Måske har du hørt om materialet Cordura før, eller måske siger det dig intet. Uanset hvad, så vil vi her give dig et overblik over, hvad det egentlig er for noget materiale, da det ofte er anvendt. Hvad består det af, hvad kan det og hvor anvendes det?

Cordura er varemærket for en lang række af meget holdbare og ikke mindst bæredygtige tekstiler. Det populære materiale blev udviklet tilbage i slutningen af 1920’erne, og der er kun blevet videreudviklet på det siden dengang. Cordura er faktisk blevet brugt i dæk under 2. verdenskrig. Der findes i dag en hel del versioner af forskellige slags Cordura stof, og der bliver stadig ved med at komme flere og flere.

Hvad er Cordura Nylon?

Der findes forskellige ingredienser i Cordura, heriblandt både bomuld og naturfibre, men den vigtigste ingrediens i Cordura er nylon. Nylon kan man i høj grad kalde et stof, der har mange år på bagen. Faktisk tog det hele syv år for Wallace Carothers at komme frem til den type nylon, som vi kender i dag. Blandt de vigtige råmaterialer for fremstilling af nylon kan nævnes både vand, luft og kul. Disse råmaterialer er essentielle til produktion af nylon, som er en syntetisk fiber, der ligner silke.

Som navnet indikerer i sig selv, så er Cordura Nylon et kvalitetsnylon, som er blevet meget kendt for sin helt utrolige holdbarhed. Cordura Nylon bliver især brugt til grej, der skal opbevares sikkert og forsvarligt. På denne måde sørger materialet for, at dit fine grej ikke bliver udsat for slid. Flere brands benytter sig hovedsageligt at Cordura til områder, der er meget udsatte. Her kan der f.eks. være tale om knælommer, tommestok lommer eller hængelommer, der alle hver især vil være mere eller mindre udsat for hårdt slid og hyppig brug. På denne måde er materialet med til at give arbejdstøj, herunder arbejdsbukser, arbejdsjakker og arbejdstøj helt generelt en væsentligere bedre holdbarhed. Cordura Nylon er dermed en af de helt afgørende årsager til, at slidstyrken i de produkter, der anvender materialet, er i en klasse helt for sig.

Materialet er nemlig væsentligt stærkere end andre typer af stofkvaliteter, og det er dermed ideelt til forstærkning af udsatte områder. Når du vælger produkter, der indeholder Cordura Nylon, har du samtidig truffet et ubevidst valg om en helt unik grad af holdbarhed. Cordura Nylon sørger besidder en fantastisk høj slidstyrke og arbejder med forskellige slags tykkelser i forhold til deres produkter. Disse tykkelser måles i det, der kaldes Denier.

DET MEST POPULÆRE SKRIVEGREJ PÅ SHOPPEN

 

 

Hvad er Denier?

Du har nok før hørt om begrebet Denier, som ofte bliver brugt i forbindelse med definition af tykkelse på nylonstof. Denier er altså en slags måleenhed, der bruges om trådenes masse pr. længdeenhed, og som dermed definerer massefylden samt dens transparens. Dette betyder derfor helt nøjagtigt, at jo højere Denier, dets flere fibre er der i produktet og dermed også mindre transparens.

Derfor er det også vigtigt, at du nøje gør dig nogle overvejelser over, hvad du helt specifikt skal bruge dit produkt til. Hvis blot det skal anvendes til mindre produkter, så kan 30-100 Denier sagtens være nok. Hvis du har behov for et produkt der er meget robust og skal bruges i en skarp situation, vil vi mene at 840-1050 Denier vil være at foretrække.

Vælg Cordura Nylon

For virksomheden, der står bag Cordura, er holdbarhed ikke en ny opfindelse, og det har dermed altid væren en del af virksomhedens DNA, hvilket naturligvis er årsagen til, at mange højkvalitets brands anvender materialet i deres produkter. Der findes en lang række fordele ved, at tøjet holder bedre, og du dermed kan nøjes med at skifte det ud meget sjældent.

For det første sparer du en masse penge i og med, at du ikke skal ud og investere i nyt arbejdstøj i tide og utide. Dernæst er det godt for miljøet, da du på den måde også bidrager til at reducere mængden af affald. Virksomheden bag Cordura stopper aldrig med kontant at forsøge at øge både anvendelighed og holdbarhed af deres tekstilmaterialer, hvor både du som forbruger og miljøet er i høj fokus.