Er du stødt på begrebet ”TWEAVE Durastretch Softshell” i vores produktbeskrivelser uden at vide, hvad det betyder? Så er vi klar til at hjælpe dig. Det er et specielt slags materiale, og vi vil her redegøre for, hvad TWEAVE Durastretch Softshell er samt hvilke fordele, der er forbundet med dette. TWEAVE Durastretch Softshell er et unikt materiale, som giver højt niveau af stræk, og mange beklædningsdele med dette materiale indeholder også spandex i kæde- eller længderetningen for øget bevægelsesfrihed og komfort. Beklædningsdele med TWEAVE Durastretch Softshell giver fremragende fastholdelse af formen, holdbar stræk og høj slidstyrke ved lav bulk.

TWEAVE

Materialet er en unik blanding af 91% nylon og 9% spandex, som giver en utrolig lav vægt med højt niveau af stræk og slidstyrke. Nylon er valgt fremfor polyester, da det har super brudstærke egenskaber, og garnet er enormt kompakt og tæt, hvilket giver en meget brudsikker overflade. Materialet er en almindelig 4-vejs vævning, som er meget tæt vævet, der har særdeles høj holdbarhed og slidstyrke. Det kombinerer forskellige egenskaber fra hvert stof til at beskytte brugeren mod udefrakommende og uønskede elementer. Hertil får beklædningsdelene en blød overflade, som ikke suger vand og sne til sig, og med DWR-finish afvises fugt for øget komfort.

Durastretch

Materialet blev for første gang udviklet i de tidlige 2000’er med henblik på udendørs klatring, trekking og ski. Konstruktionen af materialet, ved hjælp af overdækket garnteknologi, holder det mere sårbare spandex-garn beskyttet mod udefrakommende elementer, da de vikles ind i nylon-materialet. Til sammen udgør de to materialer det mest holdbare, strækbare, vævet materiale, der er tilgængeligt på markedet. Alt dette suppleres med specielle efterbehandlingsteknikker, der stadig giver rigelig stræk for øget komfort og høj bevægelsesfrihed.

Et produkt i vores sortiment, som er udviklet med netop denne teknologi, TWEAVE Durastretch Softshell, er Assault SV Kampskjorte fra brandet Arc'teryx LEAF. Se hele vores store udvalg af militær beklædning lige her.