Miljøminister Lea Wermelin har givet jægerne mulighed for at søge øjeblikkelig dispensation til brug af lysforstærkende sigtemidler i kampen mod mårhund og vaskebjørn. Der er nye regler omkring brug af natsigte til regulering på vej, men allerede nu er det altså muligt at søge om tilladelse til at anvende natsigte til regulering. Og det går nemt, hurtigt og smertefrit.

Miljøministeriet skriver i deres pressemeddelelse:
Da mårhunden formerer sig i foråret, vil Miljøstyrelsen allerede nu indføre en ny dispensationspraksis for jægere, der ansøger om anvendelse af natsigte til montering på jagtvåben. Det betyder, at jægerne kan tage natsigte i brug, før en bekendtgørelse med de nye regler ligger klar.

Når der er bred enighed om, at natsigte er en god idé, giver det ikke mening, at jægerne skal vente endnu længere. Derfor sætter vi gang i det her allerede nu … , siger Lea Wermelin (miljøminister, red.).

Kræver nu to tilladelser:

For at du må bruge natsigter beregnet til montering på din riffel, kræver det nu 2 tilladelser. Én fra politiet, som giver tilladelse til at købe og eje natsigtet. Samt én tilladelse der giver mulighed for at anvende natsigtet til regulering i Danmark.

Bemærk at håndholdte lysforstærkende kikkerter og termiske kikkerter ikke kræver tilladelse.

Du kan se hvordan du ansøger om tilladelse til at købe og eje en natkikkert til montering på riffel nederst i denne artikel.

Ansøgningen om denne fungerer i praksis ligesom ansøgning til lyddæmper og er gratis.

Hvis du allerede har en gyldig tilladelse:

Har du allerede en tilladelse til at købe/opbevare et natsigte til f.eks. anvendelse til jagt i udlandet, så skal du ikke søge en ny tilladelse hos politiet. På denne tilladelse er det nemlig også noteret, at den gælder til regulering.

Sådan får du tilladelse til at bruge natsigte til regulering af mårhund: 

Send en mail til Mariann Chriél på e-mail: machr@mst.dk

Mailen skal indeholde følgende informationer:

  • Navn:

  • Adresse:

  • Telefonnr:

  • E-mail:

Du vil herefter modtage tilladelse til at anvende natsigter til regulering af mårhund på din mail.

Når du modtager tilladelsen til anvendelse af natsigte, vil der samtidig være en guide til hvordan du får tilladelse til at anvende natsigte til regulering af vaskebjørn.

 

SE MERE UDSTYR TIL REGULERING PÅ SHOPPEN