Det er vigtigt at passe på vores hørelse. Din hørelse er helt essentiel for dit samlede helbred, og derfor er det også vigtigt at passe på den. Et godt sted at tage sine forholdsregler er, når du er bevidst om, at du bevæger dig i støjende omgivelser. Her kommer høreværnene af gode grunde ind i billedet. Men det kan være svært at tage stilling til, hvilken model der er bedst for dig? Derfor har vi samlet en guide til, hvordan du vælger de rette høreværn til dit personlige behov. Først vil vi blot komme ind på hvornår og hvorfor, det er vigtigt at benytte høreværn. 
 

Hvornår skal jeg bruge høreværn?

Gennem de senere år er høreværn – heldigvis – blevet mere udbredt end de førhen har været. Én af grundene til dette er, at der simpelthen bliver stillet skarpere krav til brugen af høreværn til medarbejdere på arbejdspladser i diverse typer af virksomheder. Dog kan man sige, at uanset om du bevæger dig i larmende omgivelser på arbejdspladsen, eller derhjemme i fritidssammenhænge, så er er det vigtigt at beskytte dine ører med et sæt gode høreværn. Når det kommer til anvendelse af høreværn på arbejdspladsen, så findes der nogle helt særlige og konkrete krav til i hvilke situationer, man skal have høreværn på. Så snart der er tale om høreskadeligt arbejde, skal en medarbejder bære høreværn, og i disse tilfælde er det faktisk virksomhedens ansvar at stille høreværn til rådighed for sine medarbejdere. Det anbefales at følge de samme forholdsregler, når du befinder dig i hjemmet privat. I privaten er det naturligvis dit eget ansvar at vurdere hvorvidt du ønsker at bruge dem, hvorimod det er virksomhedens ansvar, hvis du bliver udsat for høj støj i forbindelse med udførelsen af dit arbejde på arbejdspladsen.
 

DE MEST POPULÆRE HØREVÆRN PÅ SHOPPEN

 


Typer af høreværn

De helt overordnede typer af høreværn kan groft inddeles i ørepropper og ørekopper. Ørepropper skal sidde inde i øret, og ørekopperne dækker hele øret. På denne måde giver det sig selv, at ørekopper giver den bedste beskyttelse.
 

  • Ørepropper
    De fleste typer ørepropper er lavet således, at de er i stand til at udvide sig inde i øret. Hvis man sørger for at placere dem korrekt, kan de give en god støjdæmpning.
     

  • Ørekopper
    Ørekopper er det vi i traditionel forstand omtaler som høreværn, og som dækker hele øret.
     

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal vælge?

Hvilke helt specifikke høreværn eller ørepropper du skal bruge, afhænger helt og aldeles af, hvad du skal bruge dem til. Hvis du f.eks. bare har behov for at tage toppen af støjen, så kan ørepropperne sagtens være tilstrækkelige.

Der er stor forskel på høreværns dæmpning, især når der er tale om lavfrekvent støj. Der findes modeller med ekstra kraftige kopper, som er ekstra effektive mod lavfrekvent støj. Det er desuden en stor fordel af finde et sæt høreværn, der let kan foldes sammen, så de eksempelvis kan hænge fast i arbejdstøjet, og på den måde forbliver let tilgængelige, hvis pludselig du får brug for dem. Du kan med fordel vælge et par høreværn, som er elektroniske. Når du vælger en elektronisk model, betyder det, at høreværnene er udstyret med mikrofoner på ydersiden og højtalere på indersiden. På denne måde bliver lyden udenfor gengivet inde i selve høreværnet. Elektronikkens formål i høreværnet er primært at skrue ned for de høje lydniveauer, mens lave lydniveauer bliver gengivet inde i høreværnet, helt uændret. En anden fordel ved elektroniske høreværn er, at de også kan være forsynet med en radiofunktion. Desuden kan andre former for kommunikationsudstyr være indbygget.

Har du f.eks. behov for at kunne kommunikere med andre undervejs, kan det være fordelagtigt at vælge et sæt elektroniske høreværn. På denne måde er du både beskyttet mod støj og har samtidig mulighed for at føre en samtale, uden hele tiden at være nødt til at tage enten dine høreværn eller ørepropper på og af hele tiden.

Er du jæger? Hvis du skal bruge høreværnene i forbindelse med jagt, kan vi med fordel anbefale et sæt høreværn, der kun blokerer for lyden af skuddet, og andre lydniveauer der kan være skadelige. På denne måde kan du altså stadig føre en samtale, uden at skulle tage dem af. Vi håber denne guide har givet dig et overblik over, hvilke typer høreværn der findes, og hvilke høreværn, der passer bedst til dig.

Du kan se hele udvalget af høreværn og andet tilbehør lige her

Skal du bruge hjælp til at vælge det rigtige høreværn er du altid velkommen til at kontakte os på +45 78 72 34 34 & info@grejfreak.dk eller besøge vores fysiske butik i Aarhus