Vibram er et italiensk mærke, som producerer alt fra gummisåler til fodtøj. I 1935 omkom seks af Vitale Bramani’s venner i en klatreulykke i de italienske alper. Årsagen til de mange dødsfald var dels klatrernes teknik på bjerget og dels manglende greb med deres sko. Ulykken drev Vitale til at undersøge mulighederne for en sko, hvor sålen havde fantastisk fodfæste. Dette er sidenhen blevet til virksomheden Vibram. Her kan du læse om historien og teknologien bag Vibram.

Vibram

Historien bag

I 1937 begyndte Vibram både at designe og producere såler og har siden dengang produceret fodtøj, der er synonym med kvalitet, sikkerhed og innovation. Siden 1937 er der dog sket meget, og Vibram leverer i dag sko til klatrerne samt såler til mange store og anerkendte samarbejdspartnere – herunder 5.11, Härkila, Lowa og Hanwag bare for at nævne et par stykker.

Én af måderne hvorpå Vibram f.eks. sikrer et kvalitetsmæssigt forspring, er i deres enorme testcenter i Kina, hvor nye produkter hele tiden testes og nytænkes. I testcenteret arbejder de med nye gummisammensætninger, der ikke er set før, de nytænker løsninger til kunder og laver et utal af tests med realistiske forhindringer, så de på den måde kan se, hvordan sålerne reagerer på de naturlige forhold, som de bliver udsat for. Vibram såler findes i alt fra moderne kampstøvler, der bruges af udsendte, til de modesplittende ’Five Fingers’-sko, der mest af alt minder lidt om en sok med tæer. Five Fingers er en utrolig agil sko med et fantastisk fodfæste. Skoene ses i rigtig mange forskellige slags sport og andre aktiviteter for fodfæste kan være altafgørende.                  
 
En anden ting med Vibram, der får brugere til at ånde lettet op, er, at sålerne ikke bare er skridsikre, de er også ekstremt fleksible. Dette betyder, at de kan bruges i alle slags temperaturer, da de løbende tilpasser sig de temperaturforskelle, der nu engang måtte være.                  
Vibram er derfor et af pejlemærke, når du er ude og prøve sko næste gang. Finder du et Vibram-stempel under bunden, kan du være sikker på, at dine kommende sko eller støvler er af høj kvalitet og testet til deres bristepunkt. Det er samtidig en virksomhed, der er vokset med opgaven. I starten var Carramato-sålen Vibrams eneste sål, men efter 30 år med non-stop test af sålen, kom Vibram i 1967 med deres første sikkerhedssål. I årene efter var det tydeligt at se, at hele virksomheden skiftede fokus – nu skulle de lave såler. I de efterfølgende 30 år lancerede Vibram ikke kun én men hele syv nye såler.
 

Vibram i moderne tid

Siden 1998 hvor Vibram rykkede ind i Kina, har de haft fokus på at dygtiggøre sig yderligere og specielt inden for sport. Derfor er det heller ikke overraskende, at de i 1999 lancerede deres ’Vibram Tester Team’, bestående af eksperter indenfor henholdsvis klatring, skiløb, cross-country løb og mountainbike. I 2007 åbnede Vibram også deres testcenter, hvor de nu kunne lave tests på deres såler, uden at sålen overhovedet behøver at forlade produktionen. Det betyder også, at Vibram har haft mulighed for løbende at optimere der, hvor de føler, at der har været behov for det.                    

Næste gang, du tager på jagt efter noget nyt grej, bør du derfor holde øje med, om skoene har såler fra Vibram.
 

Køb Vibram hos GrejFreak.dk

Fedt grej er én af vores helt store passioner her hos GrejFreak.dk. Derfor tilbyder vi også vores kunder et utroligt bredt udvalg af brands og produkter med Vibram-såle. Uanset om du er et nyt eller erfarent outdoormenneske, så står vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig. Besøg os på hjemmesiden eller kom ned i vores showroom i Viby J. Husk vi har 100 dages gratis ombytning og lover prisgaranti på vores produkter.