Ripstop er en helt speciel måde at væve mange forskellige materialer på, det helt specielle mønster der gør, at hvis du får en flænge i dit ripstop produkt vil revnerne ikke løbe, men derimod bevare den størrelse den bliver lavet i, så ripstop teknologien simpelthen forhindre yderligere skade på produktet, ved hurtigt at nå til et punkt hvor der er vævet en grænse, det gør skaden ikke kan ”løbe”.


Metoden med vævning i Ripstop mønster har vist sig at være så stærkt, at det blev brugt til faldskærme, under 2. Verdenskrig, derefter fik man virkelig øjnene op for, hvor godt et produkt det var, og hvor meget man kunne bruge det til. Efter udviklingen virkelig tog fart, er det nu en teknologi der bliver brugt i rigtig mange forskellige taktiske og slidstærke produkter som luftballoner, sejl, hængekøjer og militær uniformer. På billedet herunder ser du, hvordan Ripstop mønster ser ud: 

Ripstop mønster


Alt efter hvilken behandling man giver disse slidstærke materialer, kan de blive både vandafvisende og brandhæmmende, samtidig med de kan laves i alle former og farver.

En af de mest veludviklede og kendte produkter er 5.11 Stryke Pant m. Flex-tac. Her er den kendte teknologi benyttet og derudover er der tilføjet Flex-Tac™ som gør det til et behageligt stykke stof til hverdagsbrug.

Denne helt specielle sammensætning er kun noget, man kan få i 5.11 produkter, hvor du får nogle helt unikke bukser i forhold til fleksibilitet og styrke. Det er et par bukser, der kan bruges til alt fra hverdagsbrug til taktiske operationer. De bruges af politifolk, redningsmandskab og helt almindelige mennesker. Bukserne er lavet med en 4- vejs stretch, lommer til knæpuder og kan derfor bruges i et hav af forskellige situationer, alt efter hvad dit personlige behov er.


Der er næsten ingen grænser for, hvad Ripstop kan bruges til. Mange producenter har udviklet det, så det kan være i sko, hængekøjer, telte, skjorter, og ikke mindst rygsække, så det er kun kvalitet, der er afgørende for, hvilke produkter de har udviklet med ripstop teknologi. 5.11 laver blandt andet mange af deres produkter med ripstop teknologi. Og nogle af de mest populære er:

  • 5.11 - XPRT 2.0 Tactical Desert Urban Støvler

  • 5.11 - Ignitor Rygsæk

  • 5.11 - Stryke TDU Langærmet Skjorte


  • Se populære produkter på GrejFreak.dk
    Tilbage til GrejPedia forsiden