Her hos GrejFreak.dk har vi et bredt udvalg af elektronik – herunder det verdenskendte brand Garmin. Garmin er kendt for at producere nogen af de mest avancerede og populære GPS-ure til alt fra outdoor, sport og træning til marine og luftfart. Alle urene er unikke i både design og funktionalitet, hvorfor det ofte kan være noget af en jungle at finde rundt i de mange forskellige modeller og versioner af modellerne. For hvad er egentlig forskellen på dem? Vi vil forsøge at ridse forskellen op på 3 af de mest kendte GPS-ure fra Garmin: Tactix, Instinct og Fenix.

Garmin Ure

Garmin Tactix serien

Garmin Tactix serien består af 6 versioner af den oprindelige model Garmin Tactix. Tactix er et taktisk inspireret GPS-ur, som bruges meget af militæret til taktiske operationer, fordi det lever op til MIL-STD-810. Dog kan uret også sagtens bruges til en bred vifte af outdooraktiviteter, da det er spækfyldt med de bedste træningsfunktioner. Urerne i Tactix serien fås med safirglas, som er et ekstra stærkt glas, der kan holde til ekstremt meget slid. I de nyere versioner af Garmin Tactix serien er urene fremstillet med stealth-mode, som fungerer som fly-tilstand, hvor deling af GPS-positioner og trådløs kommunikation deaktiveres. Derudover er urene i Tactix serien udstyret med en kill-switch, som kan slette al hukommelse, hvis dette skulle blive nødvendigt i en presset situation. Ydermere er urene i serien udstyret med Night-switch, som giver dig bedre mulighed for at aflæse uret med nattesynsbriller. Sidst men ikke mindst kommer kan urerne fås med solceller, som oplader uret fra sollyset, hvorfor dit smartwatch kan klare sig lige så længe, som du kan, når det er nødvendigt.

Garmin Instinct serien

Garmin Instinct serien består af 6 versioner af den oprindelige model Garmin Instinct. Garmin Instinct er et robust outdoor GPS-ur, som oprindeligt blev bygget til at kunne modstå selv de mest barske omgivelser. Garmin Instinct serien lever også op til militærets standard 810, som omhandler varme, stød og vandtæthed. Garmin Instinct serien er ideel til outdoorentusiasten, der vil have navigation, de kan stole på, og som kan bevare forbindelsen med omverdenen. Derudover er serien også ideel til træningsentusiasterne, som gerne vil træne smartere, mens de kan holde øje med kroppens signaler. Urerne fra Instinct serien kommer i et bredt udvalg af farver, og de kan ligesom Tactix serien også fås med solceller, der oplader urets batteri ved hjælp af solens stråler.

Garmin Fenix serien

Garmin Fenix serien består af 22 versioner af den oprindelige model Garmin Fenix. Garmin Fenix er et multisports GPS-ur, som bruges af de mest ambitiøse atleter og outdoor-eventyrer verden over. Fenix serien er udstyret med både avancerede GPS-funktioner samt træningsfunktioner til løb, svømning, cykling og meget mere. Garmin Fenix serien er udviklet med kombinationer af de bedste funktioner fra Garmins sports- og outdoor-ure for, at det kan blive den bedste multisport-træningsmakker og outdoor-navigatør. Urene i serien kan fås i safirglas, som er et ekstrem slidstærkt glas, som bidrager til mange års brug af dit Garmin ur. Derudover kan urene fås med solceller, som de andre 2 serier, som bidrager til et opladt ur, der ikke svigter midt i en aktivitet eller situation. Urerne i Fenix serien kommer i en stor og lille model, hvorfor der er forskel i batterilevetiden og skærmstørrelsen. Ydermere kommer Fenix uret i en 6s model, som er den mindste model af den alle, hvilket gør det ideelt til især sport, fordi urskiven er mindre end de andre.

Dan dig et overblik

Disse 3 forskellige serier fra Garmin minder meget om hinanden – både i design og funktionalitet – hvor det i sidste ende kommer til at handle meget om enkelte funktioner, som adskiller urene og gør dit valg lettere. Vi har nedenfor lavet en produktsammenligning af seriernes nyeste versioner: Tactix Delta Taktisk GPS-ur, Garmin Instinct GPS Sportsur og Garmin Fenix 6 Pro Solar Multisport GPS ur. Vi håber, at denne kan hjælpe dig, og du kan læse meget mere om urene på vores hjemmeside her

 

  Garmin Tactix Garmin Instinct Garmin Fenix
Urglas Buet safirkrystal eller kemisk hærdet Kemisk hærdet Buet safirkrystal eller kemisk hærdet
Displaystørrelse 1.4" 0.9" 1.3"
Vægt 97 g. 52 g. 83 g.
Smart-notifikationer Ja Ja Ja
ABC-sensorer Ja Ja Ja
Multi-GNSS support Ja Ja Ja
Pulsmåling Ja Ja Ja
Pulsmåling under vand Ja Nej Ja
Pulse Ox Ja Nej Ja
Garmin Pay Ja Nej Ja
ClimbPro Ja Nej Ja
Strømstyring Ja Nej Ja
Trendline Ja Nej Ja
Trendline rutevejl. Ja Nej Ja
PacePro Ja Nej Ja
Musik-apps Ja Nej Ja
Sving-for-sving Ja Nej Ja
Skikort Ja Nej Ja
Topografiske kort Ja Nej Ja
Sports-apps Ja Ja Ja
Taktisk aktivitetsapp Ja Ja Ja
Jumpstarter Ja Ja Ja
Nattesynstilstand Ja Ja Nej
Dobbelt positionsformat Ja Ja Nej
Stealth-Mode Ja Ja Nej
Kill-Switch Ja Nej Nej