Er du nyjæger? Eller trænger du til at forny garderoben, våbenskabet og der dertil hørende udstyr? Så læs videre, for herunder giver vi vores bud på uundværligt grej til jagten.

Ammunition

Med til dit gevær skal du selvfølgelig have nogle patroner. Det er meget individuelt hvilke patroner jægerne foretrækker, men de to mest kendte mærker i Danmark er Eley og Kent, som begge laver patroner i rigtig høj kvalitet til en fornuftigt pris. Vi forsøger altid at være de billigste på markedet, når det kommer til ammunition. Hvilken størrelse patroner du skal vælge kommer meget an på, hvilken jagtform du skal dyrke. 1’ere – 3’ere er klart at anbefale til havjagt, gåsejagt og hvis du forventer at skulle skyde rådyr med hagl. På hav- og gåsejagt er det desuden ofte en idé at have en tungere ladning i patronerne på f.eks. 32 eller 36 gram. Du kan se vores udvalg her.

MEST POPULÆRE UNDERTØJ

 

Beklædning

Jakker

En god jakke er vigtig, når vejret ikke helt arter sig, og så giver den samtidig lidt ekstra opbevaringsplads til patroner og resten af dit grej. Til aktiv jagt kan det anbefales med en lettere jakke uden membran, så du får mest mulig åndbarhed ud af jakken. Til stillesiddende jagt, hvor der er risiko for byger, kan vi anbefale en jakke med membran, som f.eks. GORE-TEX, Deertex, HWS eller Seetex, som de hedder hos mange af de forskellige producenter. Hos GrejFreak.dk finder du et kæmpe stort udvalg af jagtjakker fra bl.a. Härkila, Sitka, Deerhunter, Seeland og Carinthia. Se hele vores udvalg her.

Bukser

Sammen med jakken er bukserne en af de vigtigste beklædningsgenstande. Mange af elementerne som er vigtige i jakken går igen i bukserne. Vælger du et par bukser med membran, sikrer du, at du ikke bliver våd ved et regnskyl, men du vil samtidig give afkald på lidt af åndbarheden i bukserne. Vi har derfor samlet et stort udvalg af bukser fra de største jagtmærker herhjemme, som f.eks. Härkila, Sitka, Deerhunter og Seeland. Her er der altid en buks der vil passe til dig og i mange forskellige prislejer. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat, hvis du er i tvivl om, hvilken beklædning du skal vælge. Du kan se alle vores bukser til jagt her. 

Langt undertøj

Skal man afsted på jagt i vintermånederne, er et godt sæt termoundertøj næsten uundværligt. Har man stået stille i lang tid eller siddet efter ænderne det meste af aftenen, kan kulden lige så stille godt finde vej igennem overtøjet. Derfor er det en god idé med et sæt tætsiddende termoundertøj, som også kan transportere sveden væk, når man er aktiv imellem såterne. Merino uld er guld værd i disse situationer. Merino uld har de samme kvaliteter som almindelig uld, men det er behandlet på en måde, så det bliver lige så blødt og lækkert som bomuld. Hos GrejFreak.dk har vi udvalgt de bedste mærker indenfor varmt undertøj og du finder derfor super lækre sæt fra bl.a. Aclima, Ulvang og Smartwool. De laver alle sammen utroligt slidstærkt undertøj i merino uld, som har en selvrensende egenskab, så det ikke begynder at lugte og så isolerer det både mod varme og kulde. Det er også derfor du aldrig har set et får svede. Se vores store udvalg af undertøj her.

T-shirt eller skjorte

Under jakken og over termoundertøjet skal du have et lag der kan suge fugten fra krop, så du ikke bliver kold og klam. På fællesjagter er en skjorte en fin løsning, men man kan også sagtens gøre brug af en almindelig t-shirt. Vi har et stort udvalg af skjorter, t-shirts og poloer fra de mest velkendte mærker. Du finder udvalget af T-shirts her, mens du finder udvalget af skjorter her

Kasket

En kasket eller hat er også vigtig at have med på jagt. Den fungerer både som beskyttelse mod sol og regn og hjælper med yderligere at sløre ansigtet. Hos GrejFreak.dk har vi et stort udvalg både af hovedbeklædning til traditionel jagt og mere moderne kasketter, som giver dit sæt den sidste prik over i’et. Se hele vores udvalg her.

Orange signalering

På jagt er det en god idé og ofte påkrævet at bære noget orange påklædning, så andre jægere kan se dig. Til det formål findes der mange forskellige muligheder. Det kan bl.a. være en kasket, som du finder på det tidligere link. Det kan også være en vest eller en jakke, som kan vendes, så du er mere synlig. Se udvalget her.

Handsker

Et par varme handsker til vinterjagten eller et par tynde til sommerjagten er også en rigtig god idé at medbringe på jagt. Det første man fryser på vinterjagt er som regel fingrene, og der kan et par gode handsker hjælpe. Om sommeren er det vigtigere at sløre sine hænder under bukkejagten, og derfor anbefaler vi også et par tynde handsker. Du kan se alle vores handsker her.

Sokker

Gør dine fødder glade med et par tykke sokker i merinould til de kolde dage. Sammen med hænderne er fødderne noget af det første, man begynder at fryse. Derfor er det vigtigt at sørge for et godt og varmt materiale, som samtidig er åndbart. Her er et par varme sokker fra f.eks. Smartwool uundværlige. De findes samtidig også i en lidt tyndere udgave, som er gode til jagt om sommeren. Se det store udvalg her.

Sko eller støvle

En støvle er det oplagte valg til vådt miljø, hvor du har brug for ekstra støtte og stabilitet. Derimod er skoen oplagt til pürch/mindre krævende jagtformer. De fleste jægere sværger til støvler under jagt, da en støvle går op og støtter mere omkring anklerne. Med mere støtte omkring anklerne behøver du ikke kigge ned i jorden efter ujævnheder, da støvlen sikrer, at du kan gå meget ujævne steder. En god støvle til både jagt og vandreture er Ecco eller Hanwag, som laver støvler i super god kvalitet. Husk at imprægnere dine nye støvler, f.eks. med bivoks for at gøre dem ekstra vandtætte og for at passe på læderet. Du finder alle vores støvler her.

Face-mask

For at undgå at blive opdaget er det vigtigt, at man slører de dele af kroppen, som ikke er dækket af jakke og bukser. I ansigtet gøres det nemmest med et tyndt lag stof i camouflage. Du kan finde vores store udvalg her.

Sløringscreme

Er en facemask ikke lige noget for dig, kan sløringscreme være et godt alternativ. Det kan bruges både i ansigt og på hænder og giver en langvarig sløringseffekt. Vi har samlet vores udvalg her

 

DET MEST POPULÆRE OVERTØJ TIL JAGT PÅ SHOPPEN

 

 

Ekstra udstyr

Høreværn

Under jagt vil du ofte opleve høje lyde – især i skudøjeblikket. Det kan være hårdt for hørelsen, og derfor er det vigtigt, at du bruger høreværn. Du kan enten vælge et traditionelt høreværn, som lukker helt af for alt lyd, eller du kan vælge et nyere aktivt høreværn, som dæmper lyden ved skud, men intensiverer andre lyde på jagt. Dette gør det nemmere at høre vildtet nærme sig. Du kan se alle vores høreværn her.

Kniv

En kniv med et skarpt blad er, næst efter geværet, en jægers bedste ven. En kniv har mange funktioner under jagten men bruges først og fremmest til at aflive og brække vildtet. Enhver som har prøvet at brække et rådyr med en sløv kniv ved, hvor frustrerende det kan være. Derfor har vi et kæmpe udvalg af knive i alle prisklasser, så du kan finde den der netop passer dig. Find hele vores udvalg af knive her

Taske

Skal man på længere ture i det fri og har man meget grej med, kan det være en fordel at pakke det hele i en taske, som letter transporten til og fra jagten. Man kan bruge en traditionel skuldertaske, så der er plads til patroner og det mest nødvendige. Ønsker man i stedet en rygsæk, som gør transporten endnu nemmere og øger komforten, har vi også et bredt udvalg. Der findes desuden flere tasker med plads til din riffel eller dit gevær. Se udvalget her.

Geværrem

Gør transporten af dit gevær lettere ved at montere en geværrem. Med en geværrem kan geværet nemt svinges over skulderen og letter altså transporten væsentligt. Du finder alle vores remme her.

Foderal

I Danmark er der lovkrav om, at du skal transportere dit gevær i en foderal eller kasse, når den ikke bruges til jagt. En foderal fylder ikke meget og er nem at pakke væk, når den ikke bruges. Den beskytter desuden geværet mod slag og skrammer. Du kan finde alle vores foderaler her.

Rensesæt

For at holde dit gevær funktionsdygtigt i mange år frem, er det vigtigt, at du plejer og renser det. Det er især rust, som er geværets fjende, og med et godt rensesæt og en god våbenolie, kan du slippe for rustdannelse i dit gevær. Tør den helt simpelt af efter endt jagt og tilføj våbenolie på løbet, både indeni og udenpå. Du finder et stort udvalg af diverse rensesæt her, både til dit våben og til din optik.

Vi håber, du finder noget du kan bruge og at du har lært lidt af denne artikel. Se desuden vores online jagtshop her eller besøg vores fysiske jagtbutik i Aarhus. Så er der ikke andet tilbage at sige end: God jagt, knæk & bræk!