Er du blevet værnepligtig? Og kender du udfordringen med at finde det nødvendige og rette udstyr? Så er hjælpen her! Hos GrejFreak.dk har vi samlet en pakkeliste til værnepligtige med brugbart udstyr til din værnepligt. Listen er udarbejdet på baggrund af værnepligtens egne anbefalinger og erfaringer blandt flere af vores medarbejderes tid som netop værnepligtige. Vi deler gerne ud af vores erfaringer, så du får den bedste start som værnepligtig. Nederst i artiklen finder du et billede af pakkelisten til værnepligt, som du kan gemme på din mobil eller computer, så du altid har pakkelisten lige ved hånden.

DE MEST POPULÆRE MILITÆR PRODUKTER PÅ SHOPPEN

 

Gode råd til din værnepligt

Drømmer du om at gøre karriere inden for forsvaret, så er det utroligt vigtigt, at du får en god start. Derfor skal du stramme ballerne sammen, så du kommer godt fra start med en god bedømmelse fra din værnepligt. For at komme godt i gang som værnepligtig, giver vi dig her nogle gode råd med på vejen.

 • Dyrk kammeratskabet - Alle der har været værnepligtige ved hvilke uforglemmelige minder og venskaber, der kan opnås. Derfor råder vi dig til at søge dine kammerater så meget som muligt.

 • Gør ordentligt rent på stuen - Det bliver dine overordnede glade for, og det gør bare det hele lidt nemmere for dig.

 • Husk at hjælpe hinanden - Alle vil på et eller andet tidspunkt opleve at være presset i løbet af værnepligten. Er du ekstra god til at hjælpe de andre, så er de der helt sikkert også for dig, når du får brug for det.

 • Spørg en tidligere værnepligtig - Kender du en der har været værnepligtig, så spørg ham/hende efter flere gode råd, de vil helt sikkert have nogle gode fifs til dig.

Pakkeliste værnepligt

Værnepligten er mere end bare en uddannelse i militære øvelser og fysiske prøvelser, det er lige så meget en uddannelse i livet, disciplin og mange af andre gode ting. Hvis din værnepligt være optimal, er det vigtigt, at du får pakket de rigtige ting.

 • De nødvendige papirer
   

 1. Indkaldelsesordenen - Denne fungerer også som rejsebillet til din mødedag på kassernen.

 2. Bilag 1 og 2, oplysningsskema og helbredsskema i udfyldt stand (disse papirer får du udleveret før din første mødedag).

 3. Identifikation - i form af sygesikringsbevis og kørekort, hvis du har dette.

 4. DSB-stamkort med foto. Hvis du er mere interesseret i kørselsfradag, kan dette fravælges.

 5. Kopi af svendebrev eller uddannelsesbevis, hvis du har færdiggjort en faglig uddannelse.

 • Påklædning

  Du får udleveret det meste af det tøj, som du skal bruge, herunder både uniform og træningstøj. Der er dog en anden beklædning, vi anbefaler, at du tager højde for, når du skal pakke til din værnepligt.

  • Praktisk tøj, fodtøj og idrætstøj til den første uge, da du ikke får udleveret noget før uge 2.
  • Ekstra sorte t-shirts, da du kun får udleveret én sort t-shirt.
 • Det rigtige ur

  Et ur er vigtigt. Endnu mere vigtigt er det, at uret er robust, da det skal kunne holde til lidt af hvert som soldat i Forsvaret. Uanset om det er på kasernen eller på øvelse, skal der være tillid til uret på håndleddet. Der findes flere forskellige funktioner, der kan være nyttige i værnepligt. Først og fremmest er det vigtigt, at uret er robust.

 • Skriveredskaber

  Blok og kuglepen vil være et vigtigt redskab at have med i lommen, når der skal noteres befalinger eller koordinater. Her anbefaler vi mærket Rite in Rain, da det er skriveredskaber lavet til formålet og allerede er testet i felten. Deres produkter er ekstremt hårdføre, og kan bl.a. bruges i øsende regnvejr.

 • Undertøj

  Det inderste lag kan vise sig at være et vigtigt valg på den lange bane. Efter en lang march finder du hurtigt ud af, at det kan svare sig at købe de rigtige underbukser. Vi anbefaler en længere model, så du bl.a. undgår skavsår og andre ubehageligheder.

 • Handsker

  Som værnepligtig er du meget udendørs, og du kommer med garanti til at bruge dine hænder rigtig meget. Så et par gode passende handsker er en nødvendighed!

 • Bælte

  Et slidstærkt bælte er vigtigt på enhver værnepligtigs pakkeliste. Vi anbefaler, at du går med et militærbælte, da det egner sig bedst til opgaven.

 • Drikkedunk

  Væske er vigtigt, ja faktisk uundværligt. Derfor har du brug for en god drikkedunk både til dine ture i træningscentret, eller når du er på opgave.

 • Toiletsager

  Husk toiletsager! Dette får du ikke udleveret, og det er selvfølgelig altid vigtigt at passe hygiejnen.
   

DE MEST POPULÆRE URE PÅ SHOPPEN

 

Vi håber, at du får en rigtig god oplevelse som værnepligtig og at pakkelisten til værnepligt, har gjort det lidt nemmere for dig at få en god start. Listen er selvfølgelig vejledende, og er lavet på baggrund af vores erfaringer og værnepligtens egne anbefalinger. De fleste af tingene du skal pakke, er mulige at købe hos os.
Du kan blive en del af vores kundeklub og modtage nyheder og tilbud før alle andre.
 

pakkeliste