Handelsbetingelser for forbrugerkøb (B2C)

Købsbetingelserne gælder for forbrugeres køb af varer på grejfreak.dk. Siden ejes og drives af:

GrejFreak ApS
CVR-nr. 31585538
Gunnar Clausens Vej 58
8260 Viby J
Tlf. 71996361
info@grejfreak.dk

Betaling

Betaling kan ske ved brug af følgende betalingsmidler: Dankort, VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, MasterCard og JCB.

Ved betaling med VISA, VISA Electron og MasterCard, som er et debetkort, vil betalingen blive reserveret på din konto i overensstemmelse med vilkårene for dit kort, indtil vi trækker eller afviser betalingen.

Beløbet trækkes, når varen afsendes.

Hvis der er bestilt flere varer i en ordre, og én eller flere af varerne ikke kan leveres med det samme, trækker vi først betalingen for den eller disse varer, når varerne afsendes.

Betaling med bankoverførsel skal ske til vores konto i Sparekassen Kronjylland på Regnr: 6181 og Kontonr: 0015434422.

Til udenlandske overførsler benyttes SWIFT/BIC: KRONDK22 og IBAN: DK1261810015434422.

Notér venligst dit ordrenr. på bankoverførslen eller i MobilePay kommentarfeltet. Bemærk at betaling med bankoverførsel har en længere ekspeditionstid end med betalingskort, da vi først sender din ordre når pengene er modtaget. Derudover skal du vide at kontooverførsel ikke er dækket af indsigelsesordningen.

Ved køb med ViaBill vil du først modtage dine varer. Herefter skal du betale din månedsydelse den 20. i hver måned. Betaler du ikke til tiden, vil der blive pålagt et gebyr på kr. 39,-.

Hvis du fortryder dit køb, ophører aftalen om betaling hos ViaBill. ViaBill finansierer køb for op til 2.000 kr. Beløb over 2.000 kr. finansieres i samarbejde med SparXpress.

Læs mere her: www.viabill.com/kredit

Levering

Vi tilbyder at levere varer til adresser i Danmark og Grønland.

Lagervarer leveres 1 til 3 dage efter din bestilling til danske adresser. Se mere under de enkelte varer.

Vi tilbyder følgende leveringsformer: PostNord og Burd i Danmark. Blue Water Shipping til Grønland.

Vi tilbyder gratis levering til pakkeboks i Danmark ved køb over 499 kr.

Du kan se vores leveringspriser fra 29 kr. til 350 kr. og forventede leveringstider til udlandet her.

I nogle tilfælde kan leveringstiden være længere, hvis varen ikke er på lager eller lignende, dog vil leveringstiden i de fleste tilfælde ikke overstige 14 dage - skulle det ske vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Levering til pakkeshop/pakkeboks kan ske til en nærliggende pakkeshop/pakkeboks, såfremt den valgte er fuld. Det kan desværre ske i travle periode som fx i forbindelse med Black Friday og julehandel.

Fortrydelsesret

Fortrydelsesfristen udløber 14 efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren), får varen i fysisk besiddelse.

Har du købt flere varer i en ordre, kan du vælge at fortryde købet af nogle eller alle varer. Se om tilbagebetaling af leveringsomkostninger ved delvis fortrydelse under afsnittet ”tilbagebetaling af pengene ved fortrydelse”.Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen fra, du får den sidste vare i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Sådan fortryder du
Du fortryder ved at give os klar besked om, at du fortryder. Dette kan du gøre ved at oprette en retursag på grejfreak.dk/retur. Hvis du gør det, kvitterer vi straks pr. mail for modtagelse af din returordre.

Du kan ikke fortryde ved at nægte at modtage varen eller ved at undlade at hente den uden samtidig at give besked om, at du fortryder.

Du kan benytte lovens standardfortrydelsesformular, som er gengivet sidst i disse salgs- og leveringsbetingelser, men det er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger
Hvis du har fortrudt købet af en vare, skal du sende eller aflevere varen til GrejFreak.dk, Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage. Du kan desuden også aflevere din returvare(r) i vores showroom.

Varer kan ikke sendes pr. efterkrav eller uden omdeling.

Du kan vælge at benytte vores returlabel via vores returportal (grejfreak.dk/retur). Dette koster 45 kr., medmindre der er tale om en ombytning, hvor det vil være gratis. Vi har nemlig gratis ombytning.

Tilbagebetaling af pengene ved fortrydelse
Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger. Det gælder dog ikke ekstra omkostninger, når du har valgt en leveringsform, der er dyrere end den billigste form for levering, som vi tilbyder.

Hvis du har købt flere varer i en ordre og kun fortryder en del af dit køb, tilbagebetaler vi ikke leveringsomkostningerne.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde beløbet, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret.

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Varens stand ved returnering og emballage 

Du hæfter kun for en evt. forringelse af en vares værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på.

Hvis emballagen mangler eller er ødelagt, kan det udgøre en værdiforringelse, som du hæfter for.

Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du bærer selv risikoen for pakken/varerne, indtil vi modtager dem. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace nummer.

Returret i 100 dage

Vi yder returret i 100 dage. Returretten er betinget af, at varen returneres til os ubrugt, i ubrudt emballage og ubeskadiget stand. Du betaler selv for returneringen, medmindre der er tale om en ombytning, hvor du bruger vores returlabel. Returretten ændrer ikke ved din lovbestemte ret til at fortryde købet, som er beskrevet ovenfor. Returretten løber fra modtagelsen af ordren.

Det vil sige, at du kan returnere eller ombytte din ubrugte vare i 100 dage efter, at du har modtaget den. Fremgangsmetoden er den samme som beskrevet herover - nemlig, at du blot opretter en retursag her:

 

Reklamation – hvis der er noget galt med varen

Ved køb af varer finder købelovens regler anvendelse. Du har 2 års reklamationsret, hvis varen har en mangel. En mangel er fx en fabrikations- eller materialefejl, eller en forkert oplysning om varen. Derimod er almindelig slitage, eller skader du selv har påført varen, ikke en mangel.

Hvis varen har en mangel, og du reklamerer rettidigt, har du ret til i første omgang at få varen repareret eller ombyttet. Hvis det ikke kan ske, eller det ikke sker inden rimelig tid, kan du efter omstændighederne få pengene tilbage eller afslag i prisen.

Opdager du en mangel, skal du reklamere til os inden rimelig tid. Vi anbefaler, at du klager hurtigst muligt, navnlig hvis der er tale om transportskader. Reklamerer du inden 2 måneder efter, at manglen er opdaget, er det dog altid inden for rimelig tid. Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine rimelige og nødvendige fragtomkostninger. Opret sagen via vores returportal og brug vores returlabel. Gem derfor din kvittering.

Vil du klage til os over en mangel, beder vi dig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er. Det er ikke et krav, men det gør det nemmere for os at finde fejlen, og det minimerer ekspeditionstiden for reklamationen.

Send varen forsvarligt emballeret.
Ved reklamation på en brugt vare, skal varen returneres i rengjort stand. Ellers opkræves 300 kr. i rengøringstillæg.

Køb af våben, våbendele og ammunition

Ved køb af våben, ammunition, lyddæmpere, magasiner og øvrige våbendele skal der altid fremvises gyldigt ID, jagttegn samt nødvendig våbentilladelse. Alt salg forgår fysisk i vores showroom på Gunnar Clausenes Vej 58, 8260 Viby J.

Bemærk at luftvåben 5,5 mm også er omfattet af våbenloven og derfor kræfter fremvisning af jagttegn og ID. Luftvåben 4,5 mm kan købes af alle personer over 18 år, og kan sendes med almindelig fragt. Når du køber luftvåben 4,5 mm via vores hjemmeside bekræfter du vores handelsbetingelser, og tilkendegiver således at du er bekendt med våbenloven samt at du er fyldt 18 år.

Klagemuligheder

Kan vi ikke blive enige om, hvad du har krav på, har du følgende klagemuligheder:

En klage over en vare eller tjenesteydelse kan indgives til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via Klageportalen for Nævnenes hus: https://kpo.naevneneshus.dk.

EU-Kommissionen online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant for forbrugere med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her - http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mailadresse: info@grejfreak.dk.

Andre vilkår

Gavekort

Gavekort til grejfreak.dk er gyldige i 1 år. En eventuel restværdi kan indløses i indtil et år efter gavekortets udløb.

Brug af udstyr i Forsvaret

GrejFreak ApS kan ikke garantere, at de købte varer må anvendes i forbindelse med tjeneste i Det Danske Forsvar. GrejFreak ApS kan ikke garantere, at udrustning, der kan monteres på militære våben, må anvendes i forbindelse med tjeneste i de væbnede styrker eller i forbindelse med skarp- eller løsskydning.

GrejFreak ApS påtager sig ikke ansvar for udrustning anvendt til andet, end det formål udrustningen er beregnet til. GrejFreak ApS påtager sig ikke et ansvar som følge af manglende tilladelse til tjenstlig anvendelse af udrustningen.

Standardfortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)
- Til GrejFreak ApS, Gunnar Clausens Vej 58, 8260 Viby J, info@grejfreak.dk:
- Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)
- Bestilt den (*)/modtaget den (*)
- Forbrugerens navn (Forbrugernes navne)
- Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse)
- Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)
- Dato
(*) Det ikke relevante udstreges

Senest opdateret den 18. maj 2020