Vi skal passe på vores natur, klima og dyreliv. Det kan vi med fordel forsøge på, når vi shopper efter nyt tøj. Vi ser i stigende grad, at forbrugere er på udkig efter produkter, der er bæredygtige og miljøvenligt produceret. Hvis du er en af dem, så hold godt øje med Bluesign mærket. Ansvarlige handlinger mht. miljøet, mennesket og brug af ressourcer er nemlig kernen i Bluesign.

Bluesign blev grundlagt i år 2000 og var med til at ændre mentaliteten i tekstilindustrien. Med overstående mærke i et stykke tøj, kan du med sikkerhed vide, at det er produceret miljøvenligt og er et bæredygtigt stykke tøj. Bluesign mærket er en af de mest strikse standarder indenfor miljøvenlige produkter. Selve idéen, der ligger bag Bluesign er, at man skal komme alle processor, der har en skadelig indvirkning på både helbred og miljøet, til livs. Bluesign sikrer derfor, at man som forbruger kan være 100 procent sikker på, at man køber en vare, der er skabt under miljørigtige forhold og uden unødvendige processer.

Bluesigns 5 principper til produktionen

Hvis et produkt skal godkendes af Bluesign og tildeles deres mærke, så skal det bestå nedenstående fem punkter:

 1. Optimere brugen af energi og råvarer

  Producenterne af den pågældende varen skal bruge så få ressourcer som overhovedet muligt i forbindelse med fremstillingen af produktet.

 2. Tage hensyn og ansvar til både naturen og verdensbefolkningen

  Produktet skal være produceret så holdbart som overhovedet muligt og hermed ikke belaste miljøet unødvendigt. Der må desuden ikke være sundhedsskadelige stoffer i produktet.

 3. Formindske vandudledning

  Virksomhederne skal gøre brug af vand så lidt vand så muligt. Det indebærer også, at producenterne skal rense det vand, der vender tilbage til kredsløbet. < /p>

 4. Opnå et bedre miljø ved at formindske luftforurening

  Som mange nok ved, så udleder mange fabrikker i dag alt for meget CO2. Derfor skal fabrikker, der producerer godkendte Bluesign produkter overholde visse retningslinjer, som beskriver, hvilke kemikalier, der er okay at benytte. Desuden skal fabrikkerne også rense og genbruge den luft, de benytter ved hjælp af velkendt teknologi.
   

 5. Forbedrede arbejdsforhold

  Bluesign har også et regelsæt, der skal sikre medarbejdernes sikkerhed. Der skal være ordentlige arbejdsforhold for dem, der omgås kemikalier og forurening på arbejdspladsen hver dag. Formår et produktet at leve op til disse punkter og hermed standarder, så vil produktet få tildelt Bluesign mærket.
   

Bluesign i Danmark

Bluesign mærket er langt mere udbredt i outdoorindustrien i udlandet end herhjemme. Der er dog rigtigt mange brands som vi kender, der er begyndt at producere mere miljøvenligt. F.eks. har Addidas, Haglöfs, The North Face og Lundhags nogle produkter iblandt sig, som er godkendt og derfor har modtaget Bluesign mærket. Bluesign har gode intentioner og er så småt ved at blive et mere kendt mærke, som man kan forholde sig til som forbruger. På den måde kan du bruger af produktet være sikker på, at du shopper med god samvittighed.

Hos GrejFreak.dk søger vi altid for at informerer om et produkt er Bluesign godkendt under produkters specifikationer på vores webshop.