Flere af The North Face's ambassadøratleter har efterspurgt en øget ydeevne og åndbarhed i deres vandtætte udstyr. Dette blev startskuddet til Futurelight, som det amerikanske brand har arbejdet på gennem de sidste tre år for at opfylde disse ønsker. Futurelight er en ny form for teknologi, der benytter nano-spinding, hvilket er en væveteknologi, som producere små huller i materialet. Det er med til at sikre, at der kommer en god ventilation i produkterne, så fugten fra sveden kan undslippe, uden at der bliver gået på kompromis med vandtætheden. Dermed får du med Futurelight en god åndbarhed - uanset om det er på ski, vandring, trail-løb m.m.

Hvis vi fortæller dig, at denne teknologi rent faktisk er et af de mest ambitiøse tiltag nogensinde, som The North Face har lavet, så er det ikke engang en overdrivelse. Denne information er bestemt ikke uden betydning, når man tager i betragtning, at The North Face er et anerkendt brand, der har været helt fremme i outdoorbranchen i rigtig mange år.

Kort og godt er selve idéen omkring Futurelight ganske enkel. Formålet er at skabe et endnu mere åndbart, endnu mere komfortabelt og ikke mindst et mere alsidigt alternativ til Gore-Tex samt andre diverse former for hardshell-teknologier ude på markedet. Firmaets drøm blev altså at fremstille vandtæt beklædning med ekstrem god åndbarhed.

Fordele ved Futurelight

 

Komfortabelt
Materialet, der bliver benyttet i teknologien, er utrolig blødt, hvilket gør, at produkterne er yderst behagelige at benytte. Derudover er stoffet udviklet med væveteknologier, som gør, at produkterne er tynde og smidige.

Holdbart
The North Face er kendt for, at alle deres produkter bliver gennemtestet under de mest ekstreme forhold samt i alt slags vind og vejr. Dette gør sig selvfølgelig også gældende ved produkter med Futurelight, som blandt andet har været en tur på toppen af Mt. Everest.

Bæredygtigt
The North Face filosofi er at minimere deres miljøaftryk, men i stedet maksimere deres ydeevne på produkterne. Teknologien benytter genanvendt stof, DWR fri for fluorerede stoffer. Samtidig går The North Face meget op i at være produktionspartnere med en delt forpligtelse til bæredygtighed og ansvarlig produktion.

Åndbarhed
Som nævnt så er én af de vigtigste egenskaber ved teknologien den imponerende åndbarhed. Selve Futurelight-membranen består af 85 % luft, som giver fantastisk mulighed for fugttransport ud af systemet. Der er stort fokus på luftgennemtrængbarhed, som er ideelt til at hjælpe kroppen til en god temperaturregulering.

Bevægelsesfrihed
The North Face har naturligvis valgt at kombinere denne teknologi med lette, bløde og strækbare materialer. Produkterne er skabt til at kunne blive anvendt i al slags vejr, og derfor har det også været af høj prioritering at skabe blød beklædning, som skal være super komfortabelt at have på. I ledetråd med åndbarheden giver dette følelsen af en suveræn fri og behagelig fornemmelse.

PFC-fri imprægnering
Den langtidsholdbare PFC-imprægnering er en af de super interessante nyskabelser ved Futurelight. Når imprægneringen påføres, får en laser selve materialets fibre til at ”åbne sig” når imprægneringen påføres. På denne måde har imprægneringen mulighed for at trænge meget dybere ned i materialet, og lægger sig dermed ikke blot på overfladen. Imprægneringen sørger desuden for, at Futurelight-membranen kan holde til ca. 80 vaske, uden at man behøver at genimprægnere det.

Gode arbejdsvilkår
På baggrund af at teknologien er så ny som den er samt, at det er The Norh Faces helt egen teknologi, så har virksomheden også helt og aldeles kontrol over alle produktionsprocesserne. På denne måde kan de være sikre på, at det hele er under gode, ordnede forhold og faciliteter.
 

DE MEST POPULÆRE JAKKER PÅ SHOPPEN

 

Hvornår skal du så vælge Futurelight?

Hvis du ønsker god vandbeskyttelse, høj levetid og et slidstærkt materiale, så kan de eksisterende teknologier sagtens stadig være det rette valg for dig. Selve Futurelight teknologien er altså skabt for at opnå den optimale balance mellem både beskyttelse og komfort, som kan benyttes til aktiv brug i alle former for vejrforhold. Hele meningen og formålet med teknologien har været at skabe beklædning, som man ikke skal tage af hele tiden hvis du f.eks. får det for varm, og som stadig er med til at sørge for, at du er beskyttet mod både kulde, vind og vand. Det er nemlig lige netop dét, som Futurelight kan!

Læs mere om Futurelight på The North Faces hjemmeside.