Et bæresystem har flere formål. Først og fremmest skal bæresystemet støtte og aflaste brugeren. Derudover skal et bæresystem også skabe ventilation. Alt efter hvilket mærke du vælger i vandrerygsække, er der forskellige bæresystemer. Det følgende vil beskrive hvilke systemer, de forskellige mærker har.

Ved nogle af mærkerne vil der være behov for at kende til specifikke størrelser på din krop, hvorfor vi først gennemgår en guide til at måle din personlige størrelse samt en generel størrelsesguide.

Hvordan måler du ryglængde?

Da systemet skal placeres på ryggen, er det vigtigt at måle din ryglængde og ikke din højde. Ryglængden måles fra hoftebenet til nederste nakke nakkehvirvel. Dette vises på billedet nedenfor:
 

Rygsæk størrelsesguide


Hvordan måler du hoftebredde?

Når du måler bredden ved dine hofter, måler du hele vejen rundt ved dine hofter. Her skal du være opmærksom på at måle ved hofterne og ikke i taljen. Dette vises på billedet nedenfor:
 

Rygsæk størrelsesguide


Generel størrelsesguide

Ved nogle af systemerne vil du have behov for at vælge størrelse, og ved andre er det blot et system, der kan tilpasses. Hvis du skal vælge størrelse, har vi samlet følgende størrelsesguider, som kan bruges som et pejlemærke, når du skal vælge størrelse.

Vi har valgt at lave to størrelsesguider til ryglængde, da de forskellige størrelser kan være forskelligt inddelt.

 

XS/S             36 cm - 43 cm
S/M   41 cm - 48 cm
ML  48 cm - 53 cm

 

Str. Small  38 cm - 50 cm
Str. Regular  48 cm - 55 cm
Str. Large  48 cm - 60 cm
 

Hoftebælte

 

Str. Small        83 cm - 144 cm
Str. Regular  88 cm - 129 cm
Str. Large  99 cm - 129 cm
 

The North Face

The North face har udviklet deres egen teknologi til deres bæresystem. Denne teknologi hedder Optifit og skal sikre yderst høj kvalitet og komfort. Teknologien gør det muligt at tilpasse systemet, så den passer til de aktiviteter vandrerygsækken bruges til, den vægt der er i vandrerygsækken samt brugerens størrelse

Systemet kan justeres i længden, så den passer perfekt til højden på brugeren. Endvidere kan hoftebæltet gøres længere og kortere, så vandrerygsækken sidder fast på kroppen. Med denne teknologi sikre systemet at rygsækken har følgende kontaktflader med kroppen: højre og venstre skulder, hofterne samt lænden. Således sikres komfort, da rygsækken hviler flere steder på kroppen. Samtidig sikre systemet maksimal ventilation. De to følgende billeder viser systemet fra The North face:

Hoftebælte:

 

Rygsæk størrelsesguide

Skuldre og ryg:

 

Rygsæk størrelsesguide

Se hvordan systemet fungerer her:

 

Tasmanian Tiger og Tatonka

Tasmanian Tiger har 6 forskellige systemer, som er lavet til forskellige formål.

X1-System

Det første system er X1-system, som er lavet til at håndtere tung vægt. Dette system har til formål at flytte vægten fra skuldre og ryg til hofterne, hvilket sker i punkt 1 og 2 i billedet til venstre. Punkt 3 er et bælte, som gør det muligt at tilpasse specifikt til brugeren omkring hofterne. Punkt 4 viser et område der er gummibelagt, så systemet ikke glider på ryggen. Punkt 5 viser en aluminiums stang, som gør, at den sidder helt optimalt til ryggen. Ved punkt 6 er der polstring, lavet af materiale der skaber ventilation. Punkt 7 viser, at det er muligt at tilpasse i forskellige indstillinger. Punkt 8 viser skulderstroppe, og punkt 9 viser, at det er muligt at tilpasse systemet i højden.

 
Rygsæk størrelsesguide

V2-System:

Det andet system er V2-system, som er lavet til medium til tung vægt. Ved punkt 1 er der to aluminiums stykker, som skal sikre støtte på midten af ryggen. Ved punkt 2 er der to stykker af glasfibre. Sammen skaber punkt 1 og 2 tilpasning og fleksibilitet. Punkt 3 viser, at der er en hofterem, som sikrer fordeling af vægt. Punkt 4 sikrer, at tasken ikke glider på ryggen, da materialet her er i gummi. Punkt 5 viser bæltet, som sikrer tilpasning til brugeren. Ved punkt 6 er der polstring og opbevaring. Tasken kan tilpasses ved punkt nr. 7 og 8 i form af stroppernes længde. Ved punkt når 9 kan højden i toppen også justeres.
 

Rygsæk størrelsesguide
 

V2 Plus-System:

Det tredje system er V2 Plus, som er lavet til medium til tung vægt. Punkt 1 viser to aluminiums stykker, som sikrer at vægten fordeles på kroppen og ned til hoften. Hoftebæltet har polstring, som kan laves til gummi i punkt nr. 2. Dertil er der hoftevinger i punkt 3. Bæltestroppen vises ved punkt 4. Ved punkt 5 sikres ventilation. Skuldestropperne er nemme at tilpasse ved punkt 6, hvilket sammen med kontrolstroppen ved punkt 7 sikrer god tilpasning.
 

Rygsæk størrelsesguide
 

Y1-System:

Det fjerde system er Y1, som er lavet til at håndtere medium til tunge vægte. Elementerne ved punkt 1 sikrer, at vægten fordeles samt høj fleksibilitet. Hoftebæltet er ergonomisk med behagelig polstring. Den del af hoftebæltet, der går mod lænden er lavet af gummi, så den ikke glider. Ved skuldrene er der stropper ved punkt 4 og 5, som kan tilpasses, hvilket hoftebæltet også kan ved punkt 6.
 

 
Rygsæk størrelsesguide
 

X vent system:

Det femte system er X vent system, som er lavet til små til medium backpacks. Det er et ventileret bæresystem, som forbinder det at bære vægt med høj komfort gennem ventilation. Ved punkt 1 krydser to aluminiums stykker hinanden. Ved punkt 2 kan skulderstroppen tilpasses profilen, mens trådnettet ved ryggen kan tilpasses ved punkt 3. Dette trådnet kan løsnes eller strammes, alt efter om der er behov for ventilation, eller at rygsækken skal sidde direkte mod ryggen. Ved punkt 5 findes hoftebæltet med behagelig polstring. Skulderstropperne ved punkt 6 er i behageligt materiale.

 
Rygsæk størrelsesguide
 

X Vent-Zero Plus system:

Det sjette og sidste system er X Vent-Zero Plus system. Denne har perfekt ventilation og er yderst let. Der er to fiberglass stænger placeret som et kryds i ryggen, hvilket skaber støtte. Endvidere er der et hoftebælte ved punkt 3, som bidrager til god ventilation grundet materialet. Det åbne område ved punkt 5 skaber ventilation. De 2 stænger formet som et x kan tilpasses, alt efter hvor tæt man ønsker, at tasken skal sidde på ryggen. Endvidere vil en tilpasning af disse ændre fordelingen af vægten.

 
Rygsæk størrelsesguide
 

Thule

Bæresystem fra Thule

Et bæresystem fra Thule har stor fokus på at sikre komfort. Det er blandt andet muligt at tilpasse bæresystemet i længden, så den kan tilpasses den specifikke bruger, hvilket billedet til venstre nedenfor viser. Der er aluminiumsstykker i bæresystemet, så vægten i rygsækken fordeles mellem skuldre og hofter.

 

Rygsæk størrelsesguide
 

Endvidere er der et twist i hoftebæltet, som gør det muligt at bevæge sig med bæresystemet på en naturlig måde. Denne funktion ses på billedet nedenfor:

 

Rygsæk størrelsesguide

Se mere om Thules bæresystem her:

 

Lowe Alpine

Mange af bæresystemerne fra Lowe Alpine giver mulighed for at tilpasse ryglængde og hoftebælte. Endvidere fås mange af deres tasker med forskellige ryglængder. Husk at du finder dine egne mål ved at bruge guiden øverst på denne side.

Tilpasning til dig:
 

  1. Hvis systemet kan tilpasses i længden, bør længden tilpasses ryglængde jf. guide øverst på denne side
  2. Løsen alle stropper
  3. Stram hoftebæltet
  4. Stram skulderstropperne
  5. Stram brystspændet
  6. Stram slutteligt alle andre remme, som kan hjælpe med at spænde systemet fast på kroppen.

 

DE MEST POPULÆRE RYGSÆKKE PÅ SHOPPEN