Hvis du plejer og vedligeholder dit fodtøj optimalt, kan det holde længere, og du får dermed fuldt udbytte af dit fodtøj. Vejret i Danmark er meget omskifteligt, hvor det hurtigt kan gå fra regn og kulde til sol og varme. Derfor er det ideelt, hvis dit fodtøj kan holde til al slags vejr. Det kan med fordel gøres med imprægnering af sko og støvler. Du skal imprægnere inden du tager dit fodtøj i brug første gang samt løbende med jævne mellemrum. Læs vores guide og bliv klogere på, hvordan du beskytter dine sko og støvler.

MEST POPULÆRE IMPRÆGNERING

 

Hvorfor skal jeg bruge imprægnering?

Det er mere eller mindre en nødvendighed, hvis du vil undgå at få gennemblødte og kolde fødder. Det er det mest optimale, når du er ude i det fri og generelt opholder dig udendørs i regnfuldt og vådt vejr. Formålet er at skabe en vandafvisende overflade på sko og støvler. Det gælder faktisk også for jakker, telte eller lignende. Læs også hvordan du imprægnerer tøj og telte.

Når du er flittig med imprægnering af sko og støvler, så opnår de en længere holdbarhed. Hvis du gør det med jævne mellemrum, sørger du for at pleje og vedligeholde dine materialer, så de forbliver pænere i længere tid. Formålet er at gøre materialet vandafvisende, da der på den måde bliver skabt en overflade, der afviser vand og skidt. En meget vigtig detalje er, at materialets åndbare funktion bliver bevaret.

Det kræver ikke meget at imprægnere dine sko og støvler før brug, men vi kan forsikre dig om, at din tid er givet godt ud. Du får et par vandtætte sko, der er godt beskyttet, og så er de er nemmere at rengøre for snavs. Du undgår at snavs trækker sig ned i materialet og dermed ødelægger dine sko.

Forskellige typer til sko og støvler

  • Spray

    Imprægnering af sko og støvler kan gøres med spray. Det kommer i en flaske, som indeholder en sprayfunktion, der gør hele påføringsprocessen ganske enkel. Det er let, nemt og hurtigt at fordele. Der findes flere forskellige typer, hvor nogle fungerer bedst til syntetiske materialer og nogle til læder. Vær herudover opmærksom på, at der findes specielle typer til overtøj og fodtøj.

  • Bivoks

    Voks er perfekt til alle typer læder, og det kan således være både støvler, sko, handsker, punge m.m. Voks er ideelt, fordi det trænger dybt ned i læderet, hvor det plejer og fugter læderet, så det bevarer smidigheden. Samtidig gør det dit læderprodukt vandafvisende.
     

MEST POPULÆRE SKOPLEJE

 

Hvilken er mest oplagt?

Spray er oplagt til de fleste typer fodtøj. Det hjælper bl.a. til at isolere dine sko, så vandet preller af og ikke trænger ind til dine tørre strømper. Det er dog vigtigt at slå fast, at det ikke er alt fodtøj, der kan tåle det. Det afhænger af, hvilket materiale dit fodtøj er fremstillet i.
Det er en god idé, at du giver dit fodtøj 3 tynde lag, hvis de endnu ikke er taget i brug. Fremgangsmåden er simpel:

  1. Du holder dine sko ca. 20 cm væk fra kroppen, hvorefter du påfører sprayen i et tyndt lag. Vend skoene undervejs så det bliver jævnt fordelt og du får ramt alle små kanter.

  2. Når du har påført et tyndt lag, stiller du skoene til tørre i ca. 45 minutter, før du har mulighed for at påføre anden og efterfølgende tredje omgang. Det er bedre at påføre 3 tynde lag end 1 tykt lag. Når du efterfølgende gentager processen, er det nok med ét tyndt lag.

Er dine sko eller støvler i læder, kan du som beskrevet overveje at benytte voks.

I videoen nedenunder kan du både se, hvordan du benytter spray og voks. Det skal nævnes, at voks ikke fungerer til støvler i syntetisk materiale.
 

Smitter det af?

Svaret er enkelt – nej, det er ikke meningen, at det skal smitte af eller misfarve. Hos GrejFreak.dk tilbyder vi de bedste produkter, så du ikke skal gå på kompromis med kvaliteten. Vi har et stort sortiment, som ikke afgiver farve, når de påføres. Dog vil læder helt naturligt få en mørkere nuance, hvis du påfører bivoks, da læderet suger voksen til sig. Du kan se hele vores udvalg af imprægnering her, og finde det, der passer bedst til dine behov og præferencer.

Hvor tit skal jeg imprægnere mit fodtøj?

Det er vigtigt, at du imprægnerer dine sko allerede inden brug første gang. På den måde sikrer du det bedste og mest vandtætte resultat – også på sigt. Ved at gentage processen styrkes effektiviteten. Vi anbefaler derfor at give materialet en omgang med jævne mellemrum. Der er ikke noget endelig facit på, hvor tit du bør gentage akten, men dine sko har godt af et tyndt lag en gang i mellem. Vi vil anbefale dig, at du som minimum imprægnerer dit fodtøj 2 gange på en sæson. Lige i starten af sæsonen og igen midt i sæsonen. Husk at rengøre dit fodtøj inden påføring. Læs mere om fodtøj.

Når dine sko er imprægneret holder de udseende og funktion i længere tid. Du kan uden bekymring bruge dine sko udendørs i al slags vejr. I regnvejr undgår du at dine fødder og strømper bliver våde.

Vi håber, at du kunne bruge vores guide. God fornøjelse med imprægnering af sko og støvler!

Tilmeld dig vores kundeklub for at få en masse fordele.