Hej allesammen. Jeg hedder David, og jeg arbejder hos GrejFreak.dk i kundeservice. Henover de sidste par uger har jeg fået lov til at teste Tasmanian Tigers Modular Pack 30. Udover at have brugt tid på at gennemgå rygsækkens features valgte jeg at gå to lange ture, hvoraf den ene var med vægtvest og den anden uden, for at få afdækket hvor alsidig rygsækken egentlig er. Alt dette, og mere til, vil blive beskrevet længere nede i artiklen

Rygsækkens sammensætning

TT Modular Pack 30 fra Tasmanian Tiger er produceret i en slidstærk CORDURA 700 denier. Her skal det dog bemærkes, at såfremt man vælger den i multicam, er den produceret med CORDURA 500 denier.

Med lasercut MOLLE-system på fronten, siderne og velcropanelet inde i rygsækken, får man nogle ret fede modificeringsmuligheder, for bl.a. at kunne udvide literkapaciteten eller konfigurere hovedrummet i rygsækken.

Velcro pouches medfølger til tasken, som kan anvendes til opbygningen af hovedrummet, da der som nævnt sidder et velcropanel op langs hele rygstykket. Dette er særligt smart at arbejde med, hvis man f.eks. anvender tasken som en sanitetstaske, kamerataske eller som en grab & go bag til professionelle fagfolk, eksempelvis dem der er indsat operativt. Muligheden for opdeling af udstyr, uanset i hvilken funktion man anvender rygsækken, er blot en af de mange grunde til, at denne rygsæk kan være et fantastisk valg for rigtig mange.

Udover et mere end udmærket bæresystem, hvor hoftebæltet naturligvis er aftageligt, er det værd at bemærke, at rygsækken har kompressionsremme indvendigt, der hjælper til at minimere den volumen i rygsækken, der muligvis ikke bliver anvendt. På den måde sikrer man, at der altid er maksimal komfort.

 

Anmeldelse_af_TasmanianTiger_ModularPack30

Fra Skanderborg til Aarhus med 15 kg oppakning

Jeg pakkede rygsækken med proviant, skiftetøj, en varm jakke, lidt ekstra grej og en enkelt vægtplade for at få en ønsket vægt på 15 kg. Jeg benyttede mig bl.a. af de medfølgende velcro pouches, for at se hvor godt det ville holde, når rygsækken blev proppet. Herefter begav jeg mig ud på 30 km. asfalteventyr.

Det første jeg lagde mærke til med rygsækken var, at hoftebæltet aflastede utrolig godt fra start af. Jeg havde brugt en halv times tid aftenen forinden på at indstille rygsækken, og jeg slap heldigvis rigtig godt afsted med det.

Som turen skrider fremad, lægger jeg mærke til, at rygsækken forbliver utrolig tætsiddende på ryggen, hvilket er en god indikator på, at spænderne og stropperne klarer belastningen til UG, fordi ingen af dem har givet sig over tid. Ved det første længere hvil, kan jeg konstatere, at mine velcro pouches sidder, hvor jeg efterlod dem, og intet har løsnet sig den mindste smule. Her er der intet at sætte en finger på.

Da min vandremakker og jeg runder de 20 km., begynder jeg at lægge mærke til, at polstringen i hoftebæltet har givet en lille smule efter for belastningen, hvilket er meget normalt. Jeg får lynhurtigt justeret lidt på stropperne og hoftebæltet, imens jeg er i bevægelse, og vupti så sidder alt godt igen.

Vi kommer i mål, godt møre i benene og med vaklende knæ, takket være de mange kilometer på asfalt. Det eneste “slid” jeg har oplevet fra rygsækken, er på mine hofter. Den minimale ømhed jeg mærker, vidner om at Tasmanian Tiger virkelig har lagt fokus i, at denne rygsæk skal kunne udmærke sig selv i mere krævende situationer for en daypack.

Alt i alt må jeg blot konkludere, at den “slid” jeg har oplevet på hofterne, er den mindste pris, man kan betale for at have gået 30 km. med en belastning på 15 kg, taget i betragtning af, at det er en daypack, jeg har gået med, hvoraf langt de fleste rygsække i samme kategori allerede begynder at blive udfordret ved en belastning på 10-12 kg. Rygsækkens smertegrænse for pakket vægt, blev jeg aldrig rigtig helt klog på, da jeg ender med at have en følelse af, at jeg sagtens kunne have pakket 5 kg mere og stadig have haft en bekvem tur.

MEST POPULÆRE FRA TASMANIAN TIGER

 

Skoveventyr i Østjylland

Vi kender det alle sammen. Man får en idé, en god en af slagsen, tror man, som efterfølgende skal føres ud i livet. I mit tilfælde var det at gå fra Skanderborg til Himmelbjergtårnet, ad kuperet skovsti, med en 16 kg. tung vægtvest og dertilhørende 15 kg rygsæk. Dét skulle vise sig at blive en udfordring. Der er nemlig meget få rygsække, der er decideret behagelige at gå med, når man samtidig har vægtvest på. Jeg valgte at gøre det alligevel for at teste rygsækkens militære kompatibilitet, da professionelle soldater er udstyret med den såkaldte TYR-vest blandt andet. Efter meget få kilometer er min konklusion entydig: rygsækken egner sig til professionelle soldater som udgangspunkt, da den til min store forbløffelse sidder overraskende godt på min vægtvest, til trods for at hoftebæltet var svært at benytte til fulde grundet vægtvestens form og størrelse, hvor pladerne var double stacked. I forlængelse af dette må jeg også gøre opmærksom på, at jeg tror den vil være helt i top at bruge sammen med eksempelvis politiets skudsikre veste, eller noget i stil med Forsvarets transportvest, hvor vesten i sig selv ikke er lige så voldsom som Forsvarets TYR-vest.

 

Anmeldelse_af_TasmanianTiger_ModularPack30_02

Men skal jeg så købe rygsækken?

Til civilt brug er det en super fed rygsæk. Den vil være velegnet til de kortere vandreture, til cyklisten der aldrig tager afsted uden sin jernhest, til personer der arbejder ude i naturen grundet rygsækkens ekstreme slidstærkhed, til fotografen der skal have en pålidelig rygsæk med mulighed for opdeling af sit udstyr samt ganske almindeligt hverdagsbrug, hvor man blot kan fjerne hoftebæltet for at give rygsækken et mere hverdagsagtigt udtryk.

Til professionelt brug er det ligeledes en super fed rygsæk, der kan have nogle vanvittige fordele, hvis man gør brug af dens særlige features. Grundet hovedrummets opbygning af velcrovæg, med dertil hørende velcro pouches, vil rygsækken varmt kunne anbefales som sanitetstaske til fagfolk inden for området, politifolk og aktionsstyrker som en såkaldt grab & go bag.

Alt i alt får man en rygsæk, hvor levetiden er lang og mulighederne mange. Det skøn som jeg har givet, er udelukkende baseret på min egen erfaring. Der er med garanti flere gode anvendelsesmuligheder for TT Modular Pack 30, så det er blot et spørgsmål om at komme ud og skabe sig sine egne erfaringer. Én ting er dog helt sikker: du kommer aldrig til at gå galt i byen med Modular Pack 30 fra Tasmanian Tiger.

Se udvalget af alle vores rygsække og tasker og find noget der passer til dine behov. 

MEST POPULÆRE RYGSÆKKE & TASKER