Vi kender det næsten alle sammen, for vi har vel næsten alle stået i den irriterende lynlås-situation et par gange eller tre – når lynlåsen sætter sig fast/går i hak/går op. Der er nemlig ikke noget mere irriterende, end når lynlåsen på en forholdsvis ny jakke, bluse, taske, et telt eller andet pludselig begynder at åbne sig i begge ender. Men frygt ej! Der er rent faktisk hjælp at hente, og det er ganske enkelt at fikse det helt selv med et enkelt stykke værktøj.

Lynlåsen i sig selv er jo en super smart opfindelse, det kan vi ikke komme udenom. Den kan dog af og til forvolde nogle dumme situationer - for findes der noget mere frustrerende, end når lynlåsen driller og nægter at samarbejde? Når lynlåsen begynder at drille, så kan det meget hurtigt resulterer i, at man hiver og flår i den, hvilket oftest bare gør situationen meget værre end den egentlig er. I værste tilfælde opgiver man, og man må kassere en ellers ny jakke, trøje, taske eller hvad det nu kunne dreje sig om, hvilket jo simpelthen bare er en rigtig ærgerlig situation – og ikke mindst dyr, når man skal ud og købe helt nyt igen, blot fordi lynlåsen gik i stykker.

Hvis du ikke er typen, der blot har tænkt dig at opgive, så har vi her lavet en nem løsning til dig. Nedenfor har vi strikket en kort guide til dig, så du er forberedt næste gang lynlåsen driller, eller hvis du står i situationen lige nu. Gå derfor ikke i panik, men følg den super simple guide nedenfor.

Dette har du brug for:

  • En nåletang (et multitool kan også anvendes)
 

MEST POPULÆRE MULTITOOLS

 


Dette skal du gøre:

  • For at kunne løse problemet skal du have fat i den nederste del af zipperen på lynlåsen.

  • Klem herefter ganske forsigtigt med tangen på zipperens nederste del, for at den kan blive mere stram.

  • Klem endelig ikke for hårdt, da du dermed risikerer at den bliver for stram, hvilket kan ødelægge zipperen.

  • Når nederste del er strammet, er næste step at lyne zipperen op, for at tjekke efter, om lynlåsens tænder holder helt sammen nu. Virker det stadig ikke, så forsøg at stramme den lidt mere, og forsøg herefter igen.

  • Når lynlåsen er helt nede i f.eks. et par bukser, så er det besværligt at få strammet zipperen, og derfor mangler du stadig at få repareret den nederste del af tænderne. Dette fikses dog på en meget nem og smertefri måde ved blot at køre zipperen helt ned og derefter op. Dette skal måske gøres maks. et par gange, og så er din lynlås faktisk fikset.

Hvis ikke lynlåsen vil glide:

  • Hvis lynlåsen har svært ved at glide, så kan du anvende enten en blyant eller en smule olie, for at gøre tænderne i lynlåsen mere samarbejdsvillige.
 

Hvis det er selve skyderen i lynlåsen, der er problemet, så er det også muligt let at udskifte den ødelagte skyder i lynlåsen, så den faktisk bliver så god som ny. Det er i hvert fald noget federe end at smide produktet ud, og samtidig væsentligt billigere end at skulle ud og investere i noget nye, blot fordi lynlåsen er drilsk eller det blot handler om en enkelt udskiftning af skyderen. Der findes desuden utallige af videoer på YouTube, der viser, hvor enkelt en ødelagt lynlås kan udføres.

MEST POPULÆRE JAKKER