At holde din plate carrier i en god stand kan betyde meget for holdbarheden. Hvis din plate carrier er en del af din officielle uniform, så er der en god chance for, at det påkræves, at du rengør den, så den ser skinnende ud. Hvis du f.eks. bærer en 5.11 - Tactec Plate Carrier til fitness, så er det også nødvendigt at rengøre den, så den holder længere og er mere komfortabelt at have på. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du rengør og vedligeholder den bedst.


Den Plate Carrier du ser på billedet ovenfor hedder 5.11 Tactical - TacTec Plate Carrier Kampvest. Den er designet i letvægtsmaterialer og med maksimal mobilitet, så den både kan bruges af militæret og politiet samt til crossfit.
 

Rengøring af en taktisk plate carrier

Dit liv kan afhænge af din taktiske plate carrier. Derfor er det vigtigt at give den, den respekt den fortjener.

Dette må du aldrig gøre:

 • Aldrig brug blegemiddel, hårde kemikalier eller husholdningsmiddler på din plate carrier. Disse stoffer kan skade fibrene i vesten og gøre den ubrugelig.

 • Brug aldrig en vaskemaskine eller tørretumbler til at rengøre eller tørre din vest. Undgå samtidigt at benytte skyldemidler.
   

Trin til at rengøre en beskridt plate carrier

Når du går i gang med at rengøre din taktiske plate carrier så start med at fjerne alle plader og tilbehør. Bagefter skal du følge disse trin:

 1. Børst alt jord og skidt væk fra vesten 
   
 2. Skrap tørret mudder og skidt med et sløvt redskab. Skarpe genstande kan skade materialet og lave huller i dette
   
 3. Rengør vesten med et blødt stykke stof og brug blidt rengøringsmiddel, som f.eks. opvaskemiddel blandet op med vand. Tør overskydende vand væk imens du rengør den. Hvis den er meget beskidt så brug en tandbørste eller en anden blød børste for at fjerne det værste
   
 4. Hvis hele vesten er meget beskidt så put den ned i en balje, som er blandet med varmt vand og blidt rengøringsmiddel. Brug ikke en vandslange for at rengøre den. Hvis trykket er for højt, kan det skade stoffet. Når den er ren, så vask den i rent vand, så rengøringsmidlerne kommer af
   
 5. Tør derefter vesten
   

DE MEST POPULÆRE KAMPVESTE & BASIS PÅ SHOPPEN

 

 

Opbevaring og vedligeholdelse af plate carrier

Når du ikke bruger din vest, så skal du opbevare den et sted. Dette sted er dog ikke i dit bagagerum, din gamle skuffe eller under en bunke af dit beskidte tøj.

Hvis du bruger keramik eller SAPI-plader til personlig beskyttelse, så tag dem ud, når det er praktisk. Læg altid din vest ovenpå dit andet grej og sørg for, at der ikke lægger for meget vægt ovenpå det i længere perioder.

Hæng derfor din vest i et skab på en bøjle og hvis den ligger der i længere tid, så kan du lægge den i en pose. Så kommer der ikke meget støv på den over tid, da det kan skade stoffet.

Pas godt på din plate carrier og rengør den, når den bliver beskidt. Så kan den holde i mange år. Hos GrejFreak sælger vi mange forskellige plate carriers. Se f.eks:
 

 

Se vores brede udvalg af plate carriers her

 

 

DE MEST POPULÆRE  MILITÆRE RYGSÆKKE & DAYPACKS PÅ SHOPPEN