Handelsbetingelser for forbrugerkøb (B2C)

Købsbetingelserne gælder for forbrugeres køb af varer på GrejFreak.dk. Siden ejes og drives af:

GrejFreak ApS
CVR-nr. 31585538
Gunnar Clausens Vej 58
8260 Viby J
Tlf. 78 72 34 34
info@GrejFreak.dk

Betaling

Betaling kan ske ved brug af følgende betalingsmidler: MobilePay, Anyday, Dankort, Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard og JCB.

Ved betaling med VISA, VISA Electron og MasterCard, som er et debetkort, vil betalingen blive reserveret på din konto i overensstemmelse med vilkårene for dit kort, indtil vi trækker eller afviser betalingen.

Beløbet trækkes, når varen afsendes.

Hvis der er bestilt flere varer i en ordre, og én eller flere af varerne ikke kan leveres med det samme, trækker vi først betalingen for den eller disse varer, når varerne afsendes.

Med Anyday kan du dele din betaling op. Du betaler første afdrag når varen leveres, og det resterende beløb betales af over de følgende 3 måneder. Anyday er gratis for dig, så længe du betaler til tiden. Med Anyday får du en konto, som du kan anvende ved alle webshops, der tilbyder betaling gennem Anyday.

Læs vilkår for Anyday her:  www.anyday.io/da/terms-conditions/shopper

Levering

Vi tilbyder at levere varer til adresser i Danmark og Grønland (vi pakker til Grønland hver fredag) via GrejFreak.dk.

Lagervarer leveres 1 til 3 dage efter din bestilling til danske adresser gældende for lagervarer. Se mere under de enkelte varer.

Se vores aktuelle leveringsformer og fragtpriser her.

I nogle tilfælde kan leveringstiden være længere, hvis varen ikke er på lager eller lignende, dog vil leveringstiden ikke overstige 14 dage - skulle det ske alligevel vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Levering til pakkeshop/pakkeboks kan ske til en nærliggende pakkeshop/pakkeboks, såfremt den valgte er fuld. Det kan desværre ske i travle periode som fx i forbindelse med Black Friday og julehandel.


 


 


 

Fortrydelsesret

I Danmark er fortrydelsesretten som standard 14 dage, men ikke hos GrejFreak.dk.

Vi giver dig 100 dages retur- og fortrydelsesret.

Har du købt flere varer i en ordre, kan du vælge at fortryde købet af nogle eller alle varer. Se om tilbagebetaling af leveringsomkostninger ved delvis fortrydelse under afsnittet ”tilbagebetaling af pengene ved fortrydelse”.

Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen fra, du får den sidste vare i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Der er ikke fortrydelsesret ved køb af varer, der er fremstillet efter dine specifikationer, eller som har fået et tydelig personligt præg, som fx varer med logo eller navn.

Sådan fortryder du
Du fortryder ved at give os klar besked om, at du fortryder. Dette kan du gøre ved at oprette en retursag på grejfreak.dk/retur. Hvis du gør det, kvitterer vi straks pr. mail for modtagelse af din returordre.

Du kan ikke fortryde ved at nægte at modtage varen eller ved at undlade at hente den uden samtidig at give besked om, at du fortryder.

Du kan benytte lovens standardfortrydelsesformular, som er gengivet sidst i disse salgs- og leveringsbetingelser, men det er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger
Hvis du har fortrudt købet af en vare, skal du sende eller aflevere varen til GrejFreak.dk, Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage. Du kan desuden også aflevere din returvare(r) i vores showroom.

Varer kan ikke sendes pr. efterkrav eller uden omdeling.

Du kan vælge at benytte vores returlabel via vores returportal (grejfreak.dk/retur). Dette koster 49 kr.

Tilbagebetaling af pengene ved fortrydelse
Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger. Det gælder dog ikke ekstra omkostninger, når du har valgt en leveringsform, der er dyrere end den billigste form for levering, som vi tilbyder.

Hvis du har købt flere varer i en ordre og kun fortryder en del af dit køb, tilbagebetaler vi ikke leveringsomkostningerne.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde beløbet, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret.

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Varens stand ved returnering og emballage 

Du hæfter kun for en evt. forringelse af en vares værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på. Du må normalt undersøge og prøve varen på samme måde, som man må og kan i en forretning.

Du bedes tilbagelevere varen i originalemballagen. Emballagen må åbnes, men ikke ødelægges. Hvis emballagen mangler eller er ødelagt, kan det udgøre en værdiforringelse, som du hæfter for.

Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du bærer selv risikoen for pakken/varerne, indtil vi modtager dem. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace nummer.

Mængderabat forsvinder ved fortrydelse
Hvis du har opnået en mængderabat, og herefter fortryder en del af købet og ikke længere lever op til betingelsen for at opnå mængderabatten, vil du ikke længere have krav på værdien af rabatten.

Reklamation – hvis der er noget galt med varen

Købeloven gælder, hvis du køber en vare, en digital tjeneste eller digital ydelse, og der er en mangel ved det købte. En mangel er fx en materiale- eller fabrikationsfejl eller en forkert oplysning om det, du har købt. Derimod er fx almindelig slitage eller en selvforskyldt skade ikke en mangel.

Du kan reklamere over mangler ved varen eller ydelsen i indtil 2 år fra leveringstidspunktet. Du kan reklamere ved at henvende dig til vores kundeserviceafdeling på 78 72 34 34 og INFO@GrejFreak.dk.

Du skal henvende dig inden for rimelig tid efter, at du har opdaget fejlen. Er der tale om en fragtskade, beder vi dig under alle omstændigheder om at give os besked så hurtigt som muligt. Henvender du dig inden for 2 måneder efter, at du har opdaget fejlen, vil din reklamation altid være rettidig.

Vi beder dig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er, og evt. indsende billeder af fejlen. Hvis vi har brug for at undersøge varen, skal den sendes til:
GrejFreak ApS
Gunnar Clausens Vej 58
8260 Viby J

Du kan hente en fragtlabel på vores hjemmeside her: https://www.grejfreak.dk/retur-reklamation/. Vælger du selv at returnere varen, refunderer vi dine rimelige og dokumenterede fragtudgifter.

Varen skal sendes i forsvarlig emballage.

Køb af våben, våbendele og ammunition

Ved køb af våben, ammunition, lyddæmpere, magasiner og øvrige våbendele skal der altid fremvises gyldigt ID, jagttegn samt nødvendig våbentilladelse. Alt salg forgår fysisk i vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J.

Bemærk at luftvåben 5,5 mm også er omfattet af våbenloven og derfor kræfter fremvisning af jagttegn og ID. Luftvåben 4,5 mm kan købes af alle personer over 18 år, og kan sendes med almindelig fragt. Når du køber luftvåben 4,5 mm via vores hjemmeside bekræfter du vores handelsbetingelser, og tilkendegiver således at du er bekendt med våbenloven samt at du er fyldt 18 år.

Klagemuligheder

Kan vi ikke blive enige om, hvad du har krav på, har du følgende klagemuligheder:

En klage over en vare eller tjenesteydelse kan indgives til Nævnenes Hus, Mæglingsteamet for Forbrugerklager, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus. Mæglingsteamet vil forsøge at løse tvisten ved mediation, og hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan du indbringe klagen for Forbrugerklagenævnet.

Det er som udgangspunkt en forudsætning for at klage, at varen eller ydelsen, som du vil klage over, har kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen som udgangspunkt være mindst 720 kr. Beløbsgrænserne kan blive ændret. Du skal betale et gebyr for at få klagen behandlet.

EU-Kommissionen online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant for forbrugere med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her - http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mailadresse: info@grejfreak.dk.

Andre vilkår

Gavekort

Gavekort til GrejFreak.dk er gyldige i 3 år efter gavekortets udstedelse. En eventuel restværdi kan indløses i indtil et år efter gavekortets udløb.

Brug af udstyr i Forsvaret

GrejFreak ApS kan ikke garantere, at de købte varer må anvendes i forbindelse med tjeneste i Det Danske Forsvar. GrejFreak ApS kan ikke garantere, at udrustning, der kan monteres på militære våben, må anvendes i forbindelse med tjeneste i de væbnede styrker eller i forbindelse med skarp- eller løsskydning.

GrejFreak ApS påtager sig ikke ansvar for udrustning anvendt til andet, end det formål udrustningen er beregnet til. GrejFreak ApS påtager sig ikke et ansvar som følge af manglende tilladelse til tjenstlig anvendelse af udrustningen.

Standardfortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)
- Til GrejFreak ApS, Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J, info@grejfreak.dk:
- Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)
- Bestilt den (*)/modtaget den (*)
- Forbrugerens navn (Forbrugernes navne)
- Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse)
- Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)
- Dato
(*) Det ikke relevante udstreges

Senest opdateret den 21. november 2023