Valg af den rette våbenkuffert er særligt vigtigt. Den rette våbentaske vil nemlig både beskytte dit våben og samtidig gøre det lettere for dig at transportere. Der er flere vigtige faktorer, der gør sig gældende, når du skal tage beslutningen om, hvilken riffeltaske du skal vælge. Dette kan bl.a. omfatte vægt, dimensioner, sikkerhed samt om den er vandafvisende.
 

Vigtige faktorer ved riffeltasker

For mange personer er en soft-shelled riffeltaske det oplagte valg, da brugervenligheden er høj og beskytter våbnet. Beslutningen om valg af en riffeltaske bør dog være mere nuanceret end om materialet er blødt eller hårdt. Det anbefales at finde en taske, der er nem at bære, beskytter våbenet tilstrækkeligt og har nok plads til, at du kan medbringe ekstra grej.

Du bør have fokus på følgende faktorer, når du skal vælge riffeltaske: 

 • Vægt: 

  Som de fleste nok er bevidste om, er en letvægtsriffeltaske lettere at transportere rundt. Du bør dog overveje, om den beskytter våbnet i tilstrækkelig grad, da dette ofte er en mangel ved letvægtstasker. Kunsten er derfor at finde den rette balance mellem vægten på riffeltasken og graden af beskyttelsen.

   

 • Stærke stropper:

  Du bør ligeledes holde fokus på, om riffeltasken har robuste stropper, som ikke løsner sig eller let bliver revet over. Forstærket nylonstropper er typisk de mest holdbare. Nogle riffeltasker giver dig mulighed for at justere stropperne, hvilket gør oplevelsen af at transportere tasken langt mere komfortabel.


   
 • Vandafvisende:

  Hvis du allerede ved, at du kommer til at benytte riffeltasken i et vådt miljø, bør du rette fokus på, om tasken er vandafvisende. Det er dog altid en god idé, at du gør dig overvejelser om denne faktor, da man aldrig helt kan stole på vejrprognoserne.


   
 • Ekstra:

  Ved nogle riffeltasker finder du sidelommer, polstrerede bærestropper og nylonseler, som er kompatibel med MOLLE. Du kan også finde tasker, der har flere rum, ekstra stopper eller måske et udviklet koblingssystem, der holder riflen helt fastsikret.
   

Valg af Våbenkuffert/RiffeltaskeVælg den rette størrelse:

De indre dimensioner i en riffeltaske er vigtigere end de ydre dimensioner, da du skal være sikker på, at dit våben passer perfekt i tasken. På baggrund af dette skal du kende dit våbens dimensioner og derefter finde den rette taske. Tasken må ikke være for stor, da våbnet vil kunne flytte sig og dermed opstår muligheden for, at våbnet tager skade. Derfor bør du altid kontrollere hovedrummet, hvor våbnet skal placeres, før du vurderer alle de andre egenskaber i riffeltasken.
 

Hvilke materialer bør man vælge?

Nylon og rip-stop nylon er typisk det bedste materialevalg til din riffeltaske. Nylon medvirker en vandafvisende effekt, mens rip-stop nylon giver en særdeles god holdbarhed over for rifter og slitage. 5.11 har udviklet flere forskellige riffeltasker, hvor materialevalget er nylon, hvilket giver dig en funktionsdygtig riffeltaske mange år fremadrettet. Her kan eksempelvis nævnes 5.11 Tactical - Shock 42" Riffeltaske. Denne riffeltaske er i et kraftigt materiale, hvilket gør den yderst populær. 
 

DE MEST POPULÆRE PRODUKTER PÅ SHOPPEN