Content watched by Whocopied.me

Guide til bæresystemer

Et bæresystem har flere formål. Først og fremmest skal bæresystemet støtte og aflaste brugeren. Derudover skal et bæresystem også skabe ventilation. Alt efter hvilket mærke du vælger i vandrerygsække, er der forskellige bæresystemer. Det følgende vil beskrive hvilke systemer, de forskellige mærker har.

Ved nogle af mærkerne vil der være behov for at kende til specifikke størrelser på din krop, hvorfor vi først gennemgår en guide til at måle din personlige størrelse samt en generel størrelsesguide.

Hvordan måler du ryglængde?

Da systemet skal placeres på ryggen, er det vigtigt at måle din ryglængde og ikke din højde. Ryglængden måles fra hoftebenet til nederste nakke nakkehvirvel. Dette vises på billedet nedenfor:

Ryglængde ved rygsæk

Hvordan måler du hoftebredde?

Når du måler bredden ved dine hofter, måler du hele vejen rundt ved dine hofter. Her skal du være opmærksom på at måle ved hofterne og ikke i taljen. Dette vises på billedet nedenfor:

Hoftebredde ved rygsæk

Generel størrelsesguide

Ved nogle af systemerne vil du have behov for at vælge størrelse, og ved andre er det blot et system, der kan tilpasses. Hvis du skal vælge størrelse, har vi samlet følgende størrelsesguider, som kan bruges som et pejlemærke, når du skal vælge størrelse.

Vi har valgt at lave to størrelsesguider til ryglængde, da de forskellige størrelser kan være forskelligt inddelt.

Ryglængde

Rygsæk ryglængde skema

Hoftebælte

Rygsæk hoftebælte skema

The North Face

The North face har udviklet deres egen teknologi til deres bæresystem. Denne teknologi hedder Optifit og skal sikre yderst høj kvalitet og komfort. Teknologien gør det muligt at tilpasse systemet, så den passer til de aktiviteter vandrerygsækken bruges til, den vægt der er i vandrerygsækken samt brugerens størrelse.

Systemet kan justeres i længden, så den passer perfekt til højden på brugeren. Endvidere kan hoftebæltet gøres længere og kortere, så vandrerygsækken sidder fast på kroppen. Med denne teknologi sikre systemet at rygsækken har følgende kontaktflader med kroppen: højre og venstre skulder, hofterne samt lænden. Således sikres komfort, da rygsækken hviler flere steder på kroppen. Samtidig sikre systemet maksimal ventilation. De to følgende billeder viser systemet fra The North face:

Hoftebælte:

The North Face Rygsæk hoftebælte

Skuldre og ryg:

The North Face rygsæk skulder og ryg

Se hvordan systemet fungerer her:

Tasmanian Tiger og Tatonka

Tasmanian Tiger har 6 forskellige systemer, som er lavet til forskellige formål.

X1-System:

Det første system er X1-system, som er lavet til at håndtere tung vægt. Dette system har til formål at flytte vægten fra skuldre og ryg til hofterne, hvilket sker i punkt 1 og 2 i billedet til venstre. Punkt 3 er et bælte, som gør det muligt at tilpasse specifikt til brugeren omkring hofterne. Punkt 4 viser et område der er gummibelagt, så systemet ikke glider på ryggen. Punkt 5 viser en aluminiums stang, som gør, at den sidder helt optimalt til ryggen. Ved punkt 6 er der polstring, lavet af materiale der skaber ventilation. Punkt 7 viser, at det er muligt at tilpasse i forskellige indstillinger. Punkt 8 viser skulderstroppe, og punkt 9 viser, at det er muligt at tilpasse systemet i højden.

Tatonka og Tasmanian Tiger X1 bæresystem

V2-System:

Det andet system er V2-system, som er lavet til medium til tung vægt. Ved punkt 1 er der to aluminiums stykker, som skal sikre støtte på midten af ryggen. Ved punkt 2 er der to stykker af glasfibre. Sammen skaber punkt 1 og 2 tilpasning og fleksibilitet. Punkt 3 viser, at der er en hofterem, som sikrer fordeling af vægt. Punkt 4 sikrer, at tasken ikke glider på ryggen, da materialet her er i gummi. Punkt 5 viser bæltet, som sikrer tilpasning til brugeren. Ved punkt 6 er der polstring og opbevaring. Tasken kan tilpasses ved punkt nr. 7 og 8 i form af stroppernes længde. Ved punkt når 9 kan højden i toppen også justeres.

Tatonka og Tasmanian Tiger V2 bæresystem

V2 Plus-System:

Det tredje system er V2 Plus, som er lavet til medium til tung vægt. Punkt 1 viser to aluminiums stykker, som sikrer at vægten fordeles på kroppen og ned til hoften. Hoftebæltet har polstring, som kan laves til gummi i punkt nr. 2. Dertil er der hoftevinger i punkt 3. Bæltestroppen vises ved punkt 4. Ved punkt 5 sikres ventilation. Skuldestropperne er nemme at tilpasse ved punkt 6, hvilket sammen med kontrolstroppen ved punkt 7 sikrer god tilpasning.

Tatonka og Tasmanian Tiger V2-plus bæresystem

Y1-System:

Det fjerde system er Y1, som er lavet til at håndtere medium til tunge vægte. Elementerne ved punkt 1 sikrer, at vægten fordeles samt høj fleksibilitet. Hoftebæltet er ergonomisk med behagelig polstring. Den del af hoftebæltet, der går mod lænden er lavet af gummi, så den ikke glider. Ved skuldrene er der stropper ved punkt 4 og 5, som kan tilpasses, hvilket hoftebæltet også kan ved punkt 6.

Tatonka og Tasmanian Tiger Y1 Bæresystem

X vent-System:

Det femte system er X vent system, som er lavet til små til medium backpacks. Det er et ventileret bæresystem, som forbinder det at bære vægt med høj komfort gennem ventilation. Ved punkt 1 krydser to aluminiums stykker hinanden. Ved punkt 2 kan skulderstroppen tilpasses profilen, mens trådnettet ved ryggen kan tilpasses ved punkt 3. Dette trådnet kan løsnes eller strammes, alt efter om der er behov for ventilation, eller at rygsækken skal sidde direkte mod ryggen. Ved punkt 5 findes hoftebæltet med behagelig polstring. Skulderstropperne ved punkt 6 er i behageligt materiale.

Tatonka og Tasmanian Tiger X-Vent bæresystem

X Vent-Zero Plus system:

Det sjette og sidste system er X Vent-Zero Plus system. Denne har perfekt ventilation og er yderst let. Der er to fiberglass stænger placeret som et kryds i ryggen, hvilket skaber støtte. Endvidere er der et hoftebælte ved punkt 3, som bidrager til god ventilation grundet materialet. Det åbne område ved punkt 5 skaber ventilation. De 2 stænger formet som et x kan tilpasses, alt efter hvor tæt man ønsker, at tasken skal sidde på ryggen. Endvidere vil en tilpasning af disse ændre fordelingen af vægten.

Tatonka og Tasmanian Tiger X-Vent Zero Plus bæresystem

Thule

Bæresystem fra Thule

Et bæresystem fra Thule har stor fokus på at sikre komfort. Det er blandt andet muligt at tilpasse bæresystemet i længden, så den kan tilpasses den specifikke bruger, hvilket billedet til venstre nedenfor viser. Der er aluminiumsstykker i bæresystemet, så vægten i rygsækken fordeles mellem skuldre og hofter.
Thule bæresystem til rygsække

Endvidere er der et twist i hoftebæltet, som gør det muligt at bevæge sig med bæresystemet på en naturlig måde. Denne funktion ses på billedet nedenfor:

Thule hoftebælte system

Se mere om Thules bæresystem her:

Lowe Alpine

Mange af bæresystemerne fra Lowe Alpine giver mulighed for at tilpasse ryglængde og hoftebælte. Endvidere fås mange af deres tasker med forskellige ryglængder. Husk at du finder dine egne mål ved at bruge guiden øverst på denne side.

Tilpasning til dig:

  1. Hvis systemet kan tilpasses i længden, bør længden tilpasses ryglængde jf. guide øverst på denne side
  2. Løsen alle stropper
  3. Stram hoftebæltet
  4. Stram skulderstropperne
  5. Stram brystspændet
  6. Stram slutteligt alle andre remme, som kan hjælpe med at spænde systemet fast på kroppen.


Populære vandrerygsækkeTilbage til GrejPedia forsiden

Hos GrejFreak.dk vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at gennemskue hvilke omkostninger der er i forbindelse med køb på vores hjemmeside.Fragttyper og omkostninger

Alle ordrer over 499 DKK sendes fragtfrit i hele Danmark, hvis du vælger pakke uden omdeling. Såfremt du ønsker at modtage pakken med omdeling, skal du på en ordre over 499 DKK kun betale differencen mellem med omdeling og uden omdeling. Prisforskellen er på 30 DKK.
Hvis du køber for under 499 DKK eller ønsker at få din ordre sendt til udlandet, skal du vælge en af fem forskellige fragttyper, for at kunne gennemføre dit køb.
Prisen for fragten er angivet i parentesen.

PostNord - Privatpakke med omdeling (59.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Danmark, samt til Forsvarets feltpostadresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Privatpakke uden omdeling (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

GLS - Levering til pakkeshop (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

PostNord - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

GLS - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Sverige (99.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Sverige. (Max: 5 kg - Leveringstid: 2-6 dage.) Fri fragt over 1500 kr.

PostNord - Udland 1 (410.00 DKK)
Forsendelser til Færøerne (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

PostNord - Udland 2 (280.00 DKK)
Forsendelser til Norge, Finland og Tyskland (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

Blue Water Shipping - Udland 3 (350.00 DKK)
Forsendelser med fly til Grønland (Max 5 kg. - 2-7 dage)
Blue Water Shipping har 3 ugentlig flyafgange fra Danmark til Grønland (Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord).

Fragtprisen gælder max 5 kg og max volumen på 50 x 40 x 40 cm. Vi kontakter dig med oplysninger omkring tillæg hvis din pakke overstiger vores fragtgrænse.

Leveringstid til Kangerlussuaq: 2-3 dage.

Leveringstid til Nuuk: 3-4 dage.

Leveringstid til øvrige Grønland: 4-7 dage.

Kreditkort og omkostninger Når du skal betale for dine varer, skal du vælge et af ni betalingsmuligheder. Der er forbundet et kortgebyr med brug af de forskellige muligheder, bortset fra dankort.
Gebyret, for at benytte de respektive betalingskort og -måder, er oplyst i parentesen.

Dankort (Gratis)
VISA-Dankort (Gratis)
VISA (Gratis)
VISA Electron (Gratis)
Master Card (Gratis)
Maestro (Gratis)
Bankoverførsel (Gratis)
ViaBill (Gratis) Læs mere

Betalingen vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes.

Vælg venligst variant

Kontakt os

Skriv til os

info@GrejFreak.dk

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer, også aften, weekend og helligdage.

Ring til os

71 99 63 61

Telefonen har følgende åbningstider:

Mandag: 10.00 til 22.00
Tirsdag: 10.00 til 22.00
Onsdag: 10.00 til 22.00
Torsdag: 10.00 til 22.00
Fredag: 10.00 til 19.00
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at telefonen er lukket alle helligdage.


MINI FAQ

Følg os på sociale medier

Følg GrejFreak.dk på sociale medier og få opdateringer om nye produkter, tilbud, konkurrencer og meget mere!

GrejFreak.dk på Facebook GrejFreak.dk på Instagam GrejFreak.dk på YouTube

Besøg os

Prøv dit grej før du køber det i vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58 i Viby J.

Mandag: 10.00 til 19.00
Tirsdag: 10.00 til 19.00
Onsdag: 10.00 til 19.00
Torsdag: 10.00 til 19.00
Fredag: 10.00 til 19.00
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at showroom har lukket alle helligdage.

Trustpilot
Trustpilot