Denne artikel indeholder en guide til taktiske støvler. Vi vil derfor både komme ind på, hvad der kendetegner taktiske støvler, opbygningen af taktiske støvler samt komme med råd og vejledning til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger taktiske støvler. Taktiske støvler er designet til operationer, som udføres af politi, militær, specialstyrker, sikkerhedsfolk og andet. Disse typer støvler er specielt designet til at kunne håndtere hårde situationer og samtidigt give brugeren komfort og bevægelighed. De giver beskyttelse overfor sand, mudder, vand og svært terræn. 

Hvad gør støvler taktiske?

Ikke alle støvler er taktiske. Dette er nogle af de egenskaber, som kendetegner taktiske støvler:
 

 • Åndbarhed

  Åndbare støvler fremmer ilttilførslen for at nedkøle dine fødder. Det gør støvlerne komfortable også selvom du laver hårde øvelser


 • Letvægt

  En letvægtsstøvle holder dig ikke tilbage, når du skal hurtigt afsted


 • Fleksibilitet

  En god taktisk støvle har en fast men fleksibel sål, der kan klare groft terræn og har en fleksibel ankelstøtte, som giver dig maksimal bevægelighed


 • Godt greb

  Et godt greb giver dig fodfæste på is og glatte overflader, så du fast og sikkert kan fortsætte missionen


 • Lydreducerede såler

  Disse såler larmer ikke, når du bevæger dig rundt, hvilket kan være vigtigt i nogle erhverv


 • Robust overdel

  En taktisk støvle med en robust overdel giver dig ekstra stabilitet omkring din ankel og beskytter den imod skarpe objekter


 • Pålidelig

  En god taktisk støvle har stærke snørebånd eller lynlåse der ikke hænger fast og robuste syninger, der ikke komprimerer din opgave.

   

DET NYESTE FODTØJ OG STRØMPER PÅ SHOPPEN

 

 


Opbygning af taktiske støvler
 

 • En flap som giver ekstra beskyttelse ved dine ankler og skinneben imod stramme snørebånd.


 • En forstærket krave i toppen af støvlen. Nogle gange inkluderer det en indbygget ”pull loop”, som gør det nemmere at få støvlerne på.

 • En overdel der dækker tæerne, toppen, bagsiden og siden af støvlen. Dette er typisk den mest åndbare del af en taktisk støvle.

 • En tåbeskytter der giver dine tæer en beskyttelse imod slag. Dette er typisk lavet af plastik eller stål.

 • Nogle taktiske støvler har en beskyttelseskappe/forstærkning ved tæerne, der er pakket ind i støvlens ydredel, som giver ekstra beskyttelse. Dette er typisk lavet af fleksibelt gummi eller andet hårdt materiale.

 • En indersål som støtter bunden af dine fødder. Indersålen er den del af støvlen, hvor du mærker støvlens bue imod din fod.

 • En ydresål er den del af støvlen, der har direkte kontakt med jorden. Taktiske støvler har en gummisål, der gør dem skridsikre og giver brugeren fleksibilitet.

 • Fordybninger og mønstre i ydresålen, som gør støvlerne skridsikre og giver brugeren stabilitet.


Nu da du ved, hvad der gør støvler ”taktiske”, så bestem dig for hvilke egenskaber der er vigtige for dig baseret på dine personlige præferencer og aktivitet. Har du brug for ekstra beskyttelse af dine tæer, ekstra varme til at bekæmpe kulden eller forbedret fleksibilitet, så du kan bevæge dig hurtigt rundt? Tænk over hvordan du vil bruge dine taktiske støvler og vær sikker på, at du får de helt rigtige, som passer til dine behov.

Hos GrejFreak.dk har vi et bredt sortiment af taktiske støvler. Vi sælger blandt andet fra det populære mærke 5.11, som har nogle af markedets fedeste støvler. De har støvler i forskellige farver og typer og vi har helt sikkert noget til dig. Tag eksempelvis et kig følgende af vores populære støvler fra 5.11 :

 • 5.11 Tactical – XPRT 3.0 Waterproof 6” støvle.

  Denne robuste læderstøvle er både brugbar til vandring og hverdag. Den er vandtæt og har en VIBRAM sål, så den altid er en fornøjelse at have på uanset vejr. Sålen gør også at din fod restituerer hurtigere.
   

 • 5.11 Tactical – 3.0 Speed Rapiddry Støvle.

  Dette er en hurtigtørrende letvægtsstøvle i nylon og ruskind. Den er perfekt til varme temperaturer pga. dens åndbarhed, så dine fødder kan forblive komfortable.

Alle støvler fra 5.11 er samlet på vores outdoorshop, som du finder her.
 

Sådan vælger du de rigtige støvler

Når du skal vælge det rigtige par taktiske støvler, er det vigtigt, at de opfylder dine behov uanset livsstil og mission. Derfor er der flere overvejelser, du skal gøre dig, før du anskaffer dig et par taktiske støvler. Hos GrejFreak.dk har vi en bred viden om taktiske støvler, og herunder lister vi egenskaber, du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig nogle.

 

Guide til taktiske støvler


Støvlerne du ser på billedet herover er 5.11 - Apex Waterproof 8" Støvler. Disse læderstøvle er i høj kvalitet og giver maksimal støtte. Et oplagt valg både på vandreturen, på arbejdet og i felten. Bag støvlerne finder du den yderst populære 5.11 Rush 24 rygsæk, som er designet til heldagspatruljer og operationer. 

Egenskaber dine taktiske støvler bør besidde

Hos GrejFreak.dk har vi ikke et konkret svar på, hvilket par taktiske støvler som er de rigtige at vælge. Det kommer helt an på, i hvilken situation de skal anvendes, og hvilke kriterier de skal opfylde, hvilket er meget individuelt. Vi vil dog anbefale dig, at støvlen indeholder én eller flere af følgende egenskaber, når du overvejer at anskaffe dig et par taktiske støvler:

 • En polstret mellemsål som er med til at give foden ekstra god støtte

 • Støvler med Kevlar forstærkning. Dette materiale er med til at styrke støvlernes modstandsdygtighed overfor slid. Kevlar er en super stærk fiber, der i kombination med andre materialer går ind og forstærker de områder, som oftest bliver udsat for ekstra slid

 • Designet med Ortholite såler. Denne sål forbedrer fodens komfort, da den er designet med gelepuder

 • Støvler med godt greb. Anbefales særligt hvis du er i omgivelser, hvor der er risiko for, at overfladen kan være glat og man derved nemt glider

 • Fremstillet i åndbart materiale. Fødderne skal kunne ånde, så det ikke bliver indelukket i støvlen

 • Designet med lynlås på siderne

 • Fremstillet med vandtæt membram

 • Holdbarhed
   

Taktiske støvler til enhver situation

Taktiske støvler er designet til at være robuste, hvilket derfor gør dem perfekte til brug i mange erhverv. De er ligeledes også ideelle, hvis du blot ønsker et par til brug i din fritid. Du kan nemlig anvende taktiske støvler i mange forskellige situationer. Nedenstående eksempler viser, i hvilke situationer taktiske støvler er særligt anvendelige:

 • Hvis du skal lave en aktivitet med høj belastning, som er hårdt for kroppen

 • Hvis du skal vandre over ujævnt terræn

 • Hvis du har ankelproblemer som har brug for støtte, og det derfor er en forudsætning at støvlen giver en god komfort

 • Hvis du er nybegynder i et fysisk krævende miljø. Dog skal du huske på, at taktiske støvler er meget forskellige fra taktiske sko

 • Hvis du befinder dig i det fri og skal beskytte dig mod dyr og andre risici, som medfølger når du befinder dig i naturen.
   

Komfort er vigtigt

Ved anskaffelse af et par taktiske støvler, er det i særdeleshed vigtigt, at de giver en god komfort. Du kan nemlig få en rigtig træls oplevelse, hvis du vælger et par støvler, som ikke passer til dine fødder. Hvis du får valgt et par, som sidder for tæt, kan det medføre vabler, stress på led samt sener og i værste tilfælde medføre hælsporer. Uanset hvilke taktiske støvler du vælger at anskaffe dig, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge et par, som passer dig ordentligt, og som giver den rette komfort til dine fødder, når du har dem på.

 

DE NYESTE PRODUKTER PÅ SHOPPEN