Vores medarbejder Andreas har testet og anmeldt de populære Lhasa II Wide vandrestøvler fra Hanwag. Læs om hans erfaringer herunder.

Hej allesammen, jeg hedder Andreas og jeg arbejder hos GrejFreak.dk som PR og kundeserviceansvarlig. Når jeg ikke er på arbejde, elsker jeg at rejse, og derfor ved jeg, hvor vigtigt det er at have de helt rette vandrestøvler. Jeg har været så heldig at få lov at teste Hanwag Lhasa II Wide vandrestøvler, og de er blandt andet blevet brugt flere gange både i udenlandsk terræn i Grand Canyon og i de danske skove.

Inden jeg kommer til mine erfaringer, vil jeg starte med lidt historie om producenten Hanwag. De har lavet fodtøj siden 1921. Selskabet blev startet af Hans Wagner, hvor de tre første bogstaver i fornavn og efternavn udgør navnet på det kendte støvlemærke. Geografisk holder virksomheden til i den lille sydtyske by Vierkirchen nær München. Hans brødre Adolf og Lorenz er også i samme branche, da de har startet firmaerne Hochland og Lowa.

MEST POPULÆRE FRA HANWAG

 

Mine erfaringer

Lhasa II Wide vandrestøvler er en videreudvikling på den originale Lhasa Wide, og støvlen har fået en række forbedringer. Det drejer sig blandt andet om en krog på pløsen, så den bliver holdt på plads på hele turen. Indlægssålen er i den nye model lavet af kork, der er bedre svedtransporterende.
 

Selve støvlens sål er stadig fra Vibram, der er blandt de bedste. Såler fra Vibram er notorisk kendte for deres lange holdbarhed og når den efter lang tids brug er slidt, kan den sendes ind til Hanwag for at blive udskiftet, for et mindre gebyr. Læderet på selve støvlen holder - med den rigtige vedligeholdelse - nemlig endnu længere end sålen og med denne løsning, skal du heller ikke til at gå dine støvler til igen.

 

Hanwag Lhasa II Støvler

 

Lhasa II Wide Vandrestøvlen blev blandt andet testet i Grand Canyon i USA, hvor underlaget flere steder var sne og is.

De SKAL bare prøves

Allerede da jeg fik støvlerne på første gang, kunne jeg mærke komforten af den bredere forfod, som Hanwag har specialiseret sig i, og det læderstøvlen er lavet af indvendigt. De skal bare prøves!

Både på min tur i Grand Canyon, og i de danske skove omkring Aarhus, har støvlerne siddet perfekt på mine fødder uden at give problemer. Det viser også, hvor alsidig støvlen er, da den både kan bruges på grus og stenede overflader, som der var i Grand Canyon, og i den bløde og fugtige skovbund i Danmark. Vægten siger 760 g pr. støvle (størrelse 42), og det er slet ikke noget, jeg har spekuleret over på turene.

Uanset om underlaget var jord, græs, sand, sne eller asfalt, var der en god komfort gennem vibramsålen. Stivheden i skaftet giver god støtte alle steder, så jeg havde faktisk altid en god fornemmelse og var på intet tidspunkt nervøs for at vrikke om.

Denne model er lavet med en form bagpå skaftet, der gør det behageligt at gå nedad bakke uden, at den begynder at skarve bagpå foden.

Forstærkningerne foran og bagpå fjerner bekymringerne, når man går i terræn med for eksempel sten og grene, der ellers kunne give hårdt slid på disse områder. Indtil videre har jeg haft fornøjelsen af støvlerne i forskellige slags terræn – både græs, jord, sand og sten/grus

 

Hanwag Lhasa II Støvler

God i mange slags terræn

Som nævnt har støvlen været udsat for lidt af hvert i både Danmark og i udlandet. Så jeg vil helt klart sige, at den er allround og perfekt som begynderstøvle med muligheden for at bruge den til mange slags vandring. Men det er samtidig vigtigt at understrege, at den tilhører en klasse, der uden tvivl vil gøre det til den foretrukne vandrestøvle, selv for erfarne vandrere.

Så uanset om du skal på din første vandretur eller du er på jagt efter vandrestøvle nummer fire, vil Lhasa II Wide være et rigtig godt bud. Ydersiden er lavet af tibetansk Yak-læder, der kan udskæres tyndere end andre typer af læder. Det giver en bedre åndbarhed uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Uden Gore-Tex membran

Lhasa II modellen er, ligesom sin forgænger, lavet uden en Gore-Tex-membran, men det er ikke noget, der har givet mine fødder store problemer med at holde sig tørre.

Blandt andet testede jeg vandtætheden ved at sænke min fod i en å, uden at det resulterede i våde tæer. Yak-læderet holdt (heldigvis) til de godt 2 minutter under vand uden, at jeg endte med at få våde tæer – trods fraværet af en membran. Støvlerne er derfor kraftigt vandafvisende på grund af materialet. Med den rette vedligeholdelse vil støvlen holde vandet ude i lang tid - selv ved vandring i vådt græs, der er en af de hårde test af den vandafvisende evne.

At støvlerne er lavet uden en membran, hjælper også en hel del på åndbarheden, da fugten fra fødderne faktisk har mulighed for at undslippe støvlen. Det giver en uovertruffen komfort.

 

Hanwag Lhasa II Støvler

Strømper

Jeg brugte selv uldsokker fra Smartwool – nærmere bestemt modellen Men's Mountaineering Extra Heavy Sok. Det var et godt valg til Grand Canyon, hvor sneen dækkede flere af overfladerne.

Sokkerne er udstyret med ekstra polstring forneden, hvilket giver ekstra komfort. Kombinationen med Lhasa II Wide-støvlen gør dem super bløde og behagelige.

Til det varmere vejr bruger jeg Men's Hike Light Crew Sok fra Smartwool, hvor trædepuden stadig er ekstra polstret – men tykkelsen er en helt anden for at være behagelige i det varme vejr.

MEST POPULÆRE VANDRESOKKER OG STRØMPER

 

Behandling

For at sikre en lang levetid bruger jeg denne universelle lædervoks, der er nem at arbejde med. Alt du skal gøre er at løsne snørrebåndene for komme helt ind i alle områder med læder, hvilket er med til at sikre den vandafvisende effekt og kan forhindre læderet i at revne ved at holde det smidigt.

Efter lange ture kan det være fordelagtigt at give dem en tur med bivoksen, men allerede før den første tur fik mine nye støvler en god tur for at holde læderet smidigt.

Ønsker du at høre mere om støvlen, har jeg samlet en lille video til dig herunder. Videoen er optaget i Grand Canyon, så du får ligeledes fornøjelsen af at se en fantastisk udsigt.

 

Nu er mine støvler gået til og jeg ser meget frem til mange flere ture med disse støvler i fremtiden. Hanwag er generelt et meget populært mærke hos GrejFreak.dk og vi har et stort udvalg. Vi har forskellige modeller, så vi har støvler både med og uden Gore-Tex. Derudover finder du også imprægnering på hjemmesiden

 

Se alle vores vandrestøvler her.