Er du på jagt efter et nyt og lækkert bomuldstelt? Så er du kommet til det rette sted, hvor du kan få viden om telte i bomuld. Her gennemgår vi kendetegn ved et bomuldstelte samt fordele og ulemper. Du kan også blive klogere på, hvordan du får mest muligt ud af teltet, så du kan komme på skønne teltture. Efter du har læst artiklen, er du godt klædt på, inden du foretager et valg af telt. Du kan også finde samtlige telte og tilbehør på GrejFreak.dk.

DE MEST POPULÆRE BOMULDSTELTE PÅ SHOPPEN

 

Kendetegn ved et bomuldstelt

Det, der helt konkret kendetegner et bomuldstelt, er, at denne telttype altid indeholder en vis mængde af bomuld i oversejlet. Hvilket giver dig et fantastisk behageligt indeklima. Bomuldstelte er nemlig særligt kendte for at skabe et behageligt indeklima, uafhængigt af hvordan vejret arter sig, hvilket er en af de vigtigste og mest unikke fordele, når det kommer til bomuldstelte. Det vil sige, at selvom I er afsted i de hede sommermåneder med høje temperaturer, så vil du stadig kunne få en god nattesøvn, da bomuld som materiale er åndbart. Det samme gælder, hvis der er mange mennesker i det samme telt, hvor du også kan være sikker på, at indeklimaet ikke vil blive påvirket.

Når det er varmt om sommeren, så vil det opleves som dejlig køligt at træde ind i et bomuldstelt i modsætningen til det traditionelle polyestertelt, hvor solen vil varme teltet op, så man næsten ikke kan holde til at være i det, når det er rigtig varmt og solen bager. Desuden kan bomuldstelte også holde vandet ude. Bomuld består nemlig af små fibre. Disse fibre svulmer op, når der kommer vand på dem, hvilket resulterer i, at vandet ikke kan trække igennem. Det vil altså sige, at selvom bomuldstelte ofte har et vandsøjletryk på omkring de 300, så er de vandtætte på grund af materialets opbygning.

Det ovenstående er bare et par af de største grunde til, at man kan have et bomuldstelt stående ude fra april til oktober uden problemer, da man alle disse måneder med svingende vejrforhold, vil bevare det behagelige, åndbare indeklima.

Forskellige varianter

Bomuldstelte findes i et utal af forskellige varianter, og du kan f.eks. vælge:

 1. Et almindeligt spejdertelt
 2. En tipi
 3. De større modeller med huslignende konstruktion
 4. De helt store modeller, der egner sig fantastisk til events.

De mange forskellige muligheder gør det virkelig nemt at finde lige netop den model, der passer til dine personlige behov og præferencer, alt afhængig af hvad du skal bruge det til. Med det rette bomuldstelt er der ingen begrænsninger i forhold til at komme ud i naturen og overnatte. De sikrer dig en god naturoplevelse.

DE MEST POPULÆRE TELTE OG TILBEHØR PÅ SHOPPEN

 

Luksus på campingturen

Bomuldstelte er af virkelig høj kvalitet, så du tager både luksus og komfort med ud i det fri, når du vælger et bomuldstelt. På den måde kan du kombinere natur og luksus. Tag på eventyr i det fri med et lækkert bomuldstelt, der giver den luksuriøse følelse på trods af, at du er ude i naturen. Den kombination kan man kun være fan af! Derudover findes der mange modeller på markedet, der er stangfri, hvilket er med til at give nogle helt fantastiske indretningsmuligheder.

De lækre telte i bomuld har mange fordele, og vi har listet de vigtigste fordele nedenfor. Vi har også listet nogle enkelte ulemper.

Fordele:

 
 • Luksus og komfort

 • Behageligt indeklima uanset vejr og antal mennesker

 • Mulighed for indretning med hyggelige tekstiler

 • Kan bruges til at indrette et udendørs soveværelse

 • Sørger for en god nats søvn

 • Bomuldens egenskaber sørger selv for at holde vand ude

Ulemper:

 
 • Det vejer mere end telte i nylon og polyester

 • Det fylder mere end telte i nylon og polyester

 • De tager længere tid at slå op end telte i nylon og polyester

Det er også muligt at finde modeller, som er en kombination af f.eks. bomuld og nylon.

Få mest muligt ud af dit bomuldstelt

I stort set alle modellerne har du mulighed for at montere et gulv. På denne måde slipper du for at slæbe en masse skidt med ind, hvilket du især gerne vil undgå, hvis bomuldsteltet primært skal anvendes som et soveværelse. Et teltgulv sørger dermed for et tørt og rent miljø inde i teltet, hvilket de fleste vil foretrække. Gulvet er ofte fast inventar i de små modeller. Som udgangspunkt kan du til de fleste modeller finde en teltbund specielt desginet til de forskellige slags modeller, hvor de oftest blot skal lynes rundt langs kanten, når de påsættes. Ved de fleste modeller er der også mulighed for, at man let og uproblematisk kan montere en sovekabine.

For at pleje og vedligeholde dit telt, kan du med fordel læse vores guide til rengøring af telt samt guide til teltimprægnering. Du kan derudover også læse mere om telttyper og hvilket telt du skal vælge. God fornøjelse med køb af telt!

Tilmeld dig vores kundeklub og bliv en del af fællesskabet.