I Danmark har vi altid været gode til at komme ud i naturen, og sådan fortsætter det nok i mange år fremover. Specielt aktiviteter i naturen er tiltalende i Danmark, da vi har en dejlig mild natur, der året rundt indbyder til aktiviteter og sport. Med tiden sniger der sig mere og mere lækkert grej med ud - specielt outdoor ure er med årene blevet populære. Det kan dog være en jungle at finde ud af, hvilket ur der passer bedst til dig. Derfor har vi lavet en urguide, så du kan blive lidt klogere inden dit næste køb.

MEST POPULÆRE OUTDOORURE

 

De vigtigste ting du skal forholde dig til

Nogle skal have målt tid, andre tælle skridt, tjekke vejret, måle hastighed eller lignende. Uanset hvilken funktion du skal bruge, er uret et optimalt værktøj at tage med udendørs. I dag findes der et utal af modeller med et utal af forskellige specifikationer, og vi er sikre på, at der også findes et ur med præcis de funktioner, du har brug for. Men hvilke ting skal du egentlig kigge efter, når du handler nyt ur? Vi har hos Grejfreak.dk lavet en urguide, hvor vi kommer omkring de mest væsentlige ting, du skal forholde dig til og hjælper dig derved til at finde et godt ur. Om du skal bruge det til løb, militæret, vandring eller andet, så kan du læse med her og blive klogere. Vi starter med gennemgå de vigtigste specifikationer, du skal forholde dig til.

 • Batteri

Batteriet er selvfølgelig meget relevant, når du skal købe et nyt ur. Da der kan være forskel på, hvilken type batteri, der er tale om, hvor længe det kan holde strøm, og om det er genopladeligt. Men der er nødvendigvis ikke én batteritype, der er den bedste i forhold til valg af ur til outdoor brug. Batteriet vil i de fleste ure enten være udskiftelige eller genopladelige, hvor begge dele kan have sine fordele. Nogle ure kan sågar blive ladet op ved hjælp af solceller i uret, mens det er i brug, det kan f.eks. urerne i Garmins Solar serie. Hvor længe batteriet skal holde strøm, er den anden centrale ting du skal tage højde for i forhold til batteriet, hvilket selvfølgelig kommer meget an på brugssituationen. Når alt kommer til alt, skal du altså huske, at tage højde for følgende ved køb af nyt ur; skal batteriet kunne skiftes eller genoplades, og hvor længe skal det holde strøm.

 • Holdbarhed

Hvad skal uret egentlig kunne holde til? Det kommer igen meget an på, hvad du skal bruge det til. Men en ting er sikkert, for de fleste der skal bruge et ur til aktiviteter, skal uret kunne klare nogle tæsk. Uden god holdbarhed kan flere funktioner i uret stoppe med at fungere ved mindre skader på uret, og hvad skal du så bruge det til? Vil du have et ur, der er spækket med funktioner, og som har en enorm høj holdbarhed, så anbefaler vi, at du kigger nærmere på G-Shock ure fra Casio.

 • Vandtæthed

Et ur til aktiviteter eller anden udendørs brug skal selvfølgelig være i stand til at modstå vand, da det en dag med sikkerhed vil blive vådt. Det kan de fleste ure også godt holde til, men der er dog forskel på, hvor meget de kan holde til. Nogle ure kan f.eks. holde til dykning mere end 200 meter under havets overflade, hvilket er meget relevant, hvis du skal bruge uret, mens du dykker dybt, men skal du ikke det, så er det på ingen måde nødvendigt. Et ur med vantæthed ned til 50 meter vil være mere end rigeligt for de fleste.

Andre relevante specs

Denne liste kunne næsten blive uendelig lang, og derfor kommer vi selvsagt ikke omkring det hele. Men vi vil her få nævnt nogle af de mange fede funktioner, du kan få med et outdoor ur. Et godt råd er at gå efter de specifikationer, du har behov for. Skal du f.eks. bruge uret til gå med, vil en skridttæller være meget relevant for dig. Du skal med andre ord altid gå efter de specifikationer, der er relevante for den aktivitet, du bruger uret i forbindelse med. Vi lister nogle af de mest almindelige og populære funktioner herunder: 

 • Bluetooth og Wi-fi

Disse funktioner er en del af alle smartwatches og er mest relevant for dig, hvis dit ur skal forbindes til en mobil eller hovedtelefoner.

 • Smartwatch?

Skal dit ur have mange af de funktioner, du normalt har på mobilen, så skal du helt sikkert gå efter et smartwatch. Det er utroligt hvad man kan proppe ned i en lille urkasse i dag.

 • GPS og Kort

Nogle ure har et indbygget kort og GPS, så du nemt kan navigere, mens du er på tur.

 • Kompas

Behøver dit ur ikke en GPS, men vil du stadig gerne have hjælp til navigationen. Så er et indbygget kompas noget for dig.

 • Skridttæller og pulsmåler

Skal du bruge dit ur til sport, vil du blive glad for disse specs. Så kan du bedre tracke din aktivitet og fremskridt.

 • Luftryksmåler og højdemåler og Temperaturmåler

Disse funktioner er super fede og kan være meget brugbare for nogle, mens de for andre kan være overflødige.

 • Størrelse, rem og fit

Vær opmærksom på hvilken størrelse ur du vil have, hvilken rem det skal være og prøv det gerne for at finde ud af, hvordan det fitter.

 • Tidstagning, alarmer mm.

Dette er nogle af de mest almindelige funktioner, og de findes på næsten alle ure. Er de vigtige for dig, anbefaler vi, at du dobbelttjekker, at de er at finde på uret.

 • Taktiske funktioner

Skal uret være til militært brug, kan du med fordel købe et med taktiske funktioner. Disse funktioner varierer fra ur til ur, men kan f.eks. være Stealth-mode, Nightvision, Waypoint-projicering, Kill Switch og mange flere.

Hvilket ur skal jeg så købe?

Det kommer helt an på, hvad du skal bruge det til. Vores urguide giver dig et overblik over alle de forskellige funktioner, dit næste ur kan have. Men uanset om du skal bruge et træningsur, sportsur, militær ur eller bare har brug for et lækkert ur med mange specs, så afhænger valget 100% af brugsmålet og dine præferencer.

MEST POPULÆRE URE

 

Vi håber, at denne urguide kan hjælpe dig frem til at vælge et nyt, lækkert ur. Vi anbefaler, at du går på jagt i vores store udvalg af outdoorure, og måske kommer og besøger os i vores showroom i Viby J. Så tager vi gerne en snak og hjælper dig med at finde præcis det ur, der passer til dit behov. Er du interesseret i altid at få nyheder om de nyeste ure før alle andre, så kan du blive en del af vores kundeklub her.