Friluftsfolk har over de seneste år fået øjnene op for uldmaterialet. Ulden er i mange år blevet brugt til produktion af undertøj og mellemlag til udendørsbrug, og sportsfolk er efterhånden blevet bekendt med uldens fantastiske egenskaber. Ulden er blandt andet blevet populær, da du kan bære den i længere tid, uden den begynder at lugte af sved. Derudover varmer ulden, selv når den er våd. Der findes mange forskellige former for uld, og på GrejFreak.dk sælger vi primært uldprodukter, hvor ulden er merinould.  

Find vaskeguide til uld her.

Hvad er merinould? 

Merinould kommer fra fåreracen merino. Ulden er så fin, at den anses for at være noget af det fineste og blødeste uld overhovedet. De små fibre i ulden indeholder utrolig meget luft, som gør varmekapaciteten i merinoulden utrolig høj, selv om den ikke vejer særlig meget. Der er flere fordele ved at bruge merinould, her kan blandt andet nævnes åndbarheden, den naturlige bakteriebekæmpelse og den svedtransporterende effekt.  

Find produkter af merinould her.

Hvorfor vælge produkter af uld?

Uldmaterialet er ideelt til dig, som er aktiv eller godt kan lide udendørslivet, da det er meget funktionelt. Ulden er temperaturregulerende og kan derfor bruges hele året rundt, uanset om du er på skiferie eller er på vandretur om sommeren. Vi sælger mærker som Smartwool og Aclima, som har et stort udvalg af undertøj, jakker, huer, handsker m.m. i uld. Disse mærker bruger forskellige udtryk for ulden, og derfor har vi lavet en guide til dig lige her. Du kan se hele vores udvalg af uldundertøj her:

MEST POPULÆRE UNDERTØJ

 

Aclima

Aclima er et norsk firma, som producerer uldtøj for at holde dig varm, når du har brug for det. Det meste af tøjet fra Aclima er lavet i merinould, som beskrevet kommer fra fåreracen merino. Denne type uld anses for den fineste og blødeste uld, hvor de små fibre indeholder meget luft, som gør varmekapaciteten utrolig høj. Produkterne fra Aclima er delt ind i forskellige serier, som beskriver uldens kvalitet og egenskaber.
 

 • Aclima Coolnet er yderst velegnet til høj aktivitet. Coolnet tøjet er lavet efter et netdesign, som giver en unik åndbarhed og er super behagelig at have på. Denne serie er ideel til dig, der dyrker sport, løber eller elsker at stå på ski.
   

 • Aclima Woolnet er lavet i merinould med et netdesign som Coolnet tøjet. Her får du tøj, som er perfekt at bruge til vandring, klatring og ekspeditioner grundet dets ekstreme åndbarhed.
   

 • Aclima Lightwool tøjet er velegnet til alle sæsoner. Tøjet her er lavet i den fineste og letteste merinould. Lightwool kan bruges i sommerhalvåret til aktiviteter som golf og cykling.
   

 • Aclima warmwool er en varm og kløfri merinouldsserie. Du kan bruge denne serie, når vejret er koldt, og du stadig gerne vil være udendørs.
   

 • Aclima Hotwool er velegnet til de koldeste dage. Hotwool er lavet i samarbejde med forsvaret, og det bruges stadig her grundet dets slidstyrke og isolering.
   

 • Aclima Wollshell er uldfleece med polyesterforstærkning på ydersiden. Denne serie er meget slidstærk og fleksibel og kan let benyttes til træning.
   

 • Aclima Doublewool serien er en kombineret blanding af materialer. Her får du optimal åndbarhed og en god isolering. Denne serie er den varmeste uldserie.
   

 • WoolNet Hybrid serien er særligt velegnet til den kolde vinter, hvor du samtidig er aktiv. Serien sørger for at holde dig godt varm med ekstra isolering på udsatte områder, og samtidig er der en høj åndbarhed. Serien er oplagt til en lang række forskellige aktiviteter såsom alpinture om vinteren, lange bjergture, jagt, fiskeri og ekspeditioner. 
   

MEST POPULÆRE FRA ACLIMA

 

Smartwool

Et andet mærke du finder ved os, er Smartwool. Smartwool har brugt mange år på at studere kroppen for at udvikle tøj, der sidder helt perfekt og er komfortabel at bevæge sig i. Tøjet fra Smartwool er lavet af merinould, som giver de helt rigtige egenskaber til udendørsbrug. En af Smartwools serier er Merino 250, som teknisk set er en serie af langt undertøj. Denne serie er udviklet som kernen af Smartwools lagsystem. Tøjet er lavet af 100% merinould og er temperaturregulerende. Du kan bruge Merino 250, når du skal opholde dig udenfor i koldt vejr i længere tid fx. på ski eller jagt. Hvis du til gengæld søger Smartwool til de varmere dage, så er Merino 150 det helt perfekte valg. Dette tøj er nemlig let og meget åndbart, så du kan bruge det til dine aktiviteter på varmere dage. Tøjet er ideelt til høj intensitet. Smartloft er Smartwools serie, som bruges som det yderste lag. Her kan du få jakker, som er ekstremt åndbare og varme. Brug jakkerne når du er på vandretur eller på ski.

MEST POPULÆRE FRA SMARTWOOL