Davs! Mit navn er Jacob, jeg arbejder hos GrejFreak.dk i kundeservice. Jeg vil gerne fortælle lidt om denne lækre jakke fra Carinthia, som jeg har haft fornøjelsen af at gå rundt med vinteren over.

Se G-Loft MIG 4.0 Jakken fra Carinthia her.

Jakken kom på gaden til vintersæsonen mellem 2019/2020, og er en del af den nye 4.0 serie. Den er spækket med lækre detaljer der gør den optimal til taktisk brug, vandretur eller blot som en dejlig varm hverdagsjakke.

Navnet “MIG” står for Medium Insulated Garment og er medianen inden for isoleringsbeklædning fra Carinthia. Med sine 125 g/m2 i kroppen og 80 g/m2 i ærmerne, kan denne jakke bruges ned til -15 grader. Dette gør, at det er en dejlig jakke til det danske vinterklima, men den kan sagtens bruges i langt strengere forhold, såsom vinterture på fjeldet og skiferie i alperne.

Fyldet hedder “G-Loft” og er syntetisk polyester. Det bliver lavet på europæiske fabrikker, af firmaet Goldeck Textiles, som også ejer Carinthia. G-loft fibrene er spundet på en måde, der giver fyldet en ”memory effekt”, forstået på den måde at selvom G-loft har været komprimeret i længere tid, genvinder fibrene hurtigt og nemt sin originale ”fluffy” struktur. Selve formen på fibrene har en spiral, som gør, at når de enkelte tråde ligger sammen i større mængder, efterligner formen og fylden som dun har. Alt dette giver en eminent evne til at fange og holde på varmen, også selvom det er vådt!

MEST POPULÆRE FRA CARINTHIA

 

Udover at være varm er jakken også 100% vindtæt pga. dens Gore Windstopper membran. Dvs. den er et eminent forsvar mod “windchill”, hvor temperaturen virkelig kan falde. Jakken er ikke decideret vandtæt, da Gore Windstopper ikke beskytter mod vand. Dog er den kraftig vandafvisende, hvilket betyder, at den klarer langt det meste regn og sne.

Selve jakken har to store håndlommer, der er foret med fleece. Lommerne er placeret højt på jakken, så de kan tilgås, selvom man har en rygsæk på. Dette gør dem perfekt til opbevaring af genstande, der skal være let tilgængelige eller bare til at varme hænderne. Der sidder en mindre lomme på hver skulder, som er oplagt til at opbevare kort, kompas, skriveredskaber osv. Som en ekstra detalje er der placeret en lille lomme ved venstre håndled, som er møntet på opbevaring af ID kort. Det kan være militær ID, liftkort, rejsekort, ect. Inden i jakken er der to store netlommer med lynlås til opbevaring af værdigenstande eller elektroniske genstande, som nyder godt af varmen fra kroppen.

Andre fede features

 • 3-punkts justerbar hætte, så du kan finde den rigtige pasform til lige præcis dig
   
 • Ventilations lynlåse under armene til hurtig og effektiv udluftning
   
 • Corduraforstærkninger på skuldre, underarme, velcrojusteringer og de små “lommer”, der gemmer lynlåsene, så du er sikret maksimal slidstyrke på udsatte steder
   
 • Thermofleece i kraven for øget komfort
   
 • Inkluderet kompressionspose så den ikke fylder meget i tasken, når den ikke bruges

Med sine 890 g. (ca. vægt for en str. M), er dette ikke en letvægtsjakke. Dog er vægten godt givet ud i forhold til varme, slidstyrke og pålidelighed.

 

Anmeldelse af Carinthia MIG 4.0

MEST POPULÆRE JAKKER

 

3.0 VS 4.0

Som mange nok ved er 4.0 storebroderen til 3.0 serien. 3.0 var i forvejen et super godt og solidt produkt, som nu har fået lidt upgrades. Den mest gennemgående ændring er jakkens IR camouflage. 4.0 serien er lavet til at gøre det meget sværere at blive spottet via IR kikkerter A.K.A “night vision”. Camouflagen gør nemlig, at du ikke lyser op, når man kigger på jakken igennem en IR kikkert. For at understøtte dette har Carinthia lavet jakken således, at alt hardware såsom lynlåse, cordstoppers og snore kan gemmes væk. Dog er der små velcro stykker til IR patches, én på hver skulder og én på ryggen, så man kan blive genkendt af allierede, hvis dette skulle være et krav.

En anden ting, som jeg personligt er stor fan af, er at kraven og hætten har fået hver sit snit på jakken. Det vil sige, at du kan lyne kraven helt op om halsen og holde på varmen, også selvom jakken benyttes uden hætte. De fede features og den gode kvalitet af deres produkter gør, at Carinthia er et meget anerkendt mærke blandt militære styrker rundt om i europa. De leverer blandt andet soveposer til Forsvaret i Danmark og beklædning til franske og østrigske specialstyrker.

Anmeldelse af Carinthia MIG 4.0

Da jeg ikke er i tjeneste, har jeg primært brugt min jakke i hverdagen hen over vinteren, den er også blevet brugt på mindre dagsture men ikke noget vildt. Jakken lever fuldstændig op til de forventninger jeg har haft til den. Trods regn, blæst og kulde, har jeg hverken været gennemblødt eller frosset. Danmark har jo ikke det vilde vintervejr, så jeg føler ikke jeg har udnyttet jakkens fulde potentiale, men jeg glæder mig til at prøve grænserne lidt af til næste sæson. Jeg vil sige, at det skal være lidt koldere end det har været denne vinter for at få mest ud af den, da jeg har oplevet, at den ved fysisk aktivitet ved høj intensitet bliver for varm. Selvom der er rigelig mulighed for udluftning, oplevede jeg alligevel at overophede. Ved aktiviteter i højt tempo kan jeg klart anbefale at bruge jakken i pauserne i stedet. På denne måde har du en super lækker jakke lige til at hive op ad tasken, når det er pausetid, så du undgår at blive kold imens. Alt i alt en super fed jakke der kan bruges til lang række aktiviteter.

Kom forbi vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J, og få en kop kaffe og en snak om MIG 4.0, eller nogen af de andre fede outdoor produkter til herre og damer fra Carinthia.