Når varmegraderne daler og vinteren står for døren, er det på tide at pakke sig godt ind i varm beklædning, som både er komfortabelt, og som kan hjælpe dig med at holde varmen i koldt vejr. Når du opholder dig meget ude, enten i forbindelse med jagt, militærøvelser eller blot fordi du er den helt store outdoor-entusiast, så er det helt essentielt, at du har tøj på, som du kan holde varmen i, da dette er alfa og omega i forhold til at få nogle gode oplevelser.

Hvis først man fryser, er det svært at få varmen igen, og hvis kulden først tager fat, så kan det være svært at nyde oplevelserne og holde fokus. Derfor har vi strikket en guide sammen, som skal give et overblik over den rette beklædning i koldt vejr, så du kan holde varmen uanset hvad. For hvordan finder du den rette varmebeklædning, og hvad skal du gå efter?


Hold varmen med det rette materiale

Noget af det første man bør tage stilling til, er hvilken type materiale, man ønsker. Hvis man foretrækker naturlige varmematerialer, kan man gå efter enten gåsedun og merinould. Disse naturlige materialer er både velkendte, populære og giver rigtig god varme. Selvom disse er af god kvalitet, så er det stadig vigtigt at tage hensyn f.eks. hvor meget slid tøjet vil risikere at blive udsat for, og hvilke specifikke behov du har. Det kan nemlig sagtens være, at syntetiske materialer er mere relevante til dit behov.


Syntetiske materialer er menneskeskabte materialer, og også i denne kategori er det skabt nogle materialer, der er ideelle, når man skal holde varmen i koldt vejr. Disse materialer kan i visse tilfælde være bedre at vælge end de naturlige materialer, da de syntetiske materialer ikke er lige så sarte, som de naturlige kan være. Naturlige materialer er mere følsomme over for vand og vådt vejr. Desuden er der forskel på, hvor meget de forskellige materialer vejer, og de naturlige materialer vil blive meget tunge, hvis det bliver vådt, hvorimod det syntetiske bedre kan modstå vand. Man kan også vælge en blanding af de naturlige og de syntetiske materialer. Uanset hvad du vælger, er det en vigtig overvejelse at gøre sig, hvis du vil holde varmen selv i koldt vejr. 

DET MEST POPULÆRE UNDERTØJ PÅ SHOPPEN

 


Termisk isolering hjælper dig med at holde varmen

Det kan være et rigtig godt valg at investere i påklædning med termisk isolering. Den termiske isolering sørger for at du altid kan holde varmen. Det vil typisk beskytte både mod vind og vand, og samtidig holde kroppen varm indvendigt. Termisk isolering er et godt alternativ til animalsk dun-for, altså de naturlige materialer. Den termiske varmeisolering vil sørge for at din krop hele tiden har den nødvendige krops temperatur. Termisk varmeisolering fungerer som et lag mellem den ydre kulde og din naturlige kropsvarme.


Vigtige elementer at tage stilling til

Det er ikke nok, at materialet kun sørger for at holde varmen – det er mindst lige så relevant, at dit overtøj f.eks. også er vandafvisende, hvis du skal være sikker på at kunne holde varmen. Bliver du først våd, har du også lettere ved at blive kold. Derfor er der flere faktorer, der spiller ind, når du skal købe påklædning, der skal sørge for, at du kan holde varmen. Når du skal vælge den helt rette varmepåklædning, er det derfor essentielt at tage stilling til følgende egenskaber:

  • Termisk isolering

  • Holdbarhed og krav til pleje

  • Åndbar

  • Modtagelighed over for vind og vand

  • Dit aktivitetsniveau (jo højere aktivitetsniveau, jo mere varme producerer du)

  • Din personlige følsomhed overfor kulde

 

Vi håber denne guide har gjort dig mere bevidst om, hvilke elementer du skal overveje, og hvilke faktorer der spiller en rolle, når du skal vælge den rette påklædning, så du kan holde varmen i alt slags vejr.