Link til politiets ansøgningsportal

Alle køb af våben, våbendele og våbentilbehør skal nu ansøges via politiets nye portal. Tryk på linket for at ansøge: Søg om tilladelse via politiets nye ansøgningsplatform.


Grundet politiets nye ansøgningsplatform, hvor der kræves log in via Mit-id har vi ikke længere mulighed for at søge tilladelsen for dig. Men du kan følge guiden herunder - det nye system er meget nemt at finde rundt i. Hvis du stadig er i tvivl, så ring på vores telefon 78 72 34 34, skriv en mail på mailadressen info@grejfreak.dk eller besøg vores kompetente personale i vores showroom, så skal vi nok hjælpe dig med alle de spørgsmål du måtte have.

Om våbentilladelse

Det er vigtigt at være klar over, at man skal have tilladelse til både at købe, anvende, bære eller at samle på våben helt generelt. I Danmark er der en lovgivning omkring, at du har en våbentilladelse til følgende våben:

 • Skydevåben
 • Ammunition 
 • Armbrøster og slangebøsser
 • Slag- eller stødvåben f.eks. knojern
 • Skarpe/spidse blankvåben, der har en klinge på mere end 12 cm
 • Antikke våben
 • Strømgivende våben
 • Våbentilbehør (såsom natkikkerter)

Du søger om våbentilladelse inde på politiets hjemmeside eller Borger.dk. Priserne kan du tilmed finde på Borger.dk, hvor det også fremgår at prisen afhænger af dine afgiftspligter. Hvor længe din våbentilladelse er gyldig kommer helt an på typen af din tilladelse, men ofte vil den gælde i enten fem eller ti år fra den dato din våbentilladelse blev udstedt. Som sagt, kan du læse meget mere om alle disse detaljer på Borger.dk eller du kan kontakte politiets administrative center.

Haglvåben

Ved køb af haglgevær, skal der fremvises gyldigt jagttegn eller SKV legitimationskort samt billede id. Når du køber et glatløbet haglgevær eller luft- og fjedervåben med kaliber over 4,5 mm skal man hos politiet anmelde det senest 8 dage efter erhvervelse.

Anmeldelsen skal sendes digitalt.

Køber du et haglgevær eller luftgevær, skal du anmelde købet via dette link: Søg om tilladelse via politiets nye ansøgningsplatform. (Gælder også de skytter, der har SKV legitimationskort til generel erhvervelse af haglgevær. Der skal ske anmeldelse af de konkrete haglgeværer).

Ved køb af ammunition til glatløbede haglgeværer eller luft- og fjedervåben skal der fremvises gyldigt jagttegn og billede id.

Riflede våben, vekselpiber og lyddæmpere

Ved køb af nedenstående skal der ansøges om våbentilladelse.

Køber du en riffel, salonriffel eller kombinationsvåben, skal du anmelde købet via dette link:Søg om tilladelse via politiets nye ansøgningsplatform.

 • Rifler
 • Salonrifler
 • Kombinationsvåben.

Disse tilladelser er afgiftspligtige og koster:
1085 kr (De nye priser pr. 1/2 2021 erstatter de tidligere priser og der er nu én fast pris, ligegyldig om det er første eller andet våben du registrerer.)

 • Vekselpiber (Ikke afgiftspligtige)

Ansøgning om våbentilladelse indsendes efter køb. Udgiften for våbentilladelsen betales digitalt i forbindelse med ansøgningen. Det tager som regel mellem 1-4 uger før du får tilladelsen i din e-boks. (Men det kan variere kraftigt). 
Bemærk, lyddæmpere kræver ikke længere tilladelse. Du skal bare have en riffeltilladelse som dækker den kaliber som lyddæmperen dækker.

DE MEST POPULÆRE JAGTJAKKER PÅ SHOPPEN

 

 

Natsigte til riffel

Der skal søges tilladelse til Optisk elektroniske sigtemidler med lysstråle eller med elektronisk lysforstærknings- eller infrarødt udstyr, hvis de er konstrueret til montering på skydevåben.

Ved ansøgning om erhvervelse af natsigte, kan der altid søges om brug til udlandet eller til regulering i Danmark. Tilladelsen til natsigtekikkerter er afgiftsfri. Du vælger punktet der hedder "Skydevåben, våbendele og våbentilbehør".

Køber du et natsigte til din riffel, skal du anmelde købet via dette link: Søg om tilladelse via politiets nye ansøgningsplatform.

Ansøgning om våbentilladelse udfyldes således:

 • Optik: Natsigte
 • Fabrikat: Angiv model navn
 • Serienummer står som regel i linsen på enheden eller på pakken. 
 • Det ansøgte anvendes til: "Andet brug" og angiv: "Jagt i udlandet" og "regulering"

Køb af ammunition

Ved køb af haglpatroner og hagl til luftgevær større end 4,5 mm. skal der blot fremvises gyldigt jagttegn eller SKV legitimationskort og billede id.

Ved køb af riffelpatroner skal der fremvises gyldig våbentilladelse til den pågældende kaliber og billede ID.

 

DE MEST POPULÆRE JAGTBUKSER PÅ SHOPPEN