Hos GrejFreak.dk ved vi godt, at det kan være enormt svært at finde ud af, hvilket Tentipi telt, der dækker dine behov. Når du skal vælge, er det først og fremmest vigtigt at du har overvejet, hvilke vejrforhold teltet skal kunne overleve i - og hvor meget det må fylde. I denne guide sørger vi for, at du får overvejet alle faktorer, der gør, at du får fat i det Tentipi telt, der passer bedst til dig og dine behov.

Få et hurtigt overblik

Tentipi har produceret tre forskellige serier, der alle har deres styrker og svagheder i forskellige omgivelser. Serierne kaldes for Onyx, Zirkon og Safir. Serierne skelner mellem, om du har brug for et hyggeligt samlingstelt til børnehaven, et familietelt med godt indeklima og et tag over hovedet samt et telt, der kan modstå de mest barske forhold. Noget mere uddybende omkring de forskellige serier kan læses herunder:

 

Sådan vælger du det rigtige Tentipi telt
 

Onyx – Perfekt til familiecamping

Onyx er yderst velegnet til familiens campingture. De er robuste og solide til prisen. De er nemme at bruge og lette at transportere. Så mangler du et slidstærkt Tentipi telt, der ikke skal benyttes på ekstremt ambitiøse ture, så er det her den rette model for dig.

Zirkon – Et komfortabelt udendørs hjem

Serien Zirkon ligger i middelklassen. I andres øjne er det dog et af de bedste telte på markedet. Det er perfekt til udendørsentusiaster og til dem, der værdsætter naturen og ønsker mange hyggelige aftener omkring ilden. I Zirkon Tentipi teltet vil du finde et langt bedre inkluderet sortiment af tilbehør, end du vil få i Onyx. Denne model er for dig, der har et bredt felt af interesser og sætter pris på kvalitet og komfort.

Safir – Til professionelle ekspeditioner

Dette er et af de absolut bedste telte, du kan få fingre i. Safir er designet til at kunne modstå de mest ekstreme vejrforhold. Du kan stole på det, uanset om du er overnatter i stormvejr, snevejr, på gletschere eller under en brændende sol. Safir indeholder alt, der er nødvendigt og tilbyder derfor særdeles god komfort. Denne model er populær blandt folk, der skal på hårde ekspeditioner med barske vindforhold. Det er dog også brugt af familier, der holder af motorcykel- og vandreture, idet det er nemt at bruge. Vægten er minimal, men det er ikke det, der har været i fokus i denne serie.

DET MEST POPULÆRE FRA TENTIPI

 

Hvilket materiale skal dit Tentipi telt være i?

Når du har besluttet dig for en bestemt serie, skal du bestemme dig for, hvilket materiale du foretrækker. I hver serie finder du nemlig både bomuldstelte og letvægtstelte. Fordele og ulemperne ved de to typer kan du se herunder.

 

Bomuldstelt

Letvægtstelt

 + Bomuldstelte er utroligt åndbare. Kondensen vil således søge ud af teltet, så du får en mere behagelig atmosfære, hvilket specielt er vigtigt om vinteren.
 

 + Giver bedre beskyttelse mod solens UV-stråler.
  

 - Stærke vinde kan tvinge små regndråber ind igennem stoffet. Dette kan dog løses ved at benytte sig af et indertelt

- Imprægnering kan blive beskadiget af myg, håndcreme eller diverse sæber.

 + Er bedre til at stå imod storm og regn end det åndbare bomuldstelt
 

 +Teltet er nemmere at   bære
 

 - Har en mindre behagelig og hyggelig atmosfære end bomuldsteltet                                                                                                                                       

 

Størrelse

Brug billedet herunder til at visualisere dig frem til, hvor meget plads du har brug for. Husk jo større telte du vælger, des mere skal du også slæbe rundt på.

 

Sådan vælger du det rigtige Tentipi telt

Opsætning

Det eneste du skal gøre, når Tentipi teltet skal slås op, er at få stangen i midten op og stå og sætte pløkkerne i. Processen er vist i videoen herunder.

 

Nak og Æd telt

I flere sæsoner har vi fulgt med, når Jørgen og Nikolaj drager ud i naturen med det populære Nak og Æd telt. Har du selv planer om at kaste dig ud i en lignende tur, så kan vi oplyse dig om, at Nak og Æd teltet er en Tentipi Zirkon model i åndbart materiale. Nak og Æd teltet er ekstremt populært, da det er stort og rummeligt og er desuden i utrolig høj kvalitet. Ønsker du at få fingrene i det populære Nak og Æd telt, forhandler vi det på GrejFreak.dk lige her.
Udover teltet fra Nak og Æd, gør de i programmet desuden også brug af en MultiFuel gasbrænder fra Trangia. Dette produkt og meget mere tilbehør kan du også finde her på GrejFreak.dk.

Har du lyst til at læse mere om telte og telttyper, så er du velkommen til at læse vores teltguide. Du finder derudover også hele vores udvalg af telte og tilbehør her.

Husk at tilmelde dig vores kundeklub og gå ikke glip af nyheder, tilbud og konkurrencer.