Selvom der findes et hav af gode soveposer med gode isoleringsevner, så kan det selv i de varmeste soveposer godt være svært at holde helt på varmen, hvis det virkelig er koldt. Der er ikke noget værre end at ligge og gispe en hel nat på grund af kulden, for så kan det gå hen og få konsekvenser for den ellers fantastiske oplevelse det er, at sove i det fri. Derfor har vi her samlet nogle tips til, hvordan du kan holde varmen i soveposen, så du er sikker på at få en god nats søvn – selv når kulden rigtig kradser. Læs med her.

DE MEST POPULÆRE SOVEPOSER PÅ SHOPPEN

 

Det værste du kan gøre, er faktisk at hoppe ned i din sovepose, mens du fryser, for så bliver det umådeligt svært at få varmen og dermed at holde varmen i soveposen. Dette kan resultere i en lang nat uden ret meget søvn, fordi du simpelthen ikke kan få varmen ordentligt, hvilket jo ville være ærgerligt. Man kan sammenligne soveposen lidt med en termokande, den er heller ikke i stand til at varme vandet op, men den er i stand til at holde på det varme vand. Det er nemlig din kropstemperatur, der skal varme soveposen op. Lav evt. et par træningsøvelser eller hop på stedet et par minutter, inden du hopper i seng.

  • Gå ikke sulten i seng

For at være i stand til at holde din krop varm, så kræver det, at du har energi. Hvis du går sulten eller tørstig i seng, vil du dermed være i underskud af energi, hvilket gør det endnu sværere for din krop at holde varmen i soveposen. Gå derfor aldrig sulten i seng.

  • Størrelsen på soveposen skal passe til dig

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken størrelse din sovepose har. Det er nemlig essentielt, at den er i den helt rette størrelse til dig og dine personlige behov. Hvis den f.eks. er for lille i størrelsen, så vil der ikke være tilstrækkelig med luft, hvilket dermed kan gøre det besværligt at holde varmen. Hvis den f.eks. er for stor, så vil din kroppe komme på overarbejde i forhold til at kunne få varmen op. Hvis den er en smule til den lange side, så kan du med fordel placere lidt tøj nede i bunden af den.

Det er helt essentielt for at kunne holde varmen i soveposen, at du først og fremmest er isoleret mod den kolde luft, der kommer fra jorden. Derfor er det netop ikke uden betydning, at du har anskaffet dig et godt liggeunderlag, der ligesom skal danne basen, når du skal kunne holde varmen i soveposen. Vælg et liggeunderlag med en høj isoleringsevne, og som dermed har en høj R-værdi. Læs også vores guide til liggeunderlag.

Hvis du sørger for at benytte en lagenpose f.eks. i fleece, så kan dette være med til at skrue op for graderne. Det er både en holdbar og effektiv løsning, det er komfortabelt og du sørger derudover også for at beskytte din sovepose, hvilket kan spare dig for en del vaske.

  • Den rette beklædning til natten

Når du sørger for at klæde dig godt på til nætterne, så har dette også stor betydning for, hvorvidt du vil være i stand til at holde varmen i soveposen. F.eks. kan det være en god idé at bære et sæt undertøj, der er svedtransporterende og gerne i uld, da dette kan gøre en kæmpe forskel. Vi har både uldundetøj til mænd og kvinder. En anden god ting er at tage et par gode, tørre strømper på og evt. en hue til også at holde hovedet varmt. Pas dog på med at iføre dig en helt masse lag tøj, da dette kan forhindre din krop i af kunne komme af med fugten, og dermed kan det have den modsatte effekt, og du kan i stedet gå hen og blive kold.

  • Tag jakken ned over fodenden

Det er vigtigt at holde fødderne varme, for at have et godt udgangspunkt for at holde hele kroppen varm. Hvis det ikke helt lykkes dig at få varmen nede ved fødderne, kan du med fordel lægge din jakke ned over fodenden. På denne måde skaber du en ekstra varmekilde til netop dette område på kroppen. Det kan også anbefales at placere varme vandflasker ved dine fødder, så undgår du frysende tæer. Vil du undgå at skulle koge vand inden natten, kan du også købe nogle varmeelementer, du kan smide i fodenden. Find forskellige varmeelementer her

  • Pak soveposen ud før den skal i brug

Hvis soveposen har ligget i en kompressionspose i mange timer, så vil selve isoleringen også være presset meget sammen, hvilket kan hæmme udbyttet af den maksimale isoleringsevne. Derfor kan det anbefales, at pakke den ud, noget tid inden du skal bruge den, så den har mulighed for at nå og genskabe dens naturlige form, så det ikke går ud over isoleringsevnen. Hvis der f.eks. er tale om en dunsovepose, er det en god idé at ryste den godt igennem, efter den er pakket ud. Læs om dunsoveposer her.

  • Husk at tømme blæren

Noget helt andet, og noget, som du måske ikke selv lige umiddelbart havde tænkt ville have nogen betydning er, at det er en rigtig god idé at få tisset af, inden du kryber til køjs. Hvis du skal tisse, ender du måske med at ligge uroligt, hvilket tager på kroppens energiniveau, som dermed vil gøre det svære for den at holde på varmen.

Vi håber disse små tips har gjort dig meget klogere på, hvordan du holder varmen i soveposen. Nedenfor ser du en oversigt over, hvordan du kan holde varmen i soveposen. Det er gode tips, som du med fordel kan efterleve, når du skal sove i sovepose. På denne måde er du godt klædt på til en god nats søvn ude i det fri, og det er slut med at ligge og fryse fremover. Husk at der findes et hav af forskellige soveposer, så sørg for at finde den rigtige model, der passer til dig. Du kan også læse vores guide til soveposer. Rigtig god fornøjelse!

Sovepose

Hvis du har spørgsmål, så ring til os på 78 72 34 34 eller send en mail til os på info@grejfreak.dk.