Har du ofte kigget på tekstilprodukter relateret til militæret, brandvæsnet eller politiet og gentagende gange læst eller hørt om udtrykket ”no melt no drip”, uden helt præcist at vide, hvad det betyder? Så er hjælpen her, vi vil nemlig forklare hvad no melt no drip egentlig betyder. No melt no drip er et udtryk for en egenskab, som kommer på baggrund af et specielt sammensat materiale. Udtrykket bliver brugt i forbindelse med tøj, der er fremstillet af en særlig blanding af nylon og bomuld – også kaldet NyCo. Dette materiale brænder bemærkelsesværdigt mindre ved 800°C end en traditionel polyester- og bomuldsblanding – også kaldet PolyCo. Der er en generel misforståelse af, at no melt no drip betyder, at materialet ikke kan brænde. Det kan det altså godt, det brænder bare meget langsommere og smelter ikke så nemt fast på huden.

DE MEST POPULÆRE KAMPHANDSKER PÅ SHOPPEN

 

Hvor stammer udtrykket fra?

Udtrykket ”no melt no drip” stammer oprindeligt fra nutidens konflikter i Mellemøsten, herunder krigen i Irak og Afghanistan. Både amerikanske, danske og andre NATO soldater blev mere og mere modtagelige for alvorlige forbrændingsskader som følge af de mange vejsidebomber, de kunne blive ramt af på deres vej gennem terrænet. Soldaterne var for det meste iført uniformer, der var fremstillet af en blanding af bomuld og polyester samt undertøj fremstillet i ren polyester eller et lignende syntetisk materiale. Problemet med dette er, at disse materialer lettere brænder, og materialet kan nemmere og hurtigere smelte sig fast på bærerens hud. Dette resulterede i frygtelige forbrændinger, kvæstelser samt en øget risiko for at dø af følgerne.

En velfortjent prioritet

I dag vægtes det helt rigtige og mest beskyttende materiale i kamptøjet rigtig højt, hvor no melt no drip kommer ind i billedet. No melt no drip er en ISO 11612:2015 Standard for Protective Clothing, som skal beskytte mod varme og flammer. Denne internationale standard sætter minimumskrav til tøj, som bruges til at beskytte bærerens krop – hænder, fødder og hoved er undtaget – mod varme og ild. Standarden gælder for tøj, som bæres af en bred vifte af slutbrugere, hvor de skal beskyttes mod udsættelse for stråle-, konvektiv eller kontaktvarme eller stænk fra smeltet metal herunder aluminium eller jern. Specielt hænder kan være meget udsatte, og vi anbefaler derfor at man vælger no melt no drip ved valg af kamphandsker.

Et mærke der er kendt for no melt no drip

Arc'Teryx er et anerkendt mærke i mange brancher verden over, hvoraf LEAF-produkterne også er blandt de mest populære og foretrukne for SOF-enheder og specialstyrker hele verden over. Beklædning fra dette mærke er perfekt til dig, der skal på mission i felten, hvor du kan blive udsat for lidt af hvert. Produkterne – heriblandt deres Assault LT kampskjorte – er letvægtsprodukter, og de er typisk fremstillet med no melt no drip materialet, som skal beskytte bæreren mod værre forbrændinger, da det har sværere ved at blive ødelagt af varme og ild.

DE MEST POPULÆRE PRODUKTER FRA ARC'TERYX LEAF

Er du en ægte grej freak? Og elsker du at nørde grej? Ligesom os. Så bliv en del af vores kundeklub og få del i gode nyheder og tilbud. Det kommer du med garanti ikke til at fortryde! Du kan se hele udvalget af militær beklædning på vores webshop eller i vores showroom.