Skal du aftjene din værnepligt? Så sidder du måske og undrer dig om hvad du egentlig skal have med. Men frygt ej! På GrejFreak.dk har vi samlet en pakkeliste til værnepligtige med brugbart udstyr til din værnepligt. Listen er udarbejdet på baggrund af værnepligtens egne anbefalinger og erfaringer blandt flere af vores medarbejderes tid som netop værnepligtige. Vi deler gerne ud af vores erfaringer, sådan at du får den bedste start som værnepligtig. Nederst i artiklen finder du et billede af pakkelisten til værnepligt, som du kan gemme på din mobil eller computer, så du altid har pakkelisten lige ved hånden.

DE MEST POPULÆRE MILITÆR PRODUKTER PÅ SHOPPEN

 

Gode råd til din værnepligt

Drømmer du om at gøre karriere inden for forsvaret, så er det utroligt vigtigt, at du får en god start. Man skal nemlig som minimum opnå karakteren B2, for at få lov til at fortsætte. Derfor skal du stramme ballerne sammen, så du kommer godt fra start med en god bedømmelse fra din værnepligt. Måske vil du bare gerne aftjene din værnepligt, og så komme ud i det civile igen. Uanset hvad så er du på vej ind i en spændende og ny hverdag. For at komme godt i gang som værnepligtig, giver vi dig her nogle gode råd med på vejen.

 • Dyrk kammeratskabet - Alle der har været værnepligtige ved hvilke uforglemmelige minder og venskaber, der kan opnås. Derfor råder vi dig til, at du kaster dig ud i det og møder folk med et åbent og positivt sind.

 • Gør ordentligt rent på stuen - Det bliver dine overordnede glade for, og det gør bare det hele lidt nemmere for dig.

 • Husk at hjælpe hinanden - Alle vil på et eller andet tidspunkt opleve at være presset i løbet af værnepligten. Er du er ekstra god til at hjælpe de andre, så er de der helt sikkert også for dig, når du får brug for det.

 • Spørg en tidligere værnepligtig - Kender du en, der har været værnepligtig, så spørg ham/hende efter flere gode råd, de vil helt sikkert have nogle gode fifs til dig.

 • Lyt til dine sergenter - Også selvom de måske kan være hårde i tonen, så er de der for at uddanne jer. De har selv været værnepligtige og har været igennem det samme. Så husk at lyt til, hvad de siger, og tag godt imod deres tips og tricks for at få en endnu federe tid.

 • Hav styr på tiden – Noget af det vigtigste en værnepligt skal kunne er tiden. Du skal hele tiden være orienteret om hvad klokken er, og hvornår du skal noget nyt. Så undgå at komme for sent. Det går nemlig ikke kun udover dig, men også resten af delingen. Derfor er det en rigtig god idé at investere i et godt ur. Et digitalt ur er oplagt for at være endnu mere effektiv med tiden.

 • Nyd det – Det kan til tider være hårdt, koldt og vådt. Men du vil huske tilbage på det som nogen af de bedste minder derfra, fordi du gjorde det sammen med dine soldaterkammerater. Tiden flyver afsted, når du er i gang, og lige pludselig er det slut.

DE MEST POPULÆRE URE PÅ SHOPPEN

 

Pakkeliste værnepligt

Værnepligten er mere end bare en uddannelse i militære øvelser og fysiske prøvelser, det er lige så meget en uddannelse i livet, disciplin og mange af andre gode ting. Hvis din værnepligt skal være optimal, er det vigtigt, at du får pakket de rigtige ting.

 • De nødvendige papirer
   

 1. Indkaldelsesordenen - Denne fungerer også som rejsebillet til din mødedag på kasernen.

 2. Bilag 1 og 2, oplysningsskema og helbredsskema i udfyldt stand (disse papirer får du udleveret før din første mødedag).

 3. Identifikation - i form af sygesikringsbevis og kørekort, hvis du har dette.

 4. DSB-stamkort med foto. Hvis du er mere interesseret i kørselsfradrag, kan dette fravælges.

 5. Kopi af svendebrev eller uddannelsesbevis, hvis du har færdiggjort en faglig uddannelse.

 • Påklædning

  Du får udleveret det meste af det tøj, som du skal bruge, herunder både uniform og træningstøj. Der er dog en anden beklædning, vi anbefaler, at du tager højde for, når du skal pakke til din værnepligt.

  • Praktisk tøj, fodtøj og idrætstøj til den første uge, da du ikke får udleveret noget før uge 2.
  • Ekstra sorte t-shirts, da du kun får udleveret én sort t-shirt.
 • Det rigtige ur

  Et ur er vigtigt. Endnu mere vigtigt er det, at uret er robust, da det skal kunne holde til lidt af hvert som soldat i Forsvaret. Uanset om det er på kasernen eller på øvelse, skal der være tillid til uret på håndleddet. Der findes flere forskellige funktioner, der kan være nyttige i værnepligt. Først og fremmest er det vigtigt, at uret er robust. Derudover er det vigtigt, at du kan bruge uret om natten for at holde styr på styrende tider og vagt rotationer.

 • Skriveredskaber

  Blok og kuglepen vil være et vigtigt redskab at have med i lommen, når der skal noteres befalinger eller koordinater. Der vil tit blive fortalt, at man skal tage noget at skrive med og på, og så er det vigtigt, at man har noget, der holder, selv i slemt uvejr. Her anbefaler vi mærket Rite in Rain, da det er skriveredskaber lavet til formålet og allerede er testet i felten. Deres produkter er ekstremt hårdføre og kan bl.a. bruges i øsende regnvejr.

 • Undertøj

  Du finder hurtigt ud af at noget af det vigtigste at have styr på som værnepligtig er sin undermundering. Det er derfor en rigtig god idé at anskaffe sig noget ekstra undertøj, der hjælper dig. Det også vigtigt at få noget, der holder dig varm og tør i felten. Her hos GrejFreak.dk anbefaler vi merinould. Mange af vores tidligere værnepligtige og veteraner anbefaler netop dette pga. dens evne til at opretholde den opvarmende effekt, selv når stoffet er vådt.  Vi anbefaler de længere modeller, så du bl.a. undgår skavsår og andre ubehageligheder.

 • Handsker

  Som værnepligtig er du meget udendørs, og du kommer med garanti til at bruge dine hænder rigtig meget. Så et par gode passende handsker er en nødvendighed!

 • Bælte

  Et slidstærkt bælte er vigtigt på enhver værnepligtigs pakkeliste. Vi anbefaler, at du går med et militærbælte, da det egner sig bedst til opgaven.

 • Drikkedunk

  Væske er vigtigt, ja faktisk uundværligt. Derfor har du brug for en god drikkedunk både til dine ture i træningscentret, eller når du er på opgave.

 • Toiletsager

  Husk toiletsager! Dette får du ikke udleveret, og det er selvfølgelig altid vigtigt at passe hygiejnen. Mænd kommer især til at have brug for en god barberskraber og ansigtscreme, da man kommer til at barbere sig næsten hver morgen.
   

DET MEST POPULÆRE UNDERTØJ PÅ SHOPPEN

 

Vi håber, at du får en rigtig god oplevelse som værnepligtig og at pakkelisten til værnepligt, har gjort det lidt nemmere for dig at få en god start. Listen er selvfølgelig vejledende og er lavet på baggrund af vores erfaringer og værnepligtens egne anbefalinger. De fleste af tingene du skal pakke, er mulige at købe hos os.
Du kan blive en del af vores kundeklub og modtage nyheder og tilbud før alle andre.
 

pakkeliste