Det siger sig selv at forskellige livsstile indeholder forskellige behov også i forhold til din taktiske rygsæk. Der er stor forskel på at gå til konkurrenceskydning og være ude i felten i operative missioner. Denne guide har til formål at hjælpe dig med at blive klogere på, hvilken type taktisk rygsæk du bør vælge.

Rygsækken du ser på billedet øverst hedder 5.11 - Covert 18 Rygsæk. Det er en robust rygsæk, som er fremstillet i holdbart og vandafvisende materiale. Det betyder, at rygsækken kan bruges til mange forskellige formål.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der findes mange modeller med forskellige funktioner og fordele. Men tag disse tre punkter i betragtning som udgangspunkt:

  • Kapacitet

  • Materiale 

  • Særlige funktioner
     

Kapacitet

En lavkapacitetstaske vil naturligvis være lettere end en større taske, men hvis du er på en letvægtsmission og pludselig skal bære mere udstyr, vil det være smart at have en MOLLE kompatibel rygsæk. Eksempelvis er en AMP 12 fra 5.11 perfekt til letvægtsmissioner, og med det nye HEXGRID bæresystem kan man nemt montere yderlige udstyr. Skal du rejse langt eller på en længerevarende mission, er det oplagt at anvende en duffel bag, som er stor nok til at du kan bo i den. En NBT Duffel Xray fra 5.11 kan rumme 98 liter og er samtidig MOLLE kompatibel, hvilket giver mulighed for endnu mere udstyr.
 

Materiale og stof

Stof gør en enorm forskel i forhold til, hvad du kan opnå med din taktiske rygsæk. Se efter tasker som er vandtætte eller produceret i ripstop stof. Polyester og nylon kan absorbere vand, så hvis du vælger en taske, som er fremstillet i disse stoffer, skal du sørge for, at den har en vandtæt liner. Måske bør du overveje en hardcase fremfor duffel bag, hvis indholdet er overfølsomt for vand.
 

Særlige funktioner

En af kernekompetencerne ved taktiske rygsække er de mange funktioner, som er tilpasset din livsstil. Overvej hvad dine behov er og noter dem, så vi bedre kan guide dig. Ellers er følgende funktioner altid fornuftige at overveje:

  • Robuste lynlåse der ikke kan adskilles under tryk

  • Indvendige kroge

  • Aftagelige rum så du altid kan holde styr på dit indhold

  • MOLLE kompatibilitet til ekstraudstyr

  • Indbyggede hydreringsudstyr


Hos GrejFreak.dk er vi specialister i taktisk rygsække, og vi har et stort udvalg. Hvis du stadig er i tvivl, skal du være velkommen til at kontakte os eller besøge os, så skal vi nok hjælpe dig!

 

DE MEST POPULÆRE RYGSÆKKE TIL KORT PATRULJE PÅ SHOPPEN