Du har behov for den rette riffeltaske til sikkert at transportere eller opbevare dit våben. Det kan dog være svært at bestemme sig for, om det skal være en blød eller hård riffeltaske. For mange er den eneste forskel udelukkende, om tasken er hård som en kuffert eller blød som en duffelbag. Der er dog meget andet, du bør holde øje med – specielt når det kommer til funktionalitet.
 

Hård riffeltaske vs. Blød riffeltaske

En hård riffeltaske kommer i en hård ydre skal, som ofte er udviklet I et holdbart materiale f.eks. plastik eller metaller. Indvendigt er den foret med skum, som beskytter dit våben. En blød riffeltaske er derimod udviklet i et mere fleksibelt dog holdbart materiale. Det kunne eksempelvis være i nylon og Ripstop Nylon. Indvendigt er den foret med blød polstring, som sikrer beskyttelse.

Hver taske har hver sine fordele og ulemper, hvorfor den følgende guide skal være pejlemærke for dit valg.

På billedet øverst ser du 5.11 - Hard Case 50 Våbenkuffert. Den er fremstillet i hårdt plads, hvilket gør den robust, så den tåler slag, støv og vand. Ideel hvis du ønsker, at dit våben skal beskyttes på bedste vis.
 

Fordele og ulemper ved en hård riffeltaske

En hård riffel- og pistoltaske tilbyder større beskyttelse for dit våben end bløde tasker typisk gør. Med en hård ydre skal og en indre skumpolstring, er en hård riffeltaske det optimale valg, når du skal opbevare våbnet i længere tid, eller hvis du skal transportere det over længere afstande.

Tasker der er udviklet i plastik eller fiberforstærkede materialer vejer ofte ikke så meget, samtidig med at de er rigtig holdbare. Hvis du vælger at købe en hård riffeltaske er disse faktorer værd at holde øje med:

 • Slidstærk konstruktion

 • Vandtæt beskyttelse

 • Flere lags skumforing

 • Forstærkede låsemekanismer

 • Hjul for nem transport

 • Kan ofte være tungere, større og laver mere larm når den transporteres end en blød riffeltaske

 

Hård riffeltaske
Fordele: Ulemper:
Makstimal sikkerhed for dit våben Ofte dyrere
Overholder ofte forskellige krav    om våbentransport                                                            Kan ofte være tungere, større og laver mere larm, når den transporteres end en blød riffeltaske
 

DET MEST POPULÆRE TIL VÅBENTRANSPORT PÅ SHOPPEN

 

 


Fordele og ulemper ved en blød riffeltaske

 

Bløde riffeltasker er ofte mere praktiske at transportere samt lettere at administrere. Generelt set yder de dog en dårligere beskyttelse end en hård riffeltaske. Du kan dog finde bløde riffeltasker, der er designet til at kunne flyde på vand samt give dig mulighed for at bruge den som pude, når du ikke benytter den. Bløde riffeltasker yder tilstrækkelig beskyttelse af dit våben, og så er den tilmed næsten lydløs at transportere – ideelt for jægere!

Disse faktorer bør du være opmærksom på, når du skal købe en blød riffeltaske:

 • Nylon eller Ripstop nylon for optimal holdbarhed, se f.eks. denne riffeltaske

 • Integreret riffel fastholdelse eller internt sammenkoblingssystem for at sikre dit våben bliver på sin plads

 • Ekstra lommer

 • Kompressions stropper

 • Teknologi der gør tasken lettere at bære

 

Blød riffeltaske
Fordele: Ulemper:
Vejer mindre og sikrer en mere stille transport Ikke lige sp sikre og modstandsdygtige som en hård riffeltaske
Mulgihed for at købe vandtætte tasker som også er designet til at kunne flyde Våbnet kan lettere flytte sig under transport                                                               
 

Ting du bør overveje før du køber en riffeltaske

Riffeltasker kommer i mange forskellige designs og størrelser. Her er der en række scenarier, der måske kan gøre din beslutning lettere:

 • Hvis du er jæger og skal på jagt efter vandfugle eller planlægger en lang udendørsrute, bør du købe en vandtæt taske

 • Hvis våbnets sikkerhed er din største prioritet, bør du købe en taske med en indbygget låsemekanisme

 • Hvis du ønsker at tilføje ekstra udstyr til din taske, bør du købe en der er kompatibel med MOLLE

 • Hvis du vil bære tasken på ryggen, bør du købe en med robuste og komfortable stropper
   

Lad dine behov bestemme

Når valget står mellem en hård- eller blød riffeltaske, er det et spørgsmål om smag og behag. I sidste ende skal du vælge det, der passer til dit våben og aktivitet.