Taktiske støvler er designet til operationer, som udføres af politi, militær, specialstyrker og sikkerhedsvagter. Denne form for fodtøj er specielt designet til at kunne holde brugeren kørende over en længere periode. En taktisk støvle er egnet til et hårdt og afvekslende miljø, hvor brugeren opretholder komfort og bevægelighed. De giver beskyttelse overfor sand, mudder, vand og svært terræn.

Her kan du læse en guide til taktiske støvler. Vi vil komme ind på behovsafdækning, forskellige modeller, støvlens kendetegn og hvilke operationsområder, de egner sig bedst til. Alt dette er værd at tage højde for, når du skal gøre dit køb af taktiske støvler.

DE MEST POPULÆRE MILITÆRSTØVLER PÅ SHOPPEN

 

Generel behovsafdækning

For at kunne vælge den helt rigtige taktiske støvle, skal der behovsafdækkes, hvilket miljø støvlen skal operere i. Hvis du arbejder indenfor politiet, kan du starte med af få afdækket farven. Hos politiet anvendes typisk en sort støvle, eftersom den matcher resten af uniformen. En politimand står ofte meget op på et hårdt underlag, hvilket gør det vigtigt, at vælge en støvle eller sko, der giver god støtte, så smerter i ryggen undgås.

Hvis du derimod arbejder inden for forsvaret, kan farvesortimentet være bredere. Her er det de forskellige uniformsbestemmelser, der dikterer hvilken farve tjenesten tillader. Sort og brun er oftest farverne forsvaret tillader i tjenesten, der kan dog være enkelte undtagelser på diverse kurser samt INTOPS (udsendelse). Konventionelle styrker anvender med fordel støvler, der beskytter mod udefrakommende elementer, såsom småsten, sand, mudder og vand. Taktiske støvler til specialstyrkerne, tager som oftest udgangspunkt i det miljø, som de skal operere i. Farven dikteres, samt der er specifikke krav til støvlens robusthed.

Sikkerhedsvagter vil gerne have en robust støvle, som kan holde dem sikre under indsættelse. Støvlerne skal ligeledes give støtte, så de er behagelige at have på under en hel vagt. Farven sort eller grå er ofte det foretrukne valg for en sikkerhedsvagt eftersom disse farver matcher de fleste arbejdsuniformer.

Forskellige slags taktiske støvler

Taktiske støvler er designet til at være robuste, hvilket derfor gør dem perfekte til brug i mange erhverv. Du kan nemlig anvende taktiske støvler i mange forskellige situationer grundet de forskellige slags. Du kan læse om de forskellige slags herunder.

 • Taktiske støvler med højt skaft

  Denne form for støvle er ofte at fortrække, hvis der opereres i et kuperet terræn. Ujævnt terræn kræver nemlig optimal ankelstøtte for at undgå skader. Støvlens snørebånd går højt op på skinnebenet, og det kan derfor bindes stramt øverst men også omkring ankelleddet. Her vil ankelleddet være mere fastlåst, og det har ikke en tendens til at komme ud i ubehagelige yderpositioner, som kan medvirke til skader. Højskaftede støvler ses ofte anvendt hos konventionelle styrker, når man er indsat som gruppe i f.eks. skovkamp eller under en lang patrulje. Specialstyrker kan også med fordel anvende højskaftede støvler under faldskærmsudspring da ankelbeskyttelse er essentiel under T-10 spring.

 • Taktiske støvler med lavt skaft

  En støvle med lavt skafte er egnet til en indsættelse i lidt mildere miljø ift. Det hårde kuperet terræn. Denne støvle ses ofte anvendt under INTOPS, grundet den er lettere og mere åndbar end den højskaftede støvle. En person med kraftige lægge eller som ikke har en tendens til at vrikke rundt på anklen, kan med fordel anvende denne slags støvle. Derudover kan det være mindre besværligt at komme ned i en krævende skydestilling, da støvlen er forkortet omkring skinnebenet. I det støvlen er lettere end de højskaftede støvler og ikke fastlåser anklen, giver støvlen mulighed for maksimal bevægelse.

 • Taktiske sko

  En taktisk sko er ofte en let sko som giver dig som operatør mulighed for at komme hurtigt op i fart og øger ens manøvredygtighed. Skoen giver dig mulighed for at komme ud i alle yderpositioner, hvilket kan være en fordel i bykamp eller når du skal tilpasse skydestillinger til terrængenstande. De fleste taktiske sko kommer med en absorberende hæl med god affjedring. Hvis man ønsker at stå solidt fast, skal man kigge på et aggressivt mønstre i sålen. Specialstyrker, sikkerhedsvagter og politi kan med fordel anvende dette fodtøj og de fleste modeller kommer i lowprofil. Du kan med fordel læse vores guide til taktiske sko.

DE MEST POPULÆRE STØVLER PÅ SHOPPEN

 

Taktiske støvlers egenskaber

Taktiske støvler er opbygget på en måde, som giver dig maksimal komfort og ydeevne. Derudover kan de taktiske støvler også indeholde disse egenskaber:

 • Gore-Tex

  Vandtæt Gore-Tex membran er ideelt, hvis du er indsat i vådt terræn over kortere tid. Hvis du derimod skal være ude over en længere periode og ikke har mulighed for at få tørret støvlerne, er det en fordel at undgå denne membran, da den holder på vandet indefra og har en markant længere tørretid. En støvle uden membran kan gås tør på relativ kort tid og kan suppleres op med et par tørre sokker.

 • Åndbarhed

  Åndbare støvler fremmer ilttilførslen for at nedkøle dine fødder. Det gør støvlerne komfortable også selvom du laver hårde øvelser. En støvle med Gore-Tex kan have en nedreduceret ilttilførsel. Er du indsat i et varmt miljø, vil det sætte særdeles store krav til åndbarheden, eftersom der ikke altid vil være mulighed for at afklæde sig støvlerne. Er du derimod indsat i et mere arktisk lignende miljø skal du være opmærksom på, så støvlerne kan holde dine fødder varme.

 • Quicklace

  Dette er et snøresystem, der gør det nemt og hurtigt at justere dine taktiske støvler. På den måde kan du nemt komme i eller ud af støvlen. Når du har en kort pause og vil have luft til foden er dette en fordel. En quicklace er nem at gemme væk, og vil derfor ikke genere dit virke.

 • Fleksibel kontra hård sål

  En fleksibel sål er velegnet til kortere ture, da den giver mulighed for at bøje optimalt i foden. Dette aktiverer flere muskler hvilket gør at du bl.a. kan komme hurtigere op i fart og være mere dynamisk i dine bevægelser. En hård sål giver foden mulighed for at være aktiv over en længere periode uden at opleve udsættelse eller ubehag. Sålen fastholder foden i en mere låst position, og derfor aktiverer du færre muskler.

 • Pålidelig

  En god taktisk støvle har stærke snørebånd eller lynlås, der ikke hænger fast samt robuste syninger, der ikke komprimerer din opgave. Et hårdt ydre giver bedre beskyttelse imod skarpe objekter.

Komfort er vigtigt

Ved anskaffelse af et par taktiske støvler, er det i særdeleshed vigtigt, at de giver en god komfort. Du kan nemlig få en rigtig træls oplevelse, hvis du vælger et par støvler, som ikke passer til dine fødder. Hvis du får valgt et par, som sidder for tæt, kan det medføre vabler, stress på led samt sener og i værste tilfælde medføre hælsporer. Uanset hvilke taktiske støvler du vælger at anskaffe dig, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge et par, som passer dig ordentligt, og som giver den rette komfort til dine fødder, når du har dem på. Læs vores guide til at binde snørebånd på dine støvler på den mest komfortable måde.

Valg af taktiske støvler

Nu ved du, hvilke egenskaber taktiske støvler besidder. Så skal du bestemme dig for, hvilke egenskaber der er vigtige for dig baseret på dine personlige præferencer og aktivitet. Har du brug for ekstra varme til at bekæmpe kulden eller forbedret fleksibilitet, så du kan bevæge dig hurtigt rundt? Tænk over hvordan du vil bruge dine taktiske støvler og vær sikker på, at du får de helt rigtige, som passer til dine behov. Vi ønsker dig en god fornøjelse med køb af taktiske støvler.

Har du brug for andet fodtøj, så kan du med fordel læse vores guide til fodtøj. Vi ønsker altid tilfredse kunder, og tilbyder derfor prisgaranti og hurtig levering på alt vores militær beklædning. Tjek GrejFreak.dk.