MOLLE er en forkortelse, der dækker over MOdular Lightweight Load-carrying Equipment. Det betyder sådan set bare, at man selv er i stand til at tilføje lommer og pouches på foreksempel sin militære rygsække og daypacks. Det vil sige, at forkortelsen dækker over hele monteringssystemet og fortæller hvorvidt, man er i stand til selv at bygge videre på det og lave sit eget praktiske design. Alle lommer, tasker eller pouches der er MOLLE kompatible kan monteres på vest, rygsække eller andet udstyr, såfremt disse også er MOLLE-kompatible.


Med et MOLLE system kan du selv skræddersy din egen opsætning. Dette har blandt andet været med til at gøre MOLLE systemet meget kendt og udbredt og faktisk er MOLLE i de senere år også begyndt at blive mere populært hos civile. Hos både fotografer og outdoorentusiaster er MOLLE systemet også begyndt at stige i popularitet. Som fotograf har man behov for meget forskelligt udstyr og man skal være i stand til at skifte objektiv eller batteriet meget hurtigt. Som outdoorentusiast har man som regel også et behov for alverdens små dimser og grej, som man nemt er i stand til at holde orden i ved hjælp af MOLLE systemet. Her kan man tilføje lommer og pouches, som man har lyst til, og hvor det giver mening. Aldrig har det været nemmere at opsætte sin egen orden.
 

MOLLE PALS
 

Populære MOLLE produkter
 

MOLLE begreber:

 

 Pouch:

 Pouch betyder lommen på produktet.
 Webbing:  'Webbing' er selve nylonstroppen, man sætter sit produkt fast med.
 Snap:  Begrebet 'Snap' dækker over den trykknap der findes på produktet
 Pals  Pouch Attachment Ladder System.


PAL-systemet består af en række nylonstropper, der gør det muligt at påsætte forskellige former for lommer eller punge på veste og rygsække. Mens MOLLE dækker over hele systemet, så er PALS betegnelsen for selve nylonstropperne. PAL-Systemet blev først brugt af den amerikanske hær til at påsætte føringsmidler og udrustningstasker på militærveste men har sidenhen fundet vej til at blive brugt på mange andre former for udstyr. Blandt andet til rygsække, sikkerhedsveste osv. På grund af de mange anvendelsesmuligheder har den britiske hær også adopteret PAL-systemet i nyere tid.

 

Populære produkter med PALS
 

 

Hvordan monteres MOLLE?

MOLLE kompatible produkter monteres let ved at væve selve webbing, altså nylonstroppen, ud og ind igennem nylonstropperne på dit andet produkt. Til slut bruger man trykknappen for at sikre sig lommen eller tasken sidder ordentligt fast. Simpel og god montering.

Se illustration og video nedenunder:

 

Molle oversigt

 

 

Hexgrid:

Hexgrid er et system, som giver brugeren uendelige muligheder for opbevaring af udstyr. Udstyret skal ikke længere opbevares i lige lodrette linjer, da brugeren ved hjælp af Hexgrid selv bestemmer, hvordan udstyret skal monteres. Dette sikrer, at du altid let og hurtig kan tilgå dit udstyr, uanset hvilken mission du er på. Med dette Hexgrid system får du således robust opbevaring af dit udstyr, som både kan klare slag og vand ligesom traditionelt PALS/MOLLE. Nøgleordene bag designet er fleksibilitet, komfort og holdbarhed. På billedet herunder kan du se, hvordan du kan sætte din pouch efter dit behov.

 

Hexgrid