forskellige typer af imprægnering. Nogle typer af imprægnering er lavet som en spray. Du kan dog også finde imprægnering, som du skal smøre på enten med en pensel eller en svamp. Hvad end du vælger, bør du påføre et tyndt lag – samler der sig dråber, bør du gnide dem let ind.

Husk at meget grej har bedst af at blive imprægneret. Derfor kan du købe mange forskellige typer af imprægnering. Noget imprægnering vil være særligt beregnet til at behandle støvler, mens andet imprægnering er lavet specifikt til telte. Det vil fremgå på produktet, hvad de specifikt er til. Du kan desuden læse mere om imprægnering af tøj, sko og støvler her.

Efter du har påført imprægneringen, skal det have tid til at tørre før teltet pakkes sammen og lægges på plads. Teltet bør som minimum tørre i et par timer, hvilket du bør gøre udendørs i tørvejr. Det vil derfor være en god ide at tjekke vejrudsigten før du går i gang med at imprægnere dit telt. På den måde kan du sikre dig, at du ikke skal til at gøre det om senere, hvis det skulle begynde at regne.
 

DET MEST POPULÆRE TILBEHØR TIL TELTE PÅ SHOPPEN

 


Nødløsningen

Hvis dit telt skulle ske at være utæt under brug, kan du med fordel medbringe og benytte dig af en tætningslim. En tætningslim vil forsegle huller, revner eller utætte syninger, der kan være opstået undervejs. Tætningslimen er en her og nu løsning.

Har du flere spørgsmål?

Hvis du har flere spørgsmål omkring telte, så kan du tjekke vores andre artikler omhandlende telte. Du kan læse mere om følgende:

Husk, at du også altid er velkommen til at kontakte os på 71 99 63 61 eller info@GrejFreak.dk.