Hvad er mAH?

Betegnelsen mAh benyttes til at beskrive af et produkts kapacitet og driftstid på batterier. mAh står for milliampere hour, der på dansk er miliampere timer. Det er hermed en måling over batteriets kapacitet. Det betyder, at jo mere mAh der er i produktet, jo længere vil batteritiden være.

mAh er skabt for, at man som forbruger har lettere ved at skelne mellem, hvilke batterier der har en længere levetid end andre. mAh er en tusindedel af en Ah – ampere timer. Ampere (A) er målet for elektrisk strøm, der er blevet opkaldt efter André Marie Ampére, som var en fransk fysiker.

Hvor mange mah skal en powerbank have?

En smartphone fra 2017 har ca. en kapacitet på 3000 til 3500 mAh. Prøv at forestille dig mAh på den måde, at volten i batteriet svarer til, hvor meget benzin, der bliver brugt, altså telefonens strømforbrug. På denne måde kan man nemlig sige, at mAh er den fysiske størrelse på benzintanken. Når så telefonen eller tabletten mister strøm, og du får behov for at lade den op, så fungerer det egentlig på samme måde, som når du fylder benzin eller diesel på din bil. Det er jo nemlig sådan, at din bil naturligvis heller ikke er i stand til at køre helt ubegrænset uden at blive tanket op af og til. Dette er faktisk tilmed en af årsagerne til, at antallet af mAh på devices er blevet et essentielt benchmark i løbet af de seneste år, når man skal ud og investere i en ny telefon eller tablet.

MEST POPULÆRE POWEBANKS

 

Hvor mange mAh til en opladning?

Nedenunder ses en oversigt over, hvor mange gange man kan oplade enten en smartphone eller tablet med en powerbank med henholdsvis 2.500, 3.000, 5.000 og 10.000 mAh.
 

mAh i powerbanken Antal gange
En smartphone med 2.500 mAh powerbank 1 gang
En smartphone med 3.000 mAh powerbank 3 gange
En smartphone med 10.000 mAh powerbank 6 gange
En tablet med 2.500 mAh powerbank Mindre end 1 gang
En tablet med 5.000 mAh powerbank Mindre end 1 gang
En tablet med 10.000 mAh powerbank 1 gang

Det skal tilmed blot nævnes, at de angivne antal af gange en powerbank kan oplade en bestemt enhed er cirka-angivelser. Grunden til dette er, at afhænger af den enkelte både enhed og powerbank. Der vil nemlig altid være forskel på de forskellige typer hardware i de enkelte enheder, og derfor kan selve opladningen altså nemt risikere at være varierende.

Vi håber denne guide har gjort det noget nemmere at forstå, hvad mAh egentlig går ud på, og hvad det dermed er et udtryk for, og hvad du skal bruge det til. Det er nemlig godt at være klar over betydningen af de forskellige styrker mAh, da det dermed bliver nemmere for dig at vælge det helt rette produkt, der passer helt nøjagtigt til dine personlige behov og præferencer.

Se alle vores produkter inden for strøm og batteri lige her.

MEST POPULÆRE STRØM & BATTERI