Det er vigtigt at vælge det korrekte fodtøj og strømper til netop dine fødder. På den måde undgår du skader, når du er på tur i det fri eller i hverdagen. Der findes forskelligt fodtøj til forskellige formål og aktiviteter, og når du ofte bruger dit fodtøj i flere timer ad gangen, skal det være behageligt at have på. Fodtøjet skal sikre dine fødder god støtte og komfort. Det er vigtigt, at du passer godt på dine fødder, da fodens komponenter giver kroppen balance og bevægelighed. Du skal derfor finde det fodtøj, der passer til din fod.

MEST POPULÆRE FODTØJ

 

Formålet med fodtøj

Fodtøj kan overordnet inddeles i sandaler, sko og støvler. Det overordnede formål med fodtøj er at beskytte fødderne. Det kan være mod kulde og vand, så du undgår kolde og våde fødder. Fodtøj kan også beskytte mod hårde og skarpe underlag, så dine fødder eller strømper ikke bliver beskadiget, hvis du kommer ud i barskt terræn. Det skal også absorbere stød fra underlaget. Derudover er du mere skridsikker med sko på, da det har et godt greb til underlaget. Fodtøj er fremstillet med forskellige teknologier. Derfor bliver fodtøj også bedre og bedre gennem årene, da teknologien hele tiden er i udvikling. Du kan her læse vores artikel om teknolgier i fodtøj.

Guide til valg af det rigtige fodtøj

På GrejPedia kan du finde guides til valg af det rigtige fodtøj. Her finder du gode råd og vejledning, så du kan vælge det fodtøj, der passer til dig og dine behov.

 • Guide til taktiske sko

  Taktiske sko er beregnet til at operere under barske forhold. De beskytter dig i specifikke situationer og får dig på dit ypperste niveau. De er designet med brugbare funktioner, og der er nogle vigtige egenskaber, som du skal være opmærksom på. Bevægelighed og støtte er uundværlig for din fod, når du skal bruge taktiske sko.

 • Guide til taktiske støvler

  Der er en række egenskaber, der kendetegner taktiske støvler. De er lavet til at kunne bruges i hårdt terræn og kan sagtens bruges i sand og mudder. De er derfor slidstærke og kan holde til lidt af hvert. Det er vigtigt, at dine taktiske støvler opfylder dine behov og giver god komfort, så du kan have dem på i lang tid. I guiden kan du læse om de egenskaber, som taktiske støvler kan have, samt hvad du skal være opmærksom på.

 • Guide til vandresko

  Når du skal på en vandretur, er det vigtigt at have god støtte til foden for at foden bedre kan stabiliseres. På en lang vandretur med meget oppakning på ryggen, så bliver dine fødder mere belastet, derfor er behovet for støtte vigtigt. Ved at vælge de rette vandresko, får du ikke belastningsskader på din tur. I vores komplette guide kan du læse om, hvad du skal tage højde for ved valg af vandresko. Herunder kan du også læse om vandresandaler, som også kan bruges på vandreturen.

 • Guide til vandrestøvler

  Hvis du er på jagt efter vandrestøvler, er der nogle funktioner, som du skal være opmærksom på. Herunder skafte, indersål og ydersål. Ved at følge vores guide sikrer du at få de rette vandrestøvler, som passer til dine fødder og din vandretur. Når du har købt dine nye støvler, så er det vigtigt at binde stabile og støttende snørebånd. Det kan du læse mere om i vores guide til at binde snørebånd på støvler.

 • Guide til klatresko

  Hvis du skal på klatretur, så får du brug for klatresko. Det er vigtigt med de rette klatresko, så du kan opnå en god klatreoplevelse. Størrelsen er meget vigtig for at opnå det bedste resultat. Der findes forskellige typer og modeller, så du bør læse vores guide til klatresko for råd og vejledning.
   

MEST POPULÆRE SKO

 

Vabler

Når du aktivt bruger dit fodtøj enten på en kort gåtur eller en lang vandretur, så kan du risikere at få vabler. Vabler opstår, fordi din hud bliver irriteret. Det kan være smertefuldt. For at undgå at vabler skal sætte en stopper for din tur ude i det fri, kan du læse vores guide til behandling af vabler. Her kan du få svar på de mest centrale spørgsmål omkring vabler. Heriblandt hvordan du undgår at vabler opstår. Hvis uheldet skulle være ude, og vablen opstår, kan du også finde den bedste behandling mod vabler. På den måde kan du give dem en effektiv behandling.

Imprægnering af fodtøj

Dit fodtøj kan opnå længere holdbarhed, hvis du plejer og vedligeholder det. Det skal selvfølgelig gøres på den helt rigtige måde for at få det mest optimale ud af det. Det er her imprægnering kommer ind i billedet. Med en god imprægnering kan du opnå en vandafvisende overflade, så du undgår våde og kolde fødder. Imprægneringen skal ske allerede inden, du begynder at tage dit fodtøj i brug. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alt fodtøj, der må imprægneres. I vores guide til imprægnering af sko og støvler, kan du få meget mere information om, hvordan du gør det bedst muligt, samt hvilke produkter du skal bruge.

Vi håber vores guide har hjulpet dig med at finde det korrekte fodtøj, så du kan få god bevægelighed og støtte. Det er lige meget, om formålet er en vandretur eller en klatretur. Du skal passe godt på dine fødder, da de skal bære dig gennem resten af livet. Derudover skal du også passe godt på dit fodtøj, så du kan få glæde af det i mange år.

Tilmeld dig vores kundeklub for at få information om nyheder, tilbud og kampagner.

MEST POPULÆRE IMPRÆGNERING