Guide til Multifuel brænder

En multifuel brænder er fantastisk fleksibel, men kan godt være en anelse besværlig at få indstillet korrekt. Det der kendetegner en multifuel brænder, er at den kan bruge mange forskellige typer for brændstof.
Når man køber sig en multifuel brænder kan der godt opstå en masse spørgsmål til hvilket brændstof der er det bedste i en given situation og hvordan man indstiller den korrekt. Med denne korte guide vil vi forsøge at komme hele vejen rundt, så du får købt det rigtige.

Gas:


En gasbrænder er let at gå til og et rigtig godt valg på en kortere tur. Gas har en høj brændstofværdi, hvilket betyder at en dåse gas kan give dig mange liter varmt vand ved rolige vindforhold. Der er dog enkelte minusser ved at bruge en gasbrænder.
Som regel ville du skulle tage alle dine dåser gas med dig når du rejser ud. Simpelthen fordi at sådan en dåse kan være meget svær at skaffe på din tur, alt afhængig af hvor du tager hen.
På gasbrændere er der ingen standard for typer af gevind. Derfor skal man altid være opmærksom på om den type gasdåse du har købt, passe til din brænder. Nogle nyere gasbrændere kan dog også bruge forskellige typer gevind. Til sidst er der også prisen. Prisen er med til at gøre gasbrænderen forholdsvis dyr i drift.

Populære gasbrændereSprit:


Sprit er en rigtig god løsning. Fordelen her er det økonomiske aspekt, da en flaske sprit nærmest intet koster. Det er også meget nemt at gå til, da det egentligt bare er at hælde sprit i en beholder, hvorefter man bare sætter ild til det. Spritbeholderen har også meget svært ved at gå i stykker og så har man en brænder der kan følge dig, på alle dine rejser.

Ulemperne ved at bruge en spritbrænder er opvarmningstiden. At koge vand kan tage op til dobbelt så lang tid, som med gas. Man skal også huske at skærme godt af, så vinden ikke tager noget af sprittens varme. Hvis du rejser uden for Skandinavien kan det også være et problem at skaffe spritten.

Populære spritbrændereBenzin:


Benzin er også en god løsning. Benzin er forholdsvis nemt at få fat i alle steder og er også økonomisk et rigtig godt valg. Hvis man er på en længere tur, kan man med fordel vælge denne form for brændstof. På kolde destinationer er en af disse også at foretrække, da de har nemt ved at antændes og varmer meget hurtigt. Man skal dog være opmærksom på at benzin i forskellige steder af verden, kan anvende forskellige additiver, hvilket betyder at dyssen kan blive tilstoppet. Nogle steder kan der være ethanol tilsat, der kan efterlade rust i beholderen. Hvis man bruger benzin med ethanol, skal man hurtigst muligt fjerne det fra beholderen igen.

Diesel:


Nogle kan lide diesel, andre kan ikke. Diesel føles meget "beskidt" og har en meget genkendelig lugt. Ydermere kan det også være svært at antænde. Diesel er dog meget billig og mere miljørigtigt i forhold til fx olie.

Petroleum:


Petroleum kan findes mange steder verden over. Det koster ikke særlig meget og kan fås overalt. Dog lugter det meget og er svært at antænde. Kvaliteten af rensebenzinen kan også variere meget kraftigt fra land til land. Petroleum kaldes også for kerosene i nogle lande.

Rensebenzin:


Rensebenzin brænder meget renere end de fleste andre typer af brændstof, fordi det fordamper ved en lavere temperatur. Det betyder at selve opstarten af din brænder vil forløbe nemmere. Ved brug af rensebenzin skal man dog være opmærksom på om beholderen bliver åbnet. Bliver den det, vil rensebenzinen blive forringet.

Når man benytter sig af en multifuel brænder skal man være opmærksom på at nogle har flere dysser, som skal udskiftes alt efter hvilken type brændstof man benytter. På nogle nyere modeller kan man dog benytte én enkelt dysse.


Populære multi-fuel brændereTilbage til GrejPedia forsiden

Hos GrejFreak.dk vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at gennemskue hvilke omkostninger der er i forbindelse med køb på vores hjemmeside.Fragttyper og omkostninger

Alle ordrer over 999 DKK sendes fragtfrit i hele Danmark, hvis du vælger pakke uden omdeling. Såfremt du ønsker at modtage pakken med omdeling, skal du på en ordre over 999 DKK kun betale differencen mellem med omdeling og uden omdeling. Prisforskellen er på 20 DKK.
Hvis du køber for under 999 DKK eller ønsker at få din ordre sendt til udlandet, skal du vælge en af 10 forskellige fragttyper, for at kunne gennemføre dit køb.
Prisen for fragten er angivet i parentesen.

PostNord - Privatpakke med omdeling (59.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Danmark, samt til Forsvarets feltpostadresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Privatpakke uden omdeling (39.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du kan få en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

PostNord - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Luftfragt til Færøerne (249.00 DKK)
Forsendelser til Færøerne. Fragtprisen gælder max 5 kg og max volumen på 50 x 40 x 40 cm (Leveringstid 2-3 dage + toldtid)

PostNord - Privatpakke med omdeling Sverige (99.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Sverige. (Leveringstid 2-3 dage)

PostNord - Privatpakke uden omdeling Sverige (79.00 DKK)
Forsendelser til lokalt posthus, udleveringssted eller døgnboks i Sverige. (Leveringstid 2-3 dage)

PostNord - Privatpakke med omdeling Norge (295.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på hjemmeadressen eller arbejdspladsen i Norge. Indfortoldning er medregnet i prisen. (Leveringstid 2-3 dage + Indfortoldning)

PostNord - Privatpakke uden omdeling Norge (265.00 DKK)
Forsendelser til udleveringssted, døgnboks eller lokalt posthus. Indfortoldning er medregnet i prisen. (Leveringstid 2-3 dage + Indfortoldning)

PostNord - Privatpakke med omdeling Storbritannien (295.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på hjemmeadresser eller til arbejdspladsen. (Leveringstid 3-5 dage)

Blue Water Shipping - Grønland (350.00 DKK)
Forsendelser uden omdeling til posthus eller udleveringssted. (Max 5 kg - Max størrelse: 50 x 40 x 40 cm - Leveringstid Kangerlussuaq: 2-3 dage - Leveringstid Nuuk: 3-4 dage - Øvrige Grønland: 4-7 dage)


Kreditkort og omkostninger Når du skal betale for dine varer, skal du vælge et af otte betalingsmuligheder. Der er forbundet et kortgebyr med brug af de forskellige muligheder, bortset fra dankort.
Gebyret, for at benytte de respektive betalingskort og -måder, er oplyst i parentesen.

Dankort (Gratis)
VISA-Dankort (Gratis)
VISA (1,50%)
VISA Electron (1,25%)
Master Card (1,50%)
Maestro (1,50%)
JCB (1,50%)
MobilePay (Gratis)
Bankoverførsel (Gratis)

Betalingen vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes.

Vælg venligst variant

Kontakt os

Ring til os

71 99 63 61

Telefonen har samme åbningstider som vores showroom. Se herunder.

Besøg os

Prøv dit grej før du køber det i vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58 i Viby J.

Mandag: 10.00 til 17.30
Tirsdag: 10.00 til 17.30
Onsdag: 10.00 til 17.30
Torsdag: 10.00 til 19.00
Fredag: 10.00 til 16.00
Lørdag: 10.00 til 14.00
Søndag: Lukket. 


Bemærk: Vi holder lukket alle helligdage.


Skriv til os

info@grejfreak.dk

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer, også aften, weekend og helligdage.

Følg os på sociale medier

Følg GrejFreak.dk på sociale medier og få opdateringer om nye produkter, tilbud, konkurrencer og meget mere!

GrejFreak.dk på Facebook GrejFreak.dk på Instagam

GrejFreak.dk på YouTube
Trustpilot
Trustpilot