Når du er på festival, er det vigtigt, at du aldrig går ned på godt festivaludstyr.

Vi har her samlet alt det grej, vi mener, at du måtte have brug for, når du går festivalsæsonen i møde. Det er bedst at være godt forberedt, så du ikke står og mangler noget, når først festen er skudt i gang. Nedenfor har vi opsat en pakkeliste med uundværligt grej, som helt sikkert bør komme på huskelisten. Når festivalsæsonen bliver skudt i gang, er der garanti for musik, fest og højt humør. Hvis du følger pakkelisten her, så er du sikker på at have dit grej i orden, og du er dermed godt udrustet til en skøn festivaloplevelse:

 • Festivaltelt

  Når du drager på festival, er det ganske essentielt at have et telt med under armen. Teltet fungerer nærmest som dit hjem i festivalsæsonen, og det giver dig ly for både sol, vind og regn. Når du leder efter et festivaltelt, er det vigtigt at det er nemt og hurtigt at opsætte, og samtidig må teltet gerne være prisvenligt, da man aldrig kan være sikker på, hvad teltet bliver udsat for under sådan en festival. Det er tilmed fordelagtigt, at teltet ikke vejer særlig meget og har en overskuelig pakstørrelse.
   

 • Liggeunderlag

  Et liggeunderlag sørger for, at du ligger mere blødt og behageligt. Når du får en god søvn, så er du også mere frisk og oplagt til alt det gode musik og samværet med dine kammerater, som hører festivaler til. Sørg for at anskaffe et let og funktionelt liggeunderlag. Hvis du vil være sikker på få en god festival, så er det ganske essentielt, at du ligger behageligt om natten, så du kan få noget søvn. Der findes flere forskellige modeller og varianter, men noget af det bedste er at anskaffe et underlag, der er let at bære rundt på, og som ikke fylder særlig meget i bagagen.
   

 • Sovepose

  Når først du har fået tjek på både teltet og liggeunderlaget, er soveposen det næste på listen, som skal sikre dig en god nattesøvn på festivalen. Selvom man umiddelbart tænker, at soveposen er logisk at huske, så er det en ting mange ofte glemmer, og det er bestemt essentielt at huske soveposen. Når du er på festival, så er en sovepose altså en del mere praktisk end en dyne, og du vil sandsynligvis også takke dig selv for at have taget en sovepose med fremfor en dyne. Soveposen sørger for at pakke dig mere tæt, og du er dermed bedre rustet til at holde varmen i løbet af natten. Det praktiske ved soveposen er desuden, at den ikke fylder særlig meget, hvilket er super praktisk med alle de andre ting du også skal have med dig. Soveposen er næsten din garanti for at sove godt hele natten, hvilket du med stor sandsynlighed vil sætte rigtig meget pris på, efter dage med musik og fuld fart på i mange timer.


 

 • Camping foldestol/festivalstol

  En god campingstol er et must-have, hvis du skal have en fed festivaloplevelse. Den er faktisk næsten uundværlig. Da festivaler ofte indbyder til at have drikkevarer ved hånden, kan det anbefales at vælge en stol, som har indbygget kopholder i armlænet. En camping foldestol kan let foldes samen, så den ikke fylder særlig meget, når du skal fragte den, eller når den ikke er i brug. Det kan være en fordel at købe en stol i robuste materialer, så den ikke er skrøbelig. Festivalstolen er ganske enkelt et must, og du slipper dermed for at sidde på græsset under hele festivalen.
   

 • Regnslag

  Det danske vejr kan man kun ganske sjældent regne med, og en festivaluge i fuld solskin er langt fra sikkert. Der er stor sandsynlighed for regnvejr eller byger af og til, og her kan det være en fordel at være forberedt på det våde vejr. Der er nemlig ingen der siger, at regnvejr er ensbetydende med, at man ikke kan være udenfor og stadig have det sjovt og hygge sig. Vi anbefaler derfor blot at pakke et regnslag. Et regnslag er let at have med og kan hurtigt tages udover tøj og jakke. På denne måde er regnslaget en mere let og enkel løsning på en festival i forhold til regntøj. Pak derfor regnslaget i festivaltasken, og du er dermed klar til, hvad end det danske vejr måtte byde på af regnskyl.
   

 • Powerbank

  Det er naturligvis ikke fordi man sidder med hovedet i telefonen, når man er på festival, men derfor er det alligevel rart at have strøm på den, så du kan ringe og kontakte venner på festivalen eller familien derhjemme. Desuden er det fedt at have mulighed for at tage nogle fede og sjove billeder, som kan være gode minder. En powerbank sikrer, at du altid kan lade din telefon op, uden at være i nærheden af en stikkontakt. Det kan være rigtig rart at have sin egen powerbank med, på trods af at de fleste festivaler tilbyder forskellige former for opladning. Når du har en powerbank, kan du let lade telefonen op, når du er ved teltet eller lade den op om natten, mens du sover. Det er en god idé med en powerbank, der er i stand til at lade telefonen helt op flere gange.
   

 • Solbriller

  Lige så sandsynligt det er, at det kan blive regnvejr, lige så sandsynligt er det også, at solen kommer til at skinne, og det ville jo ikke være det værste for sådan en festival. Solen kan være skarp, og især når du befinder dig ude det meste af tiden, anbefales det at have et par gode solbriller med i festivaltasken. De både sørger for at beskytte dine øjne, samtidig med, at du ser smart ud.
   

Vi håber vores pakkeliste med forslag til grej til festivaler er behjælpelig, både til inspiration og til huskelisten.