Det kan være svært at vælge de rette vandrestøvler, hvis man ikke ved, hvad man skal se efter. Men det ved vi hos GrejFreak.dk, og i denne guide deler vi vores erfaring.

Destination og terræn

Når du skal vælge støvle, skal du altid have din destination i tankerne. Er det en dagstur i de danske skove eller en lang vandretur i de norske fjelde? Når du kender terrænet, er det nemmere at vælge støvle.

Skafte og indersål

Sålen og skaftet skal passe til terrænet. Er det et let terræn, som det du finder i Danmark, er et lavt skafte og en blød indersål perfekt. Det giver god komfort, større bevægelighed og du bliver i stand til at mærke jordens underlag, hvilket kan være godt i eksempelvis jagtsituationer. Er det et hårdt terræn eller en længere vandrerejse med stor opbakning, kræves der maksimal støtte for at få en god gang på et ujævnt underlag. Vælg en støvle med et højt skafte, som understøtter hæl og ankel bedst muligt. Vælg en stiv sål så du ikke mærker jordens underlag, hvor sten og klipper vil blive en træls irritation i længden. Lille bonus råd: De fleste støvler kommer med en standard sål, som sjældent er tilpasset dine fødders former. Køb en tilpasset indersål som understøtter dine former.

Ydersål

Ydersålen skal også passe til terrænet, og det underlag du skal gå på. Jo mere jævn overfladen er, desto fladere sål skal du benytte. Modsat skal du bruge en grovere ydersål ved et ujævnt terræn.

Gore-Tex eller ej?

Skal du vandre i kolde og våde klimaer, anbefaler vi dig at vælge støvler med Gore-Tex, som er 100 % vandtætte og samtidig åndbare. Der er dog også få ulemper ved støvler med Gore-Tex. Støvler med Gore-Tex holder blandt andet på varmen, og de er langsommere til at tørre i tilfælde af, at der kommer vand indeni. I varmere klimaer anbefaler vi at fravælge Gore-Tex, da en støvle uden Gore-Tex ånder bedre. Læs mere om Gore-Tex her.

Ekstra tips

Før du køber, anbefales det, at du prøver støvlen, så du sikrer, at formen passer til din fod. Ved samme lejlighed kan du passende overveje, om du skal tilkøbe professionelle vandresokker. Vandresokker giver bedre komfort og ekstra støtte, da de er udformet med stødabsorberende områder. Du finder alle vores vandrestrømper her. Ønsker du at give dine støvler en længere levetid, er skopleje nøgleordet. Vi forhandler en lang række skoplejeprodukter, som du kan bruge til at rense, pleje og beskytte dine støvler. Du finder vores skopleje her

Generelt

  • Vælg et størrelsesnummer større end normalt, så der er plads til tykke vandresokker.
  • Gå dine støvler til før du tager på rejse
  • Har du spørgsmål vedrørende valg af støvler, er du altid velkommen til at kontakte os.

Se alle vores vandrestøvler mænd her og vandrestøvler kvinder her.

 

DE MEST POPULÆRE STØVLER PÅ SHOPPEN