Er du i tvivl om, hvordan du undgår kondens i dit telt? Hvis ja, så læs endelig med her og få nogle svar.

Årsagen til kondens

Hvis du vil undgå kondens i dit telt, skal du være opmærksom på flere forskellige ting. Der er forskellige kilder, som er årsag til kondens. Kondens opstår, når der bliver overskydende varmt fugtigt luft, som ikke kommer ud. Denne varme luft kan blandt andet komme fra personer eller fugtigt udstyr. Endvidere kan det skyldes madlavning i teltet, eller hvis du tørrer tøj. Fælles for grundene til kondens er, at der udskilles varm fugtig luft. Denne varme fugtige luft fylder teltet, mens der udenfor ofte er koldere. Således dannes kondens, og du risikerer, at både du og dit udstyr bliver vådt.

Andre faktorer, der kan påvirke kondens, er underlaget, som teltet er placeret på, samt luftfugtigheden på stedet. Luftfugtigheden alene sætter sig på teltet.

Kondens er ikke et tegn på dårlig kvalitet, faktisk er det snarre et tegn på tæthed. Derfor skal du ikke nødvendigvis være bekymret for, at dit telt er utæt, hvis du har investeret i et af de dyre telte med et højt vandsøjletryk og tapede syninger. Du oplever højest sandsynlig blot dannelse af kondens.

Husk også, at vi alle afgiver væske, når vi ånder og sover. Det bidrager også til kondens i teltet.
 

DE MEST POPULÆRE TELTE PÅ SHOPPEN

 


Sådan undgår du kondens

Det er svært at undgå kondens 100%. Er man dog opmærksom på problemstillingen og gør en aktiv indsats for at undgå det, så har man en god forudsætning for at minimere problemet. Det vigtigste er at sørge for gode udluftnings og ventilations muligheder. Derfor skal man være opmærksom på at have ventilationsåbninger åbne, når det er muligt. Eksempelvis kan det være en god ide at sove med teltdøren åben kun med myggenet for. Fugtigt tøj, fugtige sko og andet fugtigt udstyr bør også undgås. Det samme er gældende for madlavning i teltet.

Overvej også placering af dit telt. Undgå helst at slå dit telt op på et fugtigt underlag, da det også kan være med til at øge dannelsen af kondens i dit telt. Kan det dog ikke undgås, så sørg for at afdække området. Det kan gøres ved at lægge et teltunderlag under dit telt. På den måde adskiller du det fugtige terræn fra dit telt, hvilket vil være med til at forebygge dannelsen af kondens.

Formår du at minimere mængden af kondens i dit telt, vil du også formindske teltets udsættelse for fugt. Dette vil øge levetiden af teltet – samtidig er det også bedre for dit sovegrej og andet udstyr du skulle have i dit telt.

Husk også, at dit telt skal være helt tørt før det pakkes sammen for at undgå potentielle fugtskader.

 


 

Flere spørgsmål?

Hvis du ikke føler du fandt svar på din problemstilling med hensyn til at undgå kondens i dit telt, så er du altid er velkommen til at kontakte os på telefonnummeret 71 99 63 61. Du kan også sende os en mail på info@GrejFreak.dk.

Har du andre problemstillinger vedrørende et telt, så kan følgende artikler måske hjælpe dig: