En skydeinstruktør, en politibetjent og en soldat går ind på en bar.

De diskuterer om, hvor det er bedst at placere sit hylster.

Ingen vinder.

Dette lyder rigtig, gør det ikke? Der findes nemlig et hav af forskellige steder, hvor man kan placere sit pistolhylster – men dit valg afhænger af dit behov. Vi har derfor skrevet denne guide, som hjælper dig til at finde den rette placering af dit hylster.

Det hylster du ser på billedet er 5.11 Tactical - ThumbDrive Holster: Glock 17/22. Dette hylster er yderst populært og er udviklet til at være det sikreste og hurtigste level II hylster. Det er nemt at anvende uden at gå på kompromis med sikkerheden. Hylsteret er desuden testet i felten af Viking Tactics.
 

Generelt om hylstre

Der findes to standard typer af hylstre – disse omtales som paddle og pancake.

Paddle hylster: er kendetegnet ved at have en speciel skal tilknyttet til et supporterende materiale. Skallen er oftest udviklet af plastik eller et andet stift materiale.

Pancake hylster: Er udviklet i to forskellige materialer, f.eks. læder og samlet som en sandwich eller pandekage – deraf navnet.

Hylstre bliver udviklet til mange forskellige formål med forskellige konfigurationer, som bl.a. kan sættes på et bælte, bæres over skulderen eller påsættes til dit ben. Nogle hylstre kan endda være i din lomme eller i en mindre taske. Du finder også hylstre, der kan påmonteres på veste og Plate Carriers.

Når du skal vælge et hylster, bør du specielt holde øje med følgende tre punkter:

  • Sikkerhed
  • Funktionalitet
  • Adgang til våbnet
     

Udover dette, bør du vælge et hylster, som passer til din aktivitet og mission samt dine personlige præferencer.
 

Hylstre til bælte

Hylster til bælter kommer i to forskellige variationer: Uden på bæltet og indersiden af bæltet. Hvis du støder på dette, vil det ofte betegnes med engelske udtryk: Outside the waistband (OWB) og Inside the waistbelt (IWB).

Uden på bæltet: Bæltehylstre som sidder udvendigt på bæltet fastgøres på selvsamme bælte. Du kan ofte vælge mellem venstre- og højrehåndet. Nogle hylstre muliggør, at du selv kan skifte mellem højre og venstrehånds konfiguration. Hvis du ønsker, at hylstret skal være skjult, har du brug for en jakke eller trøje, som er lang nok til at dække hylsteret.

Indersiden af bæltet: Bæltehylstre på indersiden af bæltet fastsættes også til dit bælte men er designet til at være placeret mellem din krop og indersiden af dine bukser. Du har ikke behov for specialtøj for at skjule våbnet med dette type hylster, men den er højst sandsynlig ikke lige så komfortabel, som et hylster der sidder på ydersiden.
 

DE MEST POPULÆRE PISTOLHYLSTRE PÅ SHOPPEN

 

 

Hylstre til veste

Dette er pouches, der påsættes veste eller Plate Carriers. Den er bestemt ikke beregnet til skjult brug. Vesthylstre er normalt kompatible med MOLLE eller 5.11® SlickStick. Dette giver dig mange muligheder og kan dermed tilpasses til dine personlige præferencer.

Formålet med et hylster til veste er at placere den et sted, som du hurtigt kan tilgå. Nogle finder det mærkeligt at trække en pistol, der er omkranset af andet udstyr.
 

Hylstre til skulder

Et skulderhylster slynger sig om dine skuldre og rundt om din ryg for at sikre en jævn fordelingen af vægten. Dit våben sidder på siden af din krop.

Det er ofte nemt at skjule våbnet, når du benytter et skulderhylster – dette gøres ofte bare med en jakke eller trøje, der kan åbnes i fronten. Disse hylstre er dog ikke altid populære på skydebaner – nogle steder er de endda forbudt, så det kan være besværligt at træne med denne.
 

Hylstre til trøjer

Trøjer med hylsterspecifikationer er ofte designet ved at have hylstret placeret ved skulderen. Trøjerne er ofte polstreret godt, som medvirker til at skjule våbnet.
 

Hylstre til ben

Hovedårsagen til et benhylster (også kaldet lårhylster) er at holde våbnet adskilt fra andet udstyr, samtidig med at den er hurtig og nem at trække og bruge. Denne type af hylster er fastmonteret til dit bælte, hvoraf hylsteret er placeret på låret. Pistolen er placeret på låret, hvor din hånd er, når du står normalt oprejst.
 

Hylstre til ankel

Ankelhylstre er kun praktiske i få situationer – men de kan være utrolig nyttige, hvis de har behov for at bære en back-up pistol. Hylstrene kan være en smule akavede at trække din pistol fra, og de kan være i vejen, når du går. De er dog utrolig nemme at skjule bag dine bukser og støvler.
 

DE MEST POPULÆRE RYGSÆKKE OG DAYPACKS PÅ SHOPPEN