Med mærker som Carinthia følger der som regel en masse nice-to-knows, der gør hele oplevelsen bedre, og det gælder også vejledningen i, hvornår deres modeller kan bruges i forhold til temperaturen.

DE MEST POPULÆRE CARINTHIA PRODUKTER PÅ SHOPPEN


 


Hos østrigske Carinthia laves der beklædning og udstyr, der kan bruges i et vidt spænd af temperaturområder. Derfor har vi herunder skrevet lidt om, hvad de forskellige modeller kan bruges til, så du kan få den helt rigtige model i forhold til de omgivelser, du skal bruge den i:

 • ISG: Insulated Shell Garment

  Jakker, der er forsynet med ISG-isolering, er kun isolerede foran og til tider i ryggen. Jakkerne bruges oftest som let jakke i sommer- og efteråret, men kan selvfølgelig også bruges med en stor trøje i milde vintre. ISG er godt til dem, der tager på vandreture i løbet af efteråret, hvor vinden måske er lidt kold, men temperaturen god nok.

   
 • LIG: Light Insulated Garment
  LIG dækker over de ’mindst’ isolerede stykker tøj fra Carinthia. Både jakker og bukser i LIG-serien er fuldt isoleret og kan nemt bruges i både milde vintre, uden for alt for kolde temperaturer, forår og efteråret. De er gode på en dagstur en solrig vinterdag, hvor der hverken er for meget vind eller kulde.  
   

 • MIG: Medium Insulated Garment

  I MIG arbejder vi med medianen indenfor tøjisolering. Bukser og jakker fungerer bedst i vinterperioden, men ville også godt kunne bruges i det tidlige forår og det sene efterår. Hvis du køber MIG tøj fra Carinthia vil du sagtens kunne bruge det i det danske vinterklima – også når du bare skal sidde stille længe på jagt. MIG-isolerede tøj kan bruges ned til minus 15 grader.
   

 • HIG: High Insulation Garment

  HIG kan bruges helt ned til minus 20 grader uden de store frostproblemer – dette gælder selvfølgelig også, når du sidder stille. Så det er til de meget kolde vintre i Danmark. Hvis du har brug for HIG-tøj, er det fordi du er er et outdoormenneske, der enten fryser let eller tager til de koldere luftlag – eksempelvis på jagt i Norge eller Sverige.
   

 • ECIG: Extreme Cold Insulation Garment

  Med ECIG får du beklædning til de mere ekstreme vejrforhold, hvor andet isolerende tøj ikke kan gøre det. ECIG-tøj er til ekspeditioner på Grønland eller lign. Tøjet kan nemt bruges helt ned til -30 grader, hvor det stadig er perfekt til stillesiddende opgaver – såsom jagt.
   

 • TRG: Tactical Rain Garment

  TRG dækker over regntøj med taktisk islæt, som gør, at det er muligt både have tøjet ude i skidt vejr, samtidig med, at det er nemt at ånde i tøjet.

 • TLG: Technical Light Garment

  TLG har fokus på god varmefordeling og åndbarhed, da der er en mindre mængde af G-Loft isolering. Denne model er samtidig et af de nyere skud på stammen for at ramme med fokus på at fordele isoleringen på en måde, så den kan bruges på varmere dage – blandt andet ved hjælp af ISO Mapping.
   

 • Carinthia ISO Mapping Technology

  ISO Mapping er en nyudviklet teknologi hos Carinthia. Det er indtil videre brugt i TLG-serie. I ISO Mappingen blander de to typer G-LOFT isolering, der ikke er brugt før – CI (Compact Insulation) og STI (Stable Insulation). Resultatet er tøj, der er utrolig god til at overføre varme fra områder, hvor der er for meget af det til områder, hvor det er mere nødvendigt.

   
 • G-LOFT Insulation

  G-Loft isoleringen er ejet af firmaet Golddeck, der også ejer Carinthia. De er det førende isoleringsmærke i verdenen og har siden 70’erne revolutioneret tøjverdenen gang på gang. G-LOFT står får høj varme – også selvom tøjet bliver vådt. G-LOFT bruges i alt fra sko og andet tøj til soveudstyr og generelt vandreudstyr.

Guide til isoleringsgraderne fra Carinthia

Klassisk outdoormærke med nytænkende teknologier

Om man er outdoormenneske, militærmand eller jagtinteresseret, så er der én fællesnævner, man skal være opmærksom på, før man hopper ud i det blå (eller grå) – det er nemlig vejret. Godt vejr er skønt, det er dårligt vejr ikke – medmindre selvfølgelig, at du har styr på din beklædning, der helst skulle kunne klare mosten uden de store problemer.

Vejret kan både være det, der gør en fantastisk outdooroplevelse, men sandelig også en dårlig en af slagsen – det kommer faktisk alt sammen an på tøjet og de inderlag, man nu engang har på. Inden for outdoor tøjverdenen er Carinthia en af de firmaer, man bidder mærke i. Carinthia blev stiftet for over 70 år siden i Østrig. Beliggende i den sydligste provins har vi med et outdoorbrand at gøre, der forstår sig på at være i hårde omgivelser. Østrigs vinter er nådesløs og tester år efter år befolkningens vintertøj af på hårdeste vis.

Carinthia bestræber sig derfor på at lave tøj, der kan klare alt fra den milde efterårsbrise til en hård kuling på Mt. Everest-ekspeditionen. En af de ting, der er med til at gøre Carinthia til et utrolig højkvalitetsmærke, er G-Loft isoleringen. Isoleringen er lavet til at være varm, let og åndbart selv i koldt og ekstremt vejr.

Hele vores udvalg af outdoor beklædning til herre, outdoor beklædning til kvinder og vores bredde udvalg af soveposer kan findes både her på shoppen og i vores Showroom i Viby J.

Hold varmen med Carinthia

Se vores kollega Stefan gå i dybden med bestsellere fra Carinthia i videoen her: