Vandrestøvler er specielt designet til at beskytte fødderne og anklerne under en vandretur. Det høje cut på støvlen giver optimalt støtte. Fodtøjet er en vigtig del af påklædningen, når du skal på vandretur. Med de rette støvler kan du gå lange afstande uden skader. Du skal ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du skal købe dine støvler. Det kan nemlig medføre skader, vabler og ømme fødder. Det kan være svært at vælge de rette vandrestøvler, hvis man ikke ved, hvad man skal se efter. Men det ved vi hos GrejFreak.dk, og i denne guide deler vi vores erfaring med dig.

DE MEST POPULÆRE STØVLER TIL MÆND PÅ SHOPPEN

 

Støtte til dine vandreture

Det er vigtigt, at dine vandrestøvler sikrer korrekt støtte og komfort, når du skal på vandretur. Forskellen på vandrestøvler og vandresko er, at en vandrestøvle har et skaft, som giver støtte til både fødderne og anklerne. Det er attraktivt til lange vandreture, hvor du har støvlerne på i mange timer ad gangen, grundet anklen bliver stabiliseret. Derudover er stivheden på vandrestøvlens sål lig med støtte. Når du skal vælge støvle, er det vigtigt, at du ved, hvad formålet er. Der er nemlig forskel på, om du skal på dagstur i de danske skove eller på en lang vandretur i de norske fjelde. Her er terrænet vidt forskelligt, og det er dermed nemmere at vælge støvle, når du kender terrænet. Af populære mærker på vores webshop har vi blandt andet Hanwag, ECCO og Blundstone. 

Lette eller kraftige vandrestøvler

Foregår din tur i et let terræn, som det du finder i Danmark, med lettere oppakning er en let vandrestøvle at foretrække. Her er et lavt skafte og en blød indersål perfekt. Det giver god komfort, større bevægelighed, og du bliver i stand til at mærke jordens underlag. Hvilket kan være godt i eksempelvis jagtsituationer. Ydersålen skal også passe til terrænet, og det underlag du skal gå på. Jo mere jævn overfladen er, desto fladere sål skal du benytte. Kraftige støvler er ideelle til lange vandreture i et hårdt, ujævnt terræn med meget oppakning. Her kræves der maksimal støtte for at få en god gang på et ujævnt underlag. Vælg en støvle med et højt skafte, som understøtter hæl og ankel bedst muligt. Vælg en stiv sål så du ikke mærker jordens underlag, hvor sten og klipper vil blive en træls irritation i længden. Du skal bruge en grovere ydersål ved et ujævnt terræn. Lille bonus råd: De fleste støvler kommer med en standard sål, som sjældent er tilpasset dine fødders former. Køb en tilpasset indersål som understøtter dine former.

DE MEST POPULÆRE STØVLER TIL KVINDER PÅ SHOPPEN

 

Gore-Tex eller ej?

Du kan vælge støvler med og uden en vandtæt og åndbar membran. Hvis du skal vandre i kolde og våde klimaer, anbefaler vi dig at vælge støvler med Gore-Tex, som er 100 % vandtætte og samtidig åndbare. Der er dog også få ulemper ved støvler med Gore-Tex. Støvler med Gore-Tex holder blandt andet på varmen, og de er langsommere til at tørre i tilfælde af, at der kommer vand indeni. I varmere klimaer anbefaler vi at fravælge Gore-Tex, da en støvle uden Gore-Tex ånder bedre. Læs mere om Gore-Tex her.

Størrelse og pasform

Det vigtigste på en vandretur er fodtøjet. Derfor skal du vælge vandrestøvler med en god pasform. Før du køber, anbefales det, at du prøver støvlen, så du sikrer, at formen passer til din fod. Støvlerne skal sidde godt fast om din hæl og må ikke klemme tæerne. Du skal være opmærksom på, at fødderne kan hæve op i løbet af dagen på en vandretur, hvilket der skal være plads til. Når du går ned ad en bakke, skal tæerne ikke ramme spidsen af støvlerne, så prøv støvlerne på mens du går nedad. Du skal vælge et størrelsesnummer større end normalt, så der er plads til tykke sokker. Du kan hermed passende overveje, om du skal tilkøbe professionelle vandresokker. Vandresokker giver bedre komfort og ekstra støtte, da de er udformet med stødabsorberende områder.

SOKKER & STRØMPER PÅ SHOPPEN

 

Ekstra tips

Har du spørgsmål vedrørende valg af støvler eller andet outdoor tøj til herre eller outdoor tøj til damer, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 78 72 34 34 eller på mail INFO@GrejFreak.dk.