Med undertøj fra Sitka får du kvalitet hele vejen igennem. Mærket er opstået i 2005 på baggrund af en flok bjergbestigere, der oplevede udfordringen af at være fugtige og svedige efter en klatretur. De besluttede derfor at udvikle et produkt med en filosofi. Filosofien for Sitka er i dag stadig ”Turning clothes into gear”, hvilket også kommer til udtryk i deres undertøjsserie. Her har de formået at integrere den avancerede polygien oder control-teknologi, der sikrer, at du netop holdes tør og fri for lugt under bevægelse.
 

Hvor vigtigt er den rigtige tykkelse på undertøjet?

For at opnå de bedste resultater med dit undertøj fra Sitka, er det vigtigt at finde netop den tykkelse på undertøjet, der passer bedst til dig. Når det kommer til undertøj, spiller især vejret en afgørende rolle, da du kan opleve irritation, hvis dit undertøj er enten for koldt eller for varmt. Det anbefales der altid at tjekke vejrudsigten inden du bevæger dig ud i naturen. Undertøjet fra Sitka er inddelt i 3 forskellige kategorier i form af lightweight, midweight og heavyweight

Nedenfor kan du læse nærmere om, hvad de forskellige kategorier af tykkelserne på undertøjet egner sig bedst til. Kategorierne nedenfor er inddelt efter tykkelsen på undertøjet, hvor 1 er tyndest og 3 er tykkest. Vægten følger tykkelsen på undertøjet, og dermed vil lightweight-kategorien som navnet antyder være lettere end heavyweight-kategorien.

Lightweight-kategorien er den absolut letteste og tyndeste kategori af undertøj fra Sitka og tykkelsen på undertøjet vurderes at være 1. Trøjen vejer i str. large kun 150 g og buksernes vægt er helt nede på 120 g. Med denne kategori får du altså ultra-let undertøj fra Sitka. Denne kategori anbefales at bruge fra maj til september, hvor temperaturen i Danmark er højest. Her er tale om en serie, der er enormt god til at transportere sved og fugt fra kroppen, hvilket kan være helt uundværligt i de varmere måneder. Dermed egner denne kategori sig godt som undertrøje til den tidlige jagtsæson og hen over sommeren. Lightweight-kategorien er - som de andre kategorier fra Sitka - udstyret med den unikke teknologi, der neutraliserer lugt og sikrer en frisk sommer. Kategorien er fremstillet i materialerne bi-Component Polyester Spandex Blend. Derudover har trøjen i kategorien fået tilføjet en strop til tommelfingeren, så trøjen bliver, hvor den skal hele dagen.  Bukserne er fremstillet i samme materiale som blusen og er udstyret med lav profil elastik i taljen.

Midweight - Forår/Efterår

Når temperaturen begynder at dale, bliver midweight-serien det optimale valg for dig, da den er i forhold til tykkelsen på undertøjet vurderet som kategori 2. Denne serie har sin bedste anvendelse i oktober og november samt marts og april. Midweight er den næstvarmeste kategori i serien og indeholder mange af de samme fordele som lightweight-modellen. Til midweight-kategorien er der dog tilføjet fleece, der er tilpasset til kroppen for at isolere og holde dig varm. Trøjen vejer i str. Large 270 g, mens bukserne vejer 250 g, hvilket ligeledes vidner om, at der er mere til at holde varm end i lightweight-udgaven. Trøjen findes med lynlås, der giver nem mulighed for ventilering. Som lightweight-kategorien findes midweight med snor til fastsættelse af tommelfingeren for, at den bliver, hvor den skal. Bukserne er ligeledes lavet med fleece, hvorfor de generelt vil opleves som varmere at have på og mere isolerende end lightweight.

Heavyweight - Vinter

Når det bliver rigtigt koldt, og vi nærmere os december til februar, er det nødvendigt med endnu varmere undertøj. Dette har Sitka naturligvis løsningen på, og du finder i deres heavyweight-kategori af undertøj, der sikrer, at du ikke fryser selv ved lav aktivitet i de kolde måneder. Kategorien er som midweight udstyret med åndbar fleece, men her vejer trøjen i str. large 350 g i modsætning til de 270 g i midweight. Her er der altså en del mere trøje til at holde dig varm. Dette sikrer, at heavyweight-kategorien er velegnet selv til længere ture. Som med de andre kategorier, er heavyweight ligeledes udstyret med teknologien, der holder dig tør for fugt og lugt.

Klar til at vælge tykkelsen på undertøjer?

Når du har forholdt dig til, hvornår på året dit undertøj skal bruges, er du klar til at tage en beslutning om, hvilken tykkelse på undertøjet, der passer bedst til netop dit behov. Det kan være en fordel at have undertøj i flere forskellige tykkelser, så du har muligheden for at korrigere for vejret på den pågældende dag
 

Det hurtige overblik 

Lightweight 

Midweight 

Heavyweight 

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

 


Månedsinddelingen for anvendelsen af Sitka undertøj tager udgangspunkt i danske udendørstemperaturer, men Sitka undertøj kan uden problemer anvendes i andre lande. Her kan du bruge din sunde fornuft i forhold til gennemsnits temperaturer for sommer, forår/efterår og vinter.

 

 

Tykkelsen på undertøj

Ligth weight

Midweight

Highweigth

Kategori

1

2

3

 

Vægt

Lightweight                         

Midweight

Heavyweight

Trøje

150g

270g

350g

Buks

120g

250g

250g