Hvad end du skal i skoven, på overlevelsestur eller en tur på vandet, så er det vigtigt, at din førstehjælpskasse indeholder det nødvendige redningsudstyr, så du ikke svigter i kritiske situationer. Derfor er det vigtigt at have styr på at pakke sin førstehjælpskasse korrekt og samtidig kende til indholdet. I denne guide kommer vi omkring det vigtigste indhold i førstehjælpskassen og kommer med råd til, hvad der ellers kan være relevant at medbringe.

Første råd er, at du som minimum skal pakke din førstehjælpskasse med øje for, hvem der skal med på turen, og hvilke udfordringer I kan komme ud for. Du kender til de mest centrale behov, og dem skal du afdække først, og derefter kan du fylde specielle forsyninger i førstehjælpskassen.

DE MEST POPULÆRE PAKKEDE FØRSTEHJÆLPSKASSER PÅ SHOPPEN

 

Dette skal din førstehjælpskasse indeholde

Førstehjælpskassens indhold er selvfølgelig forskellig, alt efter hvor du skal hen, og alt efter hvilke aktiviteter du/I skal deltage i. Men der er nogle helt basale ting, som passser godt til enhver førstehjælpskasse. Følgende er must-have indhold i enhver førstehælpskasse:

 • Masker, handsker og sikkerhedsbriller

  Det er vigtigt, at du passer på dig selv, når du skal passe på andre.

 • Plaster, store og små

  Plaster i flere forskellige størrelser er at foretrække, da der ikke findes plastre, der kan dække alle forhold. Så er det bedre at være dækket godt ind. 

 • Forbindinger og sikkerhedsnåle

  Der er flere forbindinger, man bør have i sin førstehjælpskasse, heriblandt er gazebind, kompresbind og elastikbind. Det bruges bl.a. til forstuvninger og større sår. 

 • Pincet

  Til at fjerne splinter og lignende småting fra huden.

 • Saks

  Det er en uundværlig del af din førstehjælpskasse.

 • Rensevæske til øjne og sår

  Det er vigtigt, at både øjne og sår bliver renset hurtigst muligt. På den måde undgår du nemmere infektioner.

 • Panodil

  Tager både mindre smerter og hovedpine.

 • Termometer

  Temperaturen kan fortælle utrolig meget om, hvordan man har det, derfor skal du huske et termometer i dit førstehjælpskit. 

Ekstra til skoven

Skal du på tur i skoven, anbefaler vi, at du overvejer at tilføje følgende ting i din førstehjælpskasse.

 • Flåtfjerner tool

  Vi har mange skovflåter i Danmark, og skulle de bide sig fast, så gælder det om at være hurtig og forberedt.

Ekstra til vandreturen

Skal du ud at vandre, anbefaler vi, at du overvejer at tilføje følgende ting til førstehjælpskassens indhold.

 • Vabelplaster

  Alle der har været udsat for vabler ved, hvor ubehageligt det kan være. Med et vabelplaster kan du både behandle og forebygge. Er du i tvivl om, hvad du skal gøre med vabler? Læs her om behandling af vabler.

 • Termisk tæppe eller pose

  Bevæger du dig i områder, hvor vejret kan blive meget barskt, så anbefaler vi, at du medbringer dette. Det kan hjælpe dig ved krisesituationer, traume eller ekstrem nedkøling.

 • Fløjte

  Er du ekstrem uheldig, at komme ud for et uheld, hvor du ikke kan redde dig selv, så bliver du glad for, at du har medbragt dette ekstra overlevelsesudstyr. 

Indholdet i en førstehjælpskasse skal altid tilpasses til den enkelte tur. Listen ovenfor er derfor vejledende og dækker over de mest nødvendige ting. Afhængigt af din situation kan du komme til at tilføje flere ting til din førstehjælpskasse. For hvad skal der være i en førstehjælpskasse? Svaret afhænger helt og holdent af din tur og omstændighederne omkring den. Vi har et bredt udvalg af pakkede førstehjælps kits, hvis du ønsker en god start kasse, hvor du selv kan tilføje, det du mener, der mangler.
Vil du modtage nyheder, inspiration og gode tilbud fra os, kan du nu blive en del af vores kundeklub. Så er du altid først i køen, når det gælder alle de gode tilbud vi har.

 

Førstehjælpskasse indhold