Det er super irriterende, hvis der kommer skader i dit telt. Det er naturligvis ikke noget, du ønsker, der skal ske – men på trods af dette, så er det ikke desto mindre en risiko. Men bare rolig, for der findes faktisk en måde, hvorpå du ret nemt og effektivt selv kan fikse skader på teltet. På den måde behøver du ikke smide det ud, og det har sikkert flere gode teltture i sig. Læs med i vores guide om reparation af telt.

DE MEST POPULÆRE PRODUKTER TIL REPARATION PÅ SHOPPEN

 

Telttype

Hvordan du skal foretage en teltreparation, kommer først og fremmest helt an på, hvilket slags telt du har, og hvilken metode du vælger at anvende til reparationen. Der findes tre forskellige typer af materialer, som teltet kan være fremstillet i.

 • Polyester

Typisk er et polyestertelt med PU-coating, og derefter kan denne telttype nemt lappes med en lap som Tear-Aid eller andre lignende lapper. Du kan bl.a. få to forskellige lapper, der er fremstillet af MSR. Tear-Aid er en helt unik lap til reparation af telt, som er gennemsigtig, hvilket har den fordel, at den kan anvendes til alle telte uanset farve. En anden fordel ved Tear-Aid er, at det ikke blot er en lappeløsning eller midlertidig løsning. De er nemlig beregnet som permanente løsninger til teltreparation, og derfor fortjener dette produkt også en fast plads i din værktøjskasse, når du er ude på tur. Derudover kan syningerne let tapes, så de bliver vandtætte.

 • Nylon

Telte der er fremstillet af nylon, som har fået en silikone imprægnering er altid gennembehandlede, hvilket gør, at der ikke er noget tape, der kan sætte fast. På baggrund af dette skal en flænge sys med bomuldstråd. Det er meget vigtigt, at det er en bomuldstråd man syer med, da man ikke kan tape syninger med silikone. Selvklæbende lapper er også en god måde at reparere dit nylontelt på, og kan gøres hurtigt, nemt og effektivt.

 • Bomuld

Når bomuldstelte skal repareres, skal de blot syes. Teltene fra Nordisk kommer f.eks. altid med en selvklæbende lap, som vi altid vil anbefale at sy rundt i kanten for at gøre dette permanent. Derudover findes der forskellige former for lapper, du kan anvende til at reparere dit bomuldstelt. Her kan vi bl.a. fremhæve selvklæbende nylonlapper som nævnt ovenfor, som også her er et godt bud på en hurtig, effektiv og nem reparationsmetode, der både kan anvendes på materialer som bomuld, nylon og akryl.

Teltstænger

Ligesom der kan opstå skader i stoffet, kan der også opstå skader på teltstængerne. Teltstænger kan risikere at knække, og dertil fås der forskellige løsninger, som enten skrues omkring stangen eller som skal tapes på. Denne løsning er dog mere midlertidig, men kan anvendes indtil du har mulighed for at skaffe et nyt stangsæt. Derfor er det altid godt enten at have tape eller snor med, når du er på telttur ude i det fri.

DE MEST POPULÆRE TELTE PÅ SHOPPEN

 

Guide til reparation af telt med Tear-Aid lapper

Her finder du en guide til, hvordan du lapper dit telt ved brug af Tear-Aid. Der er forskel på, hvordan du skal lappe telte, alt efter om skaden sidder i midten af teltet eller ude i kanten af teltet.

Hvis der er revner eller huller i midten af teltet:

 • Brug en desinficerende serviet, så du får renset i og omkring skaden. Sørg for, at overfladen dernæst bliver helt tør, før du går videre
   
 • Du kan nu klippe din Tear-Aid lap i den størrelse, der er behov for. Vi anbefaler, at du altid sørger for, at der er mindst 2,5 cm. på hver side af revnen for at være sikker på, at lappen vil dække helt tæt
   
 • Det kan være en god ide at runde hjørnerne, så lappen ikke er spids i hjørnerne
   
 • Du er nu klar til forsigtigt at rive beskyttelsespapiret af, og dermed gøre klar til at påsætte lappen
   
 • Placer lappen så centralt på revnen som muligt, og påsæt nu den klæberige side. Dernæst river du selve bekyttelsespapiret af lappen. 
   
 • Sørg for at lappen sidder godt fast og tryk den gerne grundigt ned mod skaden
   

Hvis der er revner eller huller i kanten af teltet:

 • Brug en desinficerende serviet, så du får renset i og omkring skaden. Sørg for, at overfladen dernæst bliver helt tør, før du går videre.
   
 • Du kan nu klippe din Tear-Aid lap i den størrelse, der er behov for. Vi anbefaler, at du altid sørger for, at der er mindst 2,5 cm. på hver side af revnen, for at være sikker på, at lappen vil dække helt tæt.
   
 • Du skal nu påsætte lappen på ydersiden af materialet og derefter vende materialet om
   
 • Herefter skal du placere nylon snoren på tværs af revnen, da dette er med til at forstærke
   
 • Fold det sidste af lappen over kanten
   
 • Du skal nu også sætte en anden lap på den anden side af materialet
   
 • Til slut skal du igen trykke lappen godt fast og til sidst klippe den overskydende snor af
   

Vi håber, du er blevet meget klogere på reparation af telt. Du kan nu ved hjælp af vores guide hurtigt og nemt fikse teltet, hvis det uheldigvis skulle risikere at få en skade, når du er på tur. Mangler du flere råd og vejledning omkring telte, så skal du læse vores teltguide.