Hvad er NTOA Member Tested and Recommended program?

I 1983 blev NTOA etableret af den tidligere Los Angelas County løjtnant, John Kolman. Han oprettede NTOA, da han mente, at der manglede en forening, hvor det var muligt at lave et netværkssamarbejde og informationsdeling blandt taktiske hold. Siden hen er NTOA blevet en nonprofitorganisation, der udelukkende bruger alt deres tid på at tjene det retshåndhævende samfund.

NTOA rummer i dag mere end 40.000 professionelle medlemmer - fra alle afdelinger i det retshåndhævende samfund.

Deres ultimative mål er, at forbedre den offentlige sikkerhed og indenrigssikkerhed gennem træning, uddannelse og taktisk ekspertise
 

Member Tested and Recommended

For at hjælpe foreningens medlemskaber med at finde de bedste produkter, der er tilgængelige, er NTOA Member Tested and Recommended Program blevet oprettet. Selve programmet er ikke en produktgodkendelse fra NTOA, men en anbefaling fra en eller flere felttestere til det retshåndhævende samfund. Member Tested and Recommended Program har indtil videre testet mere end 2000 produkter i virkelige situationer. Udover, at testens resultater bliver brugt af producenterne, så bliver de også delt i magasinet Tactical Edge, NTOA-database og NTOA-nyhedsbreve.

Mange retshåndhævende myndigheder ser b.la. MTRP-logoet som et af de vigtigstede kriterier i forbindelse med produktkøb.
 

Hvordan foregår det?

 1. Producenten betaler $250 pr. produkt, der skal bedømmes
 2. Producenten indsender mellem 2-4 eksemplarer af produktet
 3. Det er vigtigt, at produktet der bliver indsendt, er det samme, som er på markedet
 4. NTOA vælger medlemmer, der skal teste produktet. Det er mellem 2-4 testere i felten, som tester produktet
 5. Disse felttestere har 45-60 dage til at få testet og lavet en online vurdering af produktet
 6. Herefter kan det ses, hvilken score produktet har fået både individuelt, men også sammenlagt.

Produkter, der bliver indsendt til Member Tested and Recommended Program, skal have evnen til at kunne blive bedømt i mindst 6 ud af de 13 kriterier. Derudover skal testpersonerne lave en liste med fordele og ulemper over produktet, der følger med den score, som producenten modtager.
 

Hvad er kriterierne for programmet?

De kriterier, som testpersonerne bedømmer ud fra, er:

 • Design
   
 • Ydeevne
   
 • Brugervenlighed
   
 • Størrelse
   
 • Kvalitet
   
 • Holdbarhed
   
 • Opbevaring
   
 • Alsidighed
   
 • Bekvemmelighed
   
 • Anvendeligt for det retshåndhævende samfund
   
 • Komfort
   
 • Rengøring/vedligeholdelse
   
 • Nøjagtighed
   

Hvilken score er der?

I Member Tested and Recommended Program er der fra og med 2018 lavet en vurderingsskala, som hvert produkt får en karakter efter. De forskellige karakter er:  

 • 0 - 1.99 Dårlig: Tildeles et produkt, der ikke opfylder minimumskravene, som er nødvendigt for at produktet er nyttigt. Derudover opfylder produktet ikke det praktiske formål som det burde.
   
 • 2 - 2.99 Rimelig: Gives til et produkt, der lejlighedsvist opfylder minimumskravene, men generelt bare ikke er effektivt.
   
 • 3 - 3.99 Standard: Tildeles et produkt, der lige præcis opfylder de ønskede krav. Produktet er praktisk i brug, men overgår ikke forventningerne til produktets anvendelighed og kvalitet af håndværk.  
   
 • 4 - 4.49 Sølv: Modtager et produkt, der overstiger de ønskede krav og samtidig overgår andre produkters anvendelighed og kvalitet af håndværk.
   
 • 4.5 - 5 Guld: Gives til et produkt, der leverer på et niveau, som er meget højere end de ønsket krav. Derudover demonstrerer det produktets anvendelighed og kvalitet af håndværk, hver gang det benyttes. Produktet kan desuden benyttes til andre formål.
   

De produkter, der scorer en karakter lavere end 3.0, vil ikke modtage nogen former for godkendelse. Produktet bliver sendt tilbage i det håb om, at producenten laver forbedringer på produktet. Derefter er det helt op til den enkelte, om man vil sende produktet ind igen.
 

Hvad må man bruge logoet til?

Når en producent modtager et MTRP-logo, har man tilladelse til at bruge logoet til marketing, reklame eller på hjemmeside så længe det omhandler det produkt, der har fået logoet. Logoet vil være gyldigt i 2 år, hvorefter producenten skal indsende produktet til en ny test, eller betale fornyelsesgebyret, hvis produktet ikke har ændret sig.
 

Produkter, der har modtaget et logo fra Member Tested and Recommended Program

Som tidligere beskrevet, er de produkter, der har modtaget et Member Tested and Recommended Program-logo meget attraktive, eftersom det er testet af medlemmer i NTOA. GrejFreak.dk sælger kun det bedste grej, og derfor finder du også flere produkter, der har MTRP-logo. Dette er b.la. produkter fra Tasmanian Tiger, der har haft flere produkter gennem processen. Her vil der kort blive gennemgået nogle af de seneste produkter, som Tasmanian Tiger har haft gennem Member Tested and Recommended Program:
 

 • TT Tac Modular Pack Vent (30 L)

  Denne taske modtog et guld MTRP-logo, hvor den fik 4.78 ud af 5. Et udpluk af de to felttesters bedømmelse er:

  ”Denne taske er meget universal og ser ekstremt godt ud. Med god afstand til ryggen samt et udluftende design, er det en rar fornemmelse at have denne taske på, især når man arbejder i et varmt klima.”

  ”Jeg har gået med en rygsæk i mere end 35 år, og min vurdering af denne taske er, at det er en af de mest behagelige, jeg nogensinde har haft på.”
   

 • TT Modular Pack 45+

  Ved denne rygsæk var der hele tre felttestere, som endte med at give et sølv MTRP-logo. Det blev til en bedømmelse på 4.43 og et udpluk af bedømmelsen kan ses her:

  ”Denne Tasmanian Tiger Modular Pack 45+ er godt designet med alsidighed, opbevaring og funktionalitet i tankerne. Den kan fås i flere farver og er kun begrænset af fantasien fra ejeren.”

  ”Mit forsøg på at skade tasken: Jeg kørte over den op til flere gange med min Ford Explorer. Der kunne ikke rigtigt ses nogen skader på tasken. Derefter bandt jeg den bag på bilen og kørte hen ad en asfaltvej med 20 km/t i 1 km. Her kunne det ses, at lynlåsen løsnede sig lidt fra nylonmaterialet. Derudover var der kommet områder med åbenlyst slid, men tasken var stadig brugbar.”
   

 • Medic Assault Pack MK II S
  Den sidste taske modtog et sølv MTRP-logo efter at have fået en score på 4.35 ud af 5. Med tre felttestere, der skulle bedømme taske, kom der b.la. disse kommentarer:

  "Denne Medic Pack MK II S vil være ideel tilføjelse til enhvert team eller gruppe, der har brug for mere end et førstehjælpskit, men ikke ønsker at blive belastet af en stor traumetaske. Tasken er meget modulopbygget, tilpasningsdygtig og godt lavet".

  "Denne taske er godt konstrueret af kvalitetsmaterialer og er nem at transportere og kaste ind i bilen. Tasken har stærke lynlåse og velcro og sammen med rigelig plads indvendig, til at organisere det du har med, får det denne taske til at skille sig ud fra mange lignende".